Solsken och Föreläsning

Efter en väldigt påfrestande arbetsvecka så var det skönt att göra ett kort morgonpass i morse där jag kunde fokusera på att få saker gjorda som vi sällan hinner annars, och ännu bättre kändes det sen när jag gick ut genom dörren på jobbet och inser att det är strålande vårsol ute! Skyndade hem och hämtade dom tre hundarna hos mamma och åkte sedan hem till mina fyra + Wippe som varit hos oss idag. Vi blev sedan ute flera timmar på gården, hundarna fick strosa runt och bara vara, valparna lekte, grannbarnen var förbi och myste med hundarna och jag kunde röja upp lite skräp och städa undan vinterns avlämningar (dvs plocka bajs).

Efter vila, middag och lite städning inomhus så bar det var ut till kråkberg för en föreläsning av Jessica på Game On Puppy. Egentligen mycket jag redan gör och kan, en väldigt basic föreläsning men med mycket nyttigt för alla! Jag lärde mig en hel del nytt tänk, massor av påminnelser på sånt jag har gjort genom åren och även lite skönt att känna att det jag gör faktiskt är ”rätt”, sen beror mycket på i vems ögon det är rätt. Men i MINA ögon känns det rätt! (Som Heidi säger: ”Is it working for you?”).

Valparna då? Dom låg under hela föreläsningen jättesnällt och sov i bilen. För det har dom lärt sig: Att i buren i bilen där sover man lugnt och stilla och så har dom gjort sedan flera veckor. Bilvana? Jajemensan!  Dom fick ut och röra på sig under fikarasten och jag fick chansen att se hur pass olika dom är Willow och Wilse. Dom må komma av samma gener och vara uppvuxna med mig, men dom är väldigt olika! Det gillar jag, hundar med olika personligheter. Det är så tråkigt när folk med många hundar där alla hundar är i sort sett likadana och har samma problem/styrkor.

Nu så ska vi nog inta sängen så vi orkar med helgen. Den ska vi tillbringa med just Jessica och lära oss träna och läsa hund 🙂Willow och Wilse

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *