Höstsolen skiner på oss

Idag har jag och hundarna hållit på och fixat här hemma. Vi har spikat fast saker, tvättat och städat. Eller ja, det var nog mer jag, den enda hjälpen jag fick av dom var att försöka springa iväg med dammsugaren..

Tog en paus och gick ut och tränade lite på gården med dom. Jobbade vidare på fria följet med Molly, hon har ett väldigt fint fokus och kontaktsökande. Kanske lite långt ifrån mig i position just nu, men det är acceptabelt så här i början, så länge jag har det i tankarna och inte tillåter den positionen allt för länge så kommer det inte vara något problem.

Precis som med all hundträning så kommer det mycket belöningar i början. Jag kräver heller inte att hon sätter sig i början, utan bara att hon står kvar och behåller fokus på mig. Sättandet kan vi ta senare, position och stadga är viktigare just nu. Men skulle hon självmant sätta sig så får hon givetvis belöning för det!

Tog även ut Lexie en sväng och körde lite fotgående med henne, hon har dock väldigt svårt att träna hemma på gården, det ligger alldeles för mycket laddning i att springa runt och ”bara vara hund”. Men idag lyckade vi faktiskt bättre än vanligt, hon blev i alla fall inte låg. Men hade väldigt svårt för stadgan.

Tog en sväng med Vikki också medans jag var i farten, har problem med att hon släpper i helt om, både med kroppen och fokus. Det var något vi jobbade med förra veckan, och underbar som Vikki är köper hon allt direkt och idag följde hon med mig runt.

abs
Jag gillar inte riktigt hur hon kastar med frambenen, det gör att hon går ojämnt. Men det är en bieffekt av att hon trängde väldigt när hon var yngre, tillsammans med att jag lärde in en felaktig placering av huvudet, något som vi jobbat med och det är därför hon ibland slänger med huvudet. Gillar inte heller att hon ser ut som lutande tornet i pisa i halterna. Men någonstans känner jag att jag kan inte peta i alla detaljerna i all evighet, jag jobbar hellre med helheten i första hand när det kommer till henne. Men vid lust och tid pillar vi med detaljerna.
Och hon har ju Fokusen och Glädjen!

Nu ska jag krypa mot sängen och planera morgondagens träning, imorgon åker vi ut på klubben och tränar med störning av torsdagsgruppen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *