Konsten att träna två valpar samtidigt.

Att träna två valpar samtidigt kräver sitt tålamod, tid och förståelse.

Det går dock kanon just nu! Jag tar en näve godis och sätter mig i soffan med en valp på vardera sida sedan tränar jag dom en och en, den som inte får träning vänder jag ryggen till och på så vis får dom lära sig att när inte dom får min uppmärksamhet så skall dom inte heller kräva min uppmärksamhet, jag lär dom att gå från aktivitet till passivitet och sedan tillbaka till aktivet igen då jag varvar mellan att träna dom.  Det är därför jag tränar i soffan just nu, det blir svårare för dom att ”komma runt” och lägga sig i om jag blockerar soffan med min kropp. Försöker som trycka sig fram så petar jag bara tillbaka dom med en hand utan att titta på dom och ge dom minsta uppmärksamhet.

Dom sköter det jättebra! Båda två har köpt mitt sätt att träna, det är också första gången jag tränar två jämngamla valpar samtidigt så jag har också en hel del att lära, men det verkar funka 🙂

För övrigt är det jätteskönt med sommarvärmen som dragit in, den är välbehövlig!
Idag har hundarna fått gå ner till älven och känt på vattnet för första gången, jag tycker dock det fortfarande är alldeles för kallt i vattnet för att dom ska få simma en massa. Ett dopp kan jag acceptera, men många dopp får vänta några veckor till 🙂

Vi avslutar med en gammal badbild. Då överföringssladden från mobilen hamnat i tänderna på valparna och det var för varmt för att bära med sin kameran så får nya bilder vänta lite..

Badflickor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *