Dag 1 – Game on Puppy

Hela dagen har vi tillbringat med Jessica.

Jag och Malin började dagen med en liten promenad med hundarna, valparna fick en chans att hälsa på varandra igen och leka av sig lite. Wilse var glad över att få träffa sin ”snälla syster” igen, Willow är lite mycket tycker han emellanåt. Sedan fick dom lägga sig i buren medans vi gick in och hade kurs, väldigt intressant och vi är ett bra gäng som kan föra diskussioner på en normal nivå och få ut så mycket som möjligt. Jag tänker inte gå in närmare på vad vi gått igenom då det alltid är bäst att gå kursen själv, eller få tips av mig när man kör fast själv. Men kort sagt har vi fått mer tips till våra kurser, hur vi planerar upp kursen och bemöter deltagare.

Vid lunch var dom snälla valparna ut igen och lekte, Wilse fick följa med in i klubbstugan och han travade så snällt runt bland dom för honom främmande 16 personerna och var väldigt ”chill” med livet. Han la sig och sov i ett hörn bredvid lite främmande människor och när jag lockade på honom så hade han inga problem att träna lite kontaktövning inne i klubbstugan som för honom är helt ny och med alla dessa människor, han både bjöd på beteenden och lekte. Älskade lilla Wilse…

Sedan fick dom gå ut i bilen igen och sova medans vi fortsatte kursen, med lite mer praktiska övningar där Lexie fick delta. Fick lite mer tips och tankar, och även en bekräftelse på att jag jobbar rätt i hennes belöningstänk, för det är mycket det helgens kurs bygger på: Belöningstänk. Ytterligare mer praktisk övning där Vikki fick vara med, och även Willow fick vara med och göra lite kontaktövningar, lilla fröken är däremot lite mer utåtriktad och social, men när hon tittat klart på omgivningen och försökt hälsa på alla så bjuder hon på minst lika fina beteenden som sin bror.

Efter kursen slut hade jag lovat Vikki ett lydnadspass och jag håller det jag lovar. Så det blev ett flertal rut-skick där jag fokuserade på att belöna olika beteenden i momentet då Vikki egentligen inte tränat riktig tävlingslydnad sedan någon gång före jul och jag vill påminna henne om vad som är rätt beteenden. Gjorde även några ”zätan”, men även om själva utförandena av skiftena var bättre än innan valparna så var stadgan som bortblåst. Hon behövde några korta små påminnelser om stadgan så var den tillbaka igen. Vikki alltså, jag bara älskar att träna henne! Hon har sån jäkla glädje!

vikki

Valparna mina då? Alltså jag bara älskar hur lätta dom är att ha med sig, vilka 8veckors valpar klarar av att ligga i bilen och sova en hel dag 9-16 med några kisspauser, lekstunder och träningspass? Ingen stress i dom inte, dom sov varje gång jag var ut och tittade in i bilen och grisöronen blev tuggade någon gång då och då syntes det. Men å andra sidan har dom egentligen följt med och sovit i bilen sedan dom var 4-5veckor så dom är ju tränade 😉
Det är något jag lägger stor tyngd på med alla mina hundar: att bilen är en trygg och bra plats att vara på. Där ska man sova och koppla av, varsomhelst och närsomhelst.

Efter kvällens träningspass i kontaktövning och följsamhet sover valparna lugnt på varsitt hörn i vardagsrummet, och snart ska vi krypa till sängs och ladda inför en ny dag med Jessica!

Wilse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *