Vårstädning.

Jag fortsatte hundarnas vårstädning idag när jag stod ute i tre timmar och borstade ur Thea, Bella och Kelly. Hann dock inte med några hundbad idag då jag fick lov att åka till jobbet, men imorgon ska jag försöka hinna med att bada Thea och Bella, sedan har alla hundar (förutom valparna) fått sitt vårbad och det luktar hundschampoo (och valpkiss) hemma. Gav mig även på att skrapa tandsten på Kelly, det är en pärs! Klarade av överkäken själv, till underkäken lär jag ha hjälp med.

Efter jobbet fick Willow sin egentid med en promenad runt området, vi fastnade dock hos grannen som var ute och tränade hund så Willow fick träffa stora snälla Alwin, men hon var inte helt övertygad att han var en snäll kille så vi lär träffa Alwin fler kvällar 🙂 Dom är unga och andra hundar är stora, men jag ser inga problem i att hon är rädd för Alwin idag för det är bara bra om hon är lite vaksam, snart har hon vuxit sig större och då är han inte längre 5ggr så stor. Hon är väldigt följsam iaf, så följsam och kontaktsökande att jag snubblar på henne när jag går 😉

Har även påbörjat valparnas träning, jag älskar hur bra Lexie är på att avlämna leksaker så jag tänkte köra samma metod på dessa två och hoppas på samma resultat. På Lexie körde jag nosduttar (handtarget), som jag sedan utvecklade till att vi lekte och sedan sträckte jag ut handen varpå hon nosduttade med leksaken fortfarande i munnen och jag belönade då nosdutten med att fortsätta kampa, och sedan utvecklade jag avståndet och störningarna. Det är inte mycket jag gjort bra med henne, men där har jag något jag lyckats bra med!
(Jag tänker aldrig mer köpa valp när jag ut deprimerad, slutkörd. Hon blev ett bra lyckopiller, men hon blev ingen perfekt tävlingshund)

Men nu är det nattinatti

Flexxan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *