Onsdagsmys :)

Kvällen har vi spenderat på klubben.
Det blev agilityträning först med Lexie och Molly, där jag och Lexie övade slalom utan bågar för att hon inte ska bli för bekväm med dom, jobba lite mer på muskelminnet. Blev automatiskt lite roliga svängar innan ingångarna också, hon är grymt rolig den där lilla svarta, som jag sagt förut. Avslutade med att träna blindbyten, något jag verkligen måste ha på henne för att ha en chans att hinna med!

Molly har gått på vila sen skadan, så idag var första gången hon körde agility sen dess så vi började lätta med några raksträckor och lite handling där hon ska söka upp den sidan där jag håller utan handen. Leksak i handen funkar inte på Molly, hon blir för låst på mig och leksaken. Lexie är tvärtom, hon älskar sin boll över allt annat med skulle aldrig i livet titta efter den, största orsaken är egentligen att hon är en hund med enormt mycket låsningar och hon har låst sig vid lusten att springa framåt.

Molly

Med Vikki jobbade jag på aktivitetshöjningar och -sänkningar, från att springa full fart till att vända fokusen totalt och jobba lugnt. Detta kan var svårt för många hundar, ex skickade jag henne ett par skick till rutan och sedan ska hon direkt när hon kommer tillbaka antingen gå ett fritt följ i långsam marsch (med pulsen rusande) eller en rak lång inkallning och sedan fokusera på att hålla positionen i en fjärrdirigering utan att dra sig framåt som dom gärna gör om dom är lite uppe i varv och laddar.
Och alltså, Vikki hon är helt underbar! Hon köpte min träning direkt och förstod vad jag var ute efter, hon var lite het dom första stegen i långsam marsch efter rutskicken i början. Men när jag belönat ett lugnt fokus där hon höll position ca två gånger så höll hon ihop jättefint dom andra skicken.

Den där hunden alltså, varje dag med henne känner jag mig lyckligt lottad.

Lexie fick även leka lite på Rallylydnadsplanen, och idag gick hon finare än någonsin. Var hon hittat all den där fokusen har jag ingen aning om, men skitbra gick hon! Och en sak är säker, kommandot ”Front” är helt klart hennes favoritmoment 😉

Augusti 2015

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *