Kelly

Meet MyOwn Jittery Judie

*Pensionerad från tävling pga skada julen 2014*
Hoppklass 2
Agilityklass 1 (2pinnar)
Godkänd Appell, Spår
Godkänt MH
18st off. starter LK1 (och inget 1a pris)

Född
2008-01-05
Ras
Australian Shepherd
Färg
Blue Merle White & Copper
Svans
Lång
e.
Malpaso’s Timber Of Los Suenos
u.
Meet MyOwn Seadra
Storlek
ca 17,5Kg , ca 51cm
Hälsa
Ögon: u.a. (080227)
Höfter: A
Armbågare: Ua
MDR1: +/+ (by parents)
Idiopatisk Epilepsi (sedan Mars 2014)
Diabetes Insipidus (Sedan Mars 2019)
Ägare
Lisa Bjöns

Kelly är hunden som jag skulle bli min drömhund, hon och jag skulle göra så mycket. Tyvärr blev det aldrig så, men hon blev min läromästare. Kelly är en hund med enormt mycket minnesbilder, Kelly glömmer aldrig var någonting otäckt hänt. Hon är även en väldigt låg stresströskel, och går upp högt i stress på noll tid och kan vara väldigt svår att få ner igen på normal nivå. Tack och lov saknar Kelly skärpan, en hund med mycket skärpa hade nog varit avlivad idag då den med största sannolikhet hade bitit någon allvarligt.

Jag köpte Kelly för att vi skulle tävla så mycket, vi skulle vinna SM i både det ena och det andra, men efter 18st officiella starter i Lydnadsklass 1 med Mig, Mattias och Kompis Malin  pensionerade henne från lydnaden våren 2014. Ja, jag är en väldigt envis person och kände att jag fick lov att testa allt. Hennes mentalitet ställde till det för henne många gånger.

I mars 2014 drabbas hon av epilepsi efter att hela sitt liv lidit av ”shaking legs” , och lite efterforskningar visar att även hennes kullsyster insjuknat i epilepsi. Året efter insjuknar även hennes systerdotter..

Agility tävlade agility i många år, något som hon älskar! Det tog oss lite tid att lära oss samarbeta på planen, men när vi väl gjorde det så började resultaten ramla in. Tyvärr hade inte Kelly turen på sin sida här heller, för före jul 2014 hoppar Kelly ur bilen och landar på en isfläck med alla ben åt varsitt håll och bröstkorgen rakt ned i asfalten och skadade många muskler allvarligt. Efter många månaders rehab beslutade jag att hon aldrig mer kommer att tävla agility, utan att nu är hon så pass bra att hon kan vara ”vanlig hund”.

Nuförtiden är hon min projekthund: jag testar nya träningssätt på henne, hon går med på kurser jag använder henne att visa moment, jag kan låna ut henne på kurser. Kelly har blivit en väldigt behaglig hund att ha med att göra. Visst att rasen mognar sent, men vid 8års ålder??

Kelly’s favoritsysselsättning är annars spår. Det finns ingen hund som spårar som Kelly, hon är så enormt spårsäker och ännu har jag inte hittat en utmaning hon inte klarat av!!

Trots att hon kanske inte riktigt blev vad jag hade tänkt mig så älskar jag henne och skulle inte byta henne för alla pengar i världen.