Agilityträning

Jag känner mig lyckligt lottad med att ha en så stor skara hundar som är riktiga allroundhundar allihopa som ställer om från den ena hundsporten till den andra utan att klaga. För i helgen ska vi tävla agility, bara för att jag vill tävla, vilket innebär att hundarna måste få några genomkörare och påminnelser om vissa detaljer.

Egentligen är det väl inte särskilt schyst mot dom att ösa järnet veckan innan tävling, men dom verkar inte klaga och det är lite så som vi jobba hela deras liv så dom är vana. Jag tror dom tycker det är lite kul också, för dom vet att när vi börjar träna intensivt så är det allvar som gäller och dom ger det där lilla extra. Senaste seriösa träningen vi hade var i november, så idag gjorde vi en genomkörare för att se vilken nivå vi ligger på. Resultatet blev att vi ligger på samma nivå som då, vi har inte sjunkit i nivån. Lexie har nästan blivit bättre.

Planen för dagen var att köra lite linjer och hindersug, då jag fått höra att alla mora bk’s hundar på kurser som de gått senaste året haft problem med att hundarna inte söker linjer och arbetar från sin förare så är det där jag lägger mitt krut just nu. Visst ser det snyggt ut när hundarna sätter en massa snygga byten och svängar, men till vilken nytta?
Tränar vi för att det ska se snyggt ut när vi delar filmen på sociala medier? Eller tränar vi för att vi ska lyckas på tävling?

Så just nu tränar jag i princip bara raksträckor, mjuka svängar och dom delarna som kan komma på en klass 1-tävling. För det är där jag börjar: i botten. Varför hålla på och krångla till det? Först måsta man ta sig från botten, och det går inte om man använder delar från toppen. Visst kan jag träna lite snygga byten ibland för att variera eller testa, men jag försöker att göra enbart det i en väldigt kort kombination isf.

Lexie var idag jätteduktig på att söka hinder och linjer, jag blev nästan lite chockad!
Molly jobbade också på bra, lite mer osäker än Lexie men sen är hon inte riktigt lika galen också. Testade bara en slalom, och den tog hon klockrent så jag är nöjd.
Bella fick också jobba med lite linjer och arbete ifrån mig, sammarbetsvilliga Bella men ack så mycket frustration det finns i den hunden. Hon kräver sin förare!

Iza var också med, hon ska iväg och tävla nästa helg så jag har lovat My att hjälpa till att få igång Iza lite så idag har hon fått träna lite snygga byten även om det kändes som Iza kunde mer än mig i dessa snygga byten *hihi*, blev också lite nötning av slalomingångar i fart då det är det Iza misslyckats sista tävlingen.

Nu är det nattinatti och innan jag somnar lär jag fundera ut morgondagens träningsplan med gänget, nackdel när man är och tränar själv är att det är jäkligt svårt att både ta kort och springa samtidigt, så jag får bjuda på en gammal bild på Bella istället för att ”liva upp” inlägget.

Bella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *