När dagarna bara flyter på…

Händer inget speciellt just nu, jag jobbar mina sista arbetspass på LIDL och jag har blivit schemalagd heldagar så jag hinner inte ut på klubben varken före eller efter arbetspasset så just nu lägger vi mycket fokus på allmänlydnad. För Vikki och Lexie är det ingen match, dom vet vad ”som gäller”. Jag borde egentligen lägga tid på att störningstesta deras allmänlydnad, men det får vänta lite tills jag fått fart på valparnas träning först.

Wilse är lite mer jordnära och cool, så för honom kommer det mycket fokus naturligt. Willow är lite mer utåtriktad och energisk och har svårare för fokus och koncentration. Så jag tränar två helt olika typer av valpar nästan samtidigt, det kräver enormt fokus och närvaro av mig. Även om det är krävande så är det enormt kul! Dom är inte bara olika, jag ser även många likheter i dom. Det är tur jag har Vikki och Lexie som deras stöd när jag är ute, två hundar som inte har några direkta ovanor att ”dela med sig av” till valparna. Det är också därför Kelly får vara kvar hos mamma, jag vill inte att hennes stress vid möten, vilt och annat ska ”smitta av sig” på valparna. Det är alldeles för lätt för valparna att ”snappa upp” dåliga vanor, och min plan är att jag inte ska få någon mer ”mötesproblematik” efter Kelly 🙂

Hoppas kan jag alltid.

Lexx

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *