Thea

Thea har tyvärr lämnat oss i enorm sorg och saknad.

Vår solstråle har nu blivit den starkast lysande stjärnan på natthimlen. Sinnet var fortfarande ungt och ville mer, men kroppen orkade inte längre. Efter 14,5år vid min sida så lämnade hon oss för att göra sina gamla vänner sällskap vid en sjö långt bort där det finns massor av bollar och kex.

2003/07/08 – 2017/12/10

LP1 LP2 THEA

Rallylydnad Nybörjare, 2 GK resultat

Född
2003-07-08
Ras
Border collie (oreg)
e. Linus
u.
Daisy
Storlek
48cm, 20kg (Tantvikt)
Hälsa
Armbågar u.a.
Höfter u.a.
Kommentar på vänster knä.
Spondylos vid L7S1
Avslagna hörtänder
Urdragna Molarer (pga skador-avslagna)
Artros
Kastrerad (Livmodersinflammation 2015)
Ägare
Lisa Bjöns

Min Thea.

Thea kom in i vårat liv som en frisk fläkt hösten 2003, och visade sig vara precis den hunden våran familj behövde just då efter att ha slitit med Tuff i över 3år. Hon är den enklaste hunden jag någonsin ägt, ingenting har någonsin varit ett problem med henne, allt har varit naturligt för henne.

Hon skulle äntligen bli den tävlingshunden jag vill ha när vi skaffade Tuff, och jag tränade för fullt och det började gå riktigt bra. Tyvärr tog Thea’s agilitykarriär slut en höstdag tre år senare när hon drabbades av spondylos i ryggraden, efter en tuff tid så började vi tränade lydnad och lite sök och vi hade riktigt kul, det var med Thea jag fick upp ögonen för lydnaden. Vi lyckades skrapa ihop både ett LP1 och ett LP2 med många fina kommentarer på härligheten om hur vi strålade tillsammans och vi var en fröjd och se på. Och sån var min Thea på tävling: Alltid Superglad.

Thea Rallylydnad

Tyvärr gick det inte längre, utan i Lydnadsklass 3 så satte ryggen stopp igen och Thea fick blir våran lyckliga pensionär. För är det något hon är så är det lycklig!

Thea’s hälsa har varit sviktande genom hela hennes liv: med både artroser  i större delen av kroppen, lösa benbitar i knä, avslitet korsband, avslagna tänder, tumörer, juvertumörer och den senaste och värsta: Livmodersinflammationen som hon drabbades av när hon fyllt 12år, då trodde jag på riktigt att våran resa tillsammans var slut.

Thea

Men Thea fortsatte att överbevisa både oss och veterinärerna: Hon har en livsgnista som inte är av den här världen. Veterinären som gav henne diagnosen spondylos sa att vi skulle nog inte räkna med att hon blev gammal och grå, men ack så fel han fick! Thea har fyllt 13år, och även om hörseln är helt borta och synen inte riktigt är på topp så är hon fortfarande den gladaste hunden jag känner, och hon har inga problem med att hitta alla godisfickor eller jaga ikapp unghundarna och tackla omkull dom trots sina dåliga ben..

Bästa bästa Thea

Jag är evigt tacksam till Sandra på Dog-Works i Falun som hjälpt oss göra Thea’s liv så bra som möjligt och alltid finns där för mina frågor och funderingar.

Våran Thea. Världens Bästa Thea.
Våran Skugga. Vårat Allt.

TheaThea

Thea's 11års kalas