Kursdags!

Igår hade jag första kurstillfället på min kurs ”spår för aktivering” som jag håller på Mora BK. Det är alldeles för länge sedan jag höll kurs, och ännu längre sedan jag höll något annat än agilitykurs. Det har varit svårt att få ihop det med mitt jobb och privatliv, men nu äntligen så hittade jag ett par passande tider och bestämde mig för att köra på.

Visst lite nervös har jag allt varit. Att kliva ur min egen ”comfortzone” och hålla något annat än nybörjarkurs i agility, tänk om deltagarna inte lär sig någonting? Tänk om jag inte kan lära dom någonting? Tänk om… och så vidare.

Men det visade sig gå så bra så! Och när jag väl stod där med problem som uppkom så kom allt jag lärt mig genom åren fram: vad gör du med en hund som inte har något intresse för att hitta sin matte? Vad gör du med en hund som inte alls är intresserad i godis/leksaker? Vad gör du med en hund som är duktigare än sina förare? Vad gör du med en hund som söker alldeles för mycket stöd av sin förare? Förberedelser och efter spåret?

Det gick verkligen kanonbra! och Alla hundarna gjorde enorma framsteg, förarna likaså!
Och jag kom hem och kände mig riktigt nöjd med mig själv, jag lyckades och jag är nöjd. Varför tog det så långt tid innan jag höll kurs? Det lilla lyckoruset man upplever efter en lyckad kurs är ju jätteskönt.

Till nästa vecka så har förarna fått i uppgift att lära sina hundar att hitta föremål i skogen. Min spårgud Kelly fick vara med som visningshund på kursen, hon älskar ”plockepinn”-leken som jag kallar den när man lär hunden visa intresset för föremål i skogen, och är en utmärkt visningshund på just det! Det är fördelen med många olika hundar, alla har dom sina styrkor och svagheter och det känns som jag har en hund för varje problem eller uppgift. Deltagarna fick även gå med ut i skogen på ett spår som Malin lagt åt Kelly. Malin hade lagt ett M-spår på ca 400meter med 3spetsvinklar och 3+1 föremål, spetsvinkel 2 var lite tajt med Kelly löste problemet väldigt bra trots sin oerfarna förare som hon hade i linan (Malin) och fick alla föremål med sig in! Väldigt nyttigt att man kan släppa iväg Kelly med vem som helst i skogen med några enkla instruktioner så att man själv kan stå och förklara vad som händer och vad hon gör.

Just nu kan jag inte vänta tills kursen är slut, så att jag får hugga tag i nästa! Samtidigt som jag hade velat ha kurs med dessa hela vintern, men man måste kunna släppa taget om sina elever också 😉

Bästa spårhund(Gammal bild)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *