Bella

AGHD1 RLD N Bella-Sangria ”Bella”

1a pris Lk1
Agilityklass 2
Hoppklass 2
Rallylydnad, Fortsättning 2kval. resultat

Född
2009-06-30
Ras
75% Border Collie
25% Labrador Retriever
Kön
Tik
e.
Bamse
u.
Tequila
Storlek
18Kg, ca 50cm
Hälsa

HD: A
ED: 0 (ua)
Navelbråck
Nervbortfall på vä. öga (Pupillen funkar inte som den ska)
Benbrott okt-17 (efter påkörning av bil)

Ägare
Monica Bjöns

Bella är mamma’s hund.

Men ni känner mig, jag kan inte hålla fingrarna borta.
Jag tränar Bella i lydnad, agility och vallning. Bella är en väldigt lättlärd och lyhörd hund som älskar att hitta på saker! Hon älskar människor och tar gärna kontakt med alla, spelar ingen roll hur dom går eller ser ut.

Bella är en väldigt arbetsglad hund med väldigt mycket ”myror i byxorna”, väldigt glad och positiv i alla situationer. Hon kan gå fot hur länge som helst, det bästa hon vet är att hålla ögonkontakt. Hon kan göra samma sak gång och gång och det är fortfarande lika roligt första gången som tjugonde gången, hon går inte ner sig om man råkar bli sur på henne (vilket man blir ibland då hennes ”myror” gör det svårt för henne att vara still imellanåt) eller tar i henne, Bella är alltid lika glad och positiv!
Men Bella vet också vad hon vill, och ingen hund ”går på henne” ostraffat.
Blir hon tveksam till vad man vill så kommer det små tjuvnyp, men det är mest en lekinvit från henne för att markera att ”kom igen, då leker vi istället så ordnar det sig”.

Hon kom som en omplacering när hon var 3,5månad gammal och var redan då viltintresserad, självständig och vallade bilar. Det sistnämnda har vi haft enorma problem med, vi har tränat hårt på det och idag kan man gå med henne på vägen utan att hon attackerar alla bilar som kommer, men visst hon vallar fortfarande.

Jag och mamma har verkligen fått jobba för att få henne att förstå att man ska vara med flocken, och inkallningen har vi fått jobba minst lika hårt med. Idag, efter 1½års hård träning kan vi ha Bella lös i stort sett överallt, vilket är otroligt skönt både för henne och för oss.

Bella har en synskada efter att Ajax flög på henne och greppade henne över huvudet samtidigt som han kastade henne in i väggen, i början störde det henne väldigt mycket. Nu har hon lärt sig leva med den och enda gången man märker av att hon har det jobbigt är vid fullt solsken både sommartid och vintertid (mot den vita snön).

En positivare hund till livet får man leta efter!