Miljöombyte

Ikväll tog jag, Vikki och valparna och lämnade kommunen för att kolla läget på grannklubben.
Dom har väldigt välbesökta måndagsträningar, många aktiva engagerade medlemmar som var där och tränade sina hundar. Jag kände mig lite små vilse då jag knappt kände någon där, men jag och Vikki försökte träna lite.

Det var dock med störning än Vikki är van vid, många stökiga hundar samtidigt som dom körde agility på planen bredvid. Agilityträning är det vi har störst problem med, jag kämpade på ett tag med okej resultat och tog sedan ut valparna en sväng var. Wilse och Willow fick gå sakta över balansbommen och det gjorde dom riktigt bra! Påbörjade även ett kontaktfältsbeteende direkt, då vi tränade frikommandot igår på kvällspromenaden så passade jag på att använda det direkt ikväll.

Sedan försökte jag och Vikki igen, nu var det lite mindre folk kvar men fortfarande ekipage på agilityplanen. Jag testade nu att låta henne köra några slalom och någon tunnel så hon fick gasa ur sig, efter det kunde hon fokusera mycket bättre. Så det är något vi måste fundera vidare på, om jag ska låta henne köra först eller om jag ska kräva koncentrationen av henne direkt, någonstans tycker jag att hon borde klara det men samtidigt är det en fråga om vad som är värt att träna.

Sen är det ju så att jag stundtals är för snäll, jag får lite ont i magen när jag ser ekipage som far runt på agilityplanen och inte riktigt vet vad dom håller på med, eller tror dom vet vad dom håller på med men gör helt galet.. Så innan jag själv anade det stod jag på agilityplanen och höll nybörjarkurs med fokus på rätt hinderinlärning, hindersug, placering av belöningar, samt lättare handling och hjälpte ett klass 2-ekipage lösa en kombination.  Det gick riktigt bra, och jag tror det var uppskattat 🙂 Sen kunde jag fortsätta socialisera valparna innan jag rullade hem till min kommun igen.

13082653_10153658588436234_8526599455807259828_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *