Tävlat, Igen.

Även idag har jag och Vikki varit ut och tävlat, men idag lämnade vi helt och hållet våran ”Comfort-zone” genom att jag anmält mig till våran första Brukstävling i Spår.

appell

Drog startnummer 1, inte mitt favoritnummer men jag valde att fokusera på att vi ska visa vart skåpet ska stå. Med endast två stycken spårningar i ryggen hittills i år så åkte vi för att göra årets tredje spår, Vikki startade lika stabilt som jag vet att hon kan genom att hon får iväg i sin ”vikki-fart”, låg på fint i linan och struntade totalt i bromsklossen längst bak i linan (dvs mig), första pinnen kom hon med och for iväg lika fint efter den, vinkel ett gick inte att göra snyggare! pinne nummer två avlämnades och vinkel två nästan lika perfekt som den första, genom lite ungskog och sen kom hon med slutapporten! Hon lika glad som jag, för det är den Vikki jobbar för: Slutapporten, för den innebär ”full-fest” för henne!
Poäng 10-10

Efter en längre väntan så var det dags för lydnadsdelen.
Budföringen först ut, hon gjorde en i onsdags innan dess var i november förra året. Men Vikki visste precis vad det går ut på, full fart fram till mottagaren, in i position, omklappad och full fart tillbaka. Poäng 10-10

Resten av programmet gick hel fint, egentligen hade jag inte räknat med så mycket annat då hon faktiskt tävlar Elit lydnad, och de flesta momenten i appellen har hon gjort tidigare i sin lydnadskarriär. Det enda som vi inte gjort sen november var framförgående, värmde upp med ett pass i morse..

På platsliggningen blev hon dock påhoppad av hanhunden bredvid, han reste sig och gick dit för att våldta henne. Inte helt OK tyckte Vikki och gav sig på honom med ett par rejäla tugg, jag berömde henne medans och när matte fått tag i sin hund så kallade jag in henne och lekte med henne en stund. Hon sket väl i vilket egentligen, men jag vill att negativa upplevelser ska följas av positiva erfarenheter, hade jag blivit irriterad och missnöjd i det läget och inte alls lekt med henne så hade hon kunnat bli orolig platsliggningen efter.

När vi gick av planen så tittade Vikki lite fundersamt på mig och typ ”Var det allt?”, det är lite skillnad på längd och antal moment från gårdagens elitlydnad.

Poängen Resulterade i en Första Placering med Fantastiska 297Poäng! (av 320 möjliga).
Därmed är Vikki nu uppflyttad till Lägre Spår, jag ställer in siktet på att starta i det i höst. Så i sommar ska det tränas platsliggning och budföring med skott samt kryp! (och 1km långa spår).

Älskade Hund <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *