New Star is Coming

Alltså, Molly..

Eftersom Vikki förhoppningsvis tar mammaledigt i vinter så står jag utan lydnadshund, då Lexie och Iza hellre kör agility, Kelly lever livet som pensionär med Thea och Bella inte är någon lydnadshund direkt så måste jag ju ta till mitt wildcard: Molly.

Så efter tre pass med Fritt Följ så känner jag bara: Wow! Vad ska de bli av den här lilla?
Vilket fokus, vilken kontroll, vilken attityd! Underskatta inte den lilla hunden.

Nu är det helt nytt för mig att träna en så pass liten hund, men jag är väldigt tacksam över att Molly är en stor hund i liten förpackning. Att hålla sig nära mig är inget problem, det brukar annars kunna vara ett problem för hundar då dom oftast är rädda att bli trampade på.

Jag kör ”latmansvägen” den här gången, jag skippar shejpningen av position och kör med den gamla goda vägen: Att visa henne. Och det är ju något som funkat i alla år, Thea och Kelly är lärda på detta vis och dom kan ju ”gå fot”, men jag har ju lärt mig mycket mer om belöningsplaceringar och stadga sen jag tränade in det på dom två, så jag klämmer in det också.
Så från att ha haft handen precis framför nosen på första passet och gå 1-2steg, till att två pass senare kunna stå upprätt och gå 2-3meter och gör helt om och gå 2-3meter till tycker jag bevisar vilken enorm kapacitet det finns i henne!

”Den nya vägen är inte alltid den bästa vägen för alla”

Nu var det då tänkt att jag skulle visa en film och förklara lite mer, men då inte min mobil vill föra över till datorn så får vi stå utan. Men gå gärna in på min Facebook eller Instagram (Crazyhappydogpack) för att se. Jag känner en enorm glädje av filmen, det kommer bli skitbra rent ut sagt!

Så, nu är det bara att lägga ner lite hårdträning så kan vi debutera i lydnad i vinter, samtidigt som vi lägger mer krut på agilityn så vi kan tävla den om 1månad!

TerriersMolly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *