Tävlat :)

Idag har jag och Lexie tävlat lydnad ännu en gång.

Jag fattade beslutet i morse på promenaden att dagens mål med tävlingen var att vi skulle jobba fram en belöningsteknik mellan momenten, där jag gjorde allt för att belöna henne oavsett hur det gått för att hon skulle få en positiv upplevelse och därmed få mer attityd på planen i framtiden. Den målbilden skaffade vi eftersom Lexie varit halt i 1,5 vecka och jag inte kunnat träna henne alls i lydnaden, så med den uppvärmningen kunde jag inte kräva vare sig ett första pris eller att hon skulle genomföra alla moment.

Men jag är supernöjd! Jag gav verkligen allt mellan momenten för att belöna och berömma henne, och jag tyckte faktiskt hon tog det bra. Den enorma värmen som svepte in i fredags påverkade givetvis hennes genomförande en hel del, då hon är en värmekänslig hund. Jag skulle gett henne FitDog innan, men det glömde jag så klart bort. Tror jag också drabbades av solsting där. Men nu känns det bra, jag har fått lite mer ”hum” om hur vi ska bli ett team på tävlingsplanen, så nu ska jag bara skaffa mig en plan på hur vi ska jobba vidare härifrån.

Kändes iaf som en bra start på årets tävlingssäsong!

Lexie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *