Agilitytorsdag

Igår kväll innan jag gick och la mig hade jag världens plan på vad jag skulle träna i morse, hade till och med hittat en bana med film på Youtube och planen var att jag och Lexie skulle träna framförbyten och att hålla ut.

Men väl ute på klubben i morse var motivationen till den som bortblåst. Att bygga om hela banan och flytta tunga, fastspända tunnlar när jag var nästintill själv kändes inte särskilt lockande just då. Så jag byggde av det som redan stod uppställd, så för Lexie’s del blev det blindbyten. Min svaghet, då det i princip innebär att jag måste ligga före henne och lita på att hon gör det hon ska…

Men när jag fått in tekniken så satt kändes det helt okej, vi övade även på lite ”runda” och klämde också in något roligt byte. Hon är en väldigt rolig hund, med jag ska inte ljuga, ibland känns det som jag borde ge henne till någon som är smidigare än mig och kan ta ut hennes fulla potential. Men vi ska väl lära oss båda att samarbeta på den andres villkor så småning om.


Jag måste bli bättre på att länga avståndet mellan hindrena! Det bästa för oss båda är att använda 5-6meter istället för 4-5meter. Den där sista metern gör faktiskt skillnad!

Lyckades även med ett staket idag! Lite småstolt faktiskt!

Molly fick köra slalom, det var ett tag sedan sist och om vi ska kunna tävla om 1månad lär vi lägga lite energi på den!

Utöver dom så blev det lite fritt följ och inkallning med Vikki. Inte mycket att säga där, känns lite som vi fastnat i en rutin, skulle behöva en Fritt Följ-kurs för att hitta lite nya utmaningar för oss båda.

Bella var supertaggad på agility, jättefina blindbyten (det är hennes grej, och hon är inte i närheten av lika snabb som Lexie så jag känner mig säkrare med henne). Och vilka slalom hon gjort idag! Kanonsnygga! Känns bra inför tävlingen.

Efter jobbet ikväll så började jag och Lexie träna på ”Mellan”, jag har lite svårt att riktnings bestämma henne på agilityplanen då hon gärna låser sig på hinder. Så för att ex kunna göra ordentliga starter och sätta henne rakt är det bra om jag slipper bråka med henne och flytta runt henne fysiskt så hon ska få en rak linje i starten om hon låser sig på ett hinder som inte är första hindret. Och om jag lär henne ”Mellan”, dvs stå/sitta/ligga mellan mina ben med riktning framåt så får jag enklare att rikta henne och slipper bråka med henne.


Hon har svårare att gå in ”mellan” från vänster sida då hon lärt sig att där sitter man ”fot”, men när hon började släppa den låsningen så gick det lättare!

Men nu är det god natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *