Agilitytävlingen

Har inte hunnit med att blogg om helgens tävlande, så nu är det väl hög tid.

Helgen gick bättre än jag trott faktiskt, jag överraskade mig själv och hundarna överraskade mig.

LÖRDAG
Bella, Molly och Lexie i 2st Aglityklass1/hund.
Bella: Jag har ju sagt tidigare att jag inte ska tävla Bella Juni-Augusti pga solen och hennes synskada, men hon har gått så jäkla bra hela veckan så jag valde att chansa och det gick ju bra! Mina tankar och träning kring kontaktfälten gav resultat, Bella hade en helt annat attityd på agilityplanen i helgen, med mycket mer fart och fokus framåt genom hela banan.
Döm av min förvåning när Bella efter alla dessa år med 5:or på kontaktfältet går ut och sätter allihopa och plockar hem två pinnar i agilityklass 1!

Bella. Foto: Nathalie

Lexie:  Hon började bra, i första loppet gjorde hon precis det vi hade tränat på: att söka hinder efter tunnel tyvärr var det inte det hindret hon skulle ta, men jag är supernöjd över att våran träning funkade! Kontaktfälten satt på båda banorna, däremot strul vid slalomen men när jag ser filmerna så inser jag ju att jag inte gör på samma sätt som vi tränar! (Dumma förare!)
Dessutom tog hon gungan två gånger! Första gången hoppade hon iväg på vägen ner så jag valde att ta om den för att hon skulle stanna medans den slog ner, vilket hon då också gjorde.

Molly: Gick ut bra, lite ovan vid tävling är hon. Vägrade sedan ut sig vid en kort tunnel under balansnedfarten, det är inget vi tränat på. Andra loppet hade vi en mycket bättre känsla, snygg slalom och sen kom gungan. Hon är inte helt bekväm med gungan, och har på träning gått upp tills den börjat röra sig och där stannat tills den slagit över och det var även det jag trodde att hon skulle göra även på tävlingen. Men hon hade tagit 10hinder innan och hade en enorm fart uppe varpå hon springer full fart upp och flyger av innan den slagit i marken (5fel), det gick för fort för att jag skulle ha hunnit tänka efter och säga ”stanna”, så det är bara att träna mer gunga. 10fel blev det i det loppet, och jag är väldigt nöjd över det. Insåg också där att framförbyten är inget för Molly, jag hamnar i vägen för henne, Blindbyten passar henne mycket bättre!

Lexie. Foto Sara

SÖNDAG
Då Bella har Hopp1-diplom så fick hon stanna hemma och unghundarna följa med.

Lexie: Vi hade ett mycket bättre samarbete under söndagen, vi föll på S-svängen i första klassen. Lexie och jag har inte riktigt hunnit träna det, och hon är äckligt snabb och jag kunde inte bestämma mig hur jag skulle göra med min handling just där så det blev lite plockepinn.
Andra loppet gick skitbra! Vi var felfria halva loppet och sedan hann jag inte med mina planerade byte och det blev tre rivningar och jag missade slalomingången (återigen, dumma matte). Men trots det hade hon snabbast tid! Flera sekunder snabbare dessutom!
Med rätt träning och handling blir hon en grymt häftig agilityhund!

Molly: Första loppet, så härlig känsla. Då hade vi hittat varandra. Tyvärr en vägran, på samma ställe som Lexie. Jag måste öva på just den svängen så jag har en fungerande handling!
Andra loppet, WOW! Blindbyten genom hela banan, härlig fart och ja: Det gav oss en överlägsen Klassvinst med 9sekunder snabbare än andra bästa tid! Fina Fina Molly!

13320746_1110800675629434_6204656261813560595_o
En veckas hårdträning och jag kommer hem med 3st pinnar och skitfina resultat i mina ögon, vilka underbara hundar jag har!

Nu har hundarna fått vila och varva ner lite för att återhämta sig, ett stort tack till FitDog som hjälpt mina hundar ge det där lilla extra i helgen.

Filmerna kommer!
Dom håller på och överförs, så dom kommer i ett separat inlägg senare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *