Ojdå

Jag är tävlingsmänniska. Jag älskar att tävla.
Jag tävlar dock inte för att vinna, även om det är väldigt kul! Jag tävlar för att jag tycker om allt runt tävling: att åka iväg, att träffa nya människor, att se andra ekipage tävla, få ett kvitto på min träning och det viktigaste: att ha kul med min hund!

Sedan spelar det ingen roll för mig VAD jag tävlar, jag tycker allt har sin charm! Så igår hamnade jag på en rallylydnadstävling, jag tänkte det kunde vara nyttigt för Vikki att få testa något nytt och variera våran elitlydnad mot något som för henne är väldigt basic som ex. rallylydnad nybörjarklass 🙂 Och för Lexie tänkte jag att det kunde vara bra för att lyfta henne på tävlingsplanen, att hon får positiva upplevelser där jag berömmer henne och visar henne genom en tävling där domare och publik står och tittar på henne, för hon är verkligen inte bekväm med tävlingssituationer. Så igår blev det ERFARENHETER för henne 🙂

Vikki såg väldigt paff ut när jag pratade med henne och berömde henne, hon måste trott att hennes matte ramlat och slagit i huvudet, HÅRT! Så det blev inte lyckliga seriösa Vikki jag tävlade med, utan det blev klassens clown-Vikki. Första klassen blev 87poäng och en 3e placering, vi fick 10poäng i avdrag för fel övning, Vikki var lite övertaggad och kastade sig fram i front för att sedan kasta sig tillbaka direkt i fotposition. Sedan var det ett koppeltugg mitt i där, för hon var het 😉
I andra blev det 99poäng och en klassvinst med kommentaren att vi var ett väldigt glatt och trevligt ekipage 😉

Vikki

Lexie var väldigt fundersam över vad vi var ute på, det var inte agility men inte heller lydnad. Det blev en del ljud, och hon var lite stressad av situationen. Men en sak är säker, hon älskar ordet ”front”. Men på något vänster lyckades vi ta oss runt med 86poäng, och en delad 4e plats.

Andra klassen hade hon landat lite, men fortfarande inte helt bekväm i rollen men mindre påverkad av människor runtomkring. Det blev 85poäng, då fröken började testa lite beteenden som att apportera en kon och studsa över skyltar och lite sånt 😉

Lexie

Så det blev alltså 2×2 kvalificerande resultat vi fick med oss hem,, och både jag och hundarna stillade vårat tävlingsnöje 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *