Lexie

Världens bästa och snällaste lilla Lexie bor sedan November 2016 hos Jessika Lind i Örebro, där hon trivs perfekt i en mindre flock och får ägna sina dagar åt det hon älskar mest: Agility. Hon har även börjat sin karriär som vallhund, och har fått en ny bästa kompis i Jessika’s andra hund Flinga.
Världens tuffaste beslut, men det absolut bästa för Lexie.

’RLD N
Vallhunden Brie
”Lexie”

Agilityklass 1, 3 pinnar
Hoppklass 1
Lydnadsklass 1
Rallylydnad Fortsättning

Född
2013-09-11
Ras

Border collie (REGV1700/2013)

e. Windann’s Goliat (REGV1605/2010)
u. Jess (REGV1717/2011)
Storlek 12,5kg, 47cm
Hälsa  HD: A
AD: 0 (u.a.)
Ögon: U.a. (Juni 2015)
Ägare
Lisa Bjöns

Jag skulle inte ha någon mer hund just då, jag väntade på en annan kull som aldrig blev av och när jag fick se bilden på Lexie (den ovan) var jag såld, och sen gick det undan, på mindre än 48timmar fick jag godkänt av både min sambo och Karin, Lexie’s uppfödare, att jag fick köpa henne. Ett stort tack till Vikki’s uppfödare Siv som var min referens till Karin.

Lexie är världens snällaste, busigaste och gladaste hund, hon må vara lite blyg men hon är genomsnäll och skulle aldrig göra någon illa. Hon har väldigt mycket låsningar i sig, och fastnar lätt i dom, så träningsmässigt är hon ingen nybörjarhund men i vardagssituationer klarar vem som helst av henne.

Lexx

Hennes största nöje är agility, och hon skulle lätt sälja sin själ till djävulen för att få springa agility hela sitt liv (vissa dagar är jag övertygad om att hon redan sålt sin själ dock). I lydnaden kämpar vi med hennes låsningar och koncentrationssvårigheter, samt hennes ointresse i att ta godis som belöning för hon vill bara springa efter sin boll.

Lexxan är fortfarande ung, och hon kommer att kunna gå hur långt som helst.
En hund som inte riktigt är min typ av hund, men som jag älskar över allt annat och längtar efter att få se vad hon kan göra.

Lexie

Lexie

Lexx

Ett stort TACK till Karin för förtroende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *