Sommarvärme

 

Idag blev det bara ett kort pass då vi höll på att flyta bort i den plötsliga sommar värmen. Idag blev det på en ny kombination, fortfarande med fokus på linjer och i Lexie’s fall blir det distanshandling då hon är äckligt snabb, jag ganska tacksam över att hon är Large då det är min enda chans till att hinna med genom att hon måste ta i och hoppa över dom 50-55cm höga hindren, det ger mig den där 0,5sekundern att hinna ikapp.

Bella har fått lite problem med sista porten i slalom, hon verkar ha fått för sig att slalomen bara har 10st pinnar..? Medans Molly har blivit mer och mer fokuserad och fått upp farten i slalomen!

Malin hjälpte mig på kvällen med ett pass på gungan med Lexie. Hon har ju som bekant problem med låsningar, och gungan är en av hennes låsningar. Hon blir fullkomligt besatt av att den rör sig och slår ner, hon låser sig vid den och kan inte släppa det. Så det låg jag och funderar över i morse, och i samråd med Malin testade vi den träningsplanen och jag gillade resultatet! Det funkade precis som jag hade hoppats. Lexie är hunden som utmanar alla mina tidigare träningssätt och öppnar upp mig för nya.

Morgondagens plan ligger på kontaktfält och hindersök efter tunnlar.

Eftersom det varit så varm idag så fick hundarna en vända ner till vattnet, valparna har idag börjat bada på riktigt! Snart simmar dom säkert också 🙂

bad

Wilse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *