Helgkurs i Lydnad

I helgen har jag och Lexie varit på lydnadskurs för Heidi Billkvam.

Kort och gått kan vi sammanfatta helgens kurs som:
Oerhört Givande med många Aha-upplevelser.
Jag kan varmt rekommendera att gå en kurs för henne, jag ångrar den inte alls!

IMG_4627

Fick mycket återblickar till när jag började träna lydnad, när jag var helt ny och med Thea. Jag och Thea jobbade ju enbart på attityden och glädjen, detaljer existerade inte på den tiden. Någonstans längst vägen till idag så blev detaljerna viktigare och vi har förlorat attityden, och det är där Heidi börjar: Med Attityden.

Jag fick oerhört välbehövlig hjälp med Lexie, nu känns inte lydnaden helt hopplös med Lexie längre. Jag ser äntligen ljuset i den väldigt långa tunneln vi befunnit oss i. En start i lydnaden i maj känns inte helt overklig, den känns faktiskt jättebra! Jag skulle kunna skriva ner allt vi gjorde på kursen, men det skulle bli en väldigt lång text. Kort sagt kan vi säga att vi tränat på både: Fotgående, Läggande, Ställande, Apportering, Rutan och Fjärr. Och med rätt metod så klarade hon allihopa!

Molly har också varit med i helgen, hon har legat i buren under hela kursen och skött sig kanon! Det har varit en bra träning inför kommande agilitytävlingar för henne, hon fick även köra agility på lördagen när vi bokade hallen 2timmar extra efter kursen. Medans vi ändå pratar hall: Jag vill ha en inomhushall!

IMG_4447

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *