Igår o Idag

Vi fortsätter våran hårdträning, och ja det gör vi tydligen på årets varmaste vecka. Men det finns inte så mycket annat vi kan göra än att träna i solskenet då jag jobbar kväll denna vecka, och jag har lite i åtanke att det kommer säkert vara minst lika varmt i helgen så det är väl lika bra dom vänjer sig.

IGÅR

Igår fokuserade vi på kontaktfält.
Lexie – Har eg. inget att säga om hennes kontaktfält i dagsläget, vi tar dom även om hennes variant säkert kommer ge oss lite tidspålägg i framtiden. MEN hon tar igen det på resten av loppet, så jag tror aldrig hon kommer få tidsfel av dom..
Bella – 6 års misslyckande och jag lär mig fortfarande, med facit i hand (det är lätt att vara efterklok) så borde jag fokuserat på att lära henne någon typ av RC i början av hennes karriär då hon hade nog passat bättre för det.  För hon blir frustrerad av att sakta ner och börjar titta på mig, och då hoppar hon. Så igår jobbade vi bara på fokus framåt och att arbeta neråt.
Molly – Gråa hår och beslutsångest. Jag hade tänkt 2+2 då jag har lättare för den typen av träning, men My som ska tävla henne i framtiden vill ha RC. Något som jag inte är van med, och min träningsplan är lite småhackig.. och då blir även träningen det.
Iza – Hunden som alltid hoppat kontaktfält i sin ungdom har nuförtiden jäkligt snygga RC! Hur tusan gick det till? Tydligen går det att lära gamla hundar sitta. Hon gjorde perfekta träffar på ALLA skick, så igår jobbade vi på mjuka svängar efter balansen och det gick väldigt bra!

Efter träningen begav vi oss ner och badade en timme, både jag och hundarna behövde svalka oss rejält!

Bävern Molly Sjöodjuret Thea Blöta Vovvar KellyIDAG

Idag var det ännu varmare, vattnade upp hundarna och begav mig ut.
Planen var att jobba med hundarnas svagheter, och det blev bara yttersta korta pass innan dom fick åka och bada en snabbis.

Lexie – Hindersug efter tunnlar. Hon söker gärna upp mig efter att hon kommit ur en tunnel och missar därmed hindret som hon ska ta efter tunneln, så det blev dagens plan. Och jag måste säga att hon mognat rejält i vinter, hon jobbade på väldigt bra och sökte hinder. Blev även lite lättare handling som vi båda satte väldigt bra!
Molly – Fick samma typ av träning som Lexie, samt även lite slalomsäkerhet och ett pass på gungan och platta tunneln. Hon jobbade på väldigt bra! Borde ha gjort lite kontaktfält, men jag känner mig fortfarande osäker på min plan så vi får se hur vi gör i helgen, målet för helgen är INTE perfekta kontaktfält i alla fall, det vore orättvist.
Bella – Hon är mer känslig för värmen än dom yngre då hon inte är någon ungdom, har en väldigt varm päls och sitt synfel. Jag har sagt förut att jag inte ska tävla henne juni-augusti pga solen men hon har jobbat förvånansvärt bra den här veckan och inte rivit ett enda hinder så vi testar och ser. Bella fick därmed bara jobba på kontaktfält på A-hindret med enbart fokus framåt. MY! Jag behöver din hjälp att jobba med bumpers sen!
Iza– började blir trött så hon fick ösa en raksträcka med fart in i slalomen och där fick det räcka, nu får hon varva ner och vila från träning i helgen inför nästa veckas kvällspass med My. Men för att vara 12 år så tycker jag hon jobbat väldigt bra den här veckan!

Imorgon blir det ett sista kort pass sedan ska hundarna vätskas upp inför helgen.
Planen är ungefär:
Lexie – Kontaktfält A-hinder. Hinderträning: Gunga, Däck och Platta tunneln
Molly – Kontaktfält. Hinderträning: Gunga och Däck.
Bella – Kontaktfält A-hinder (fokus) och Slalom

Men nu ska jag varva ner och försöka koppla bort hjärnan från hundträning, haha ja för en sekund trodde jag på mig själv där. Kommer troligtvis inte att ske.

Bellabus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *