Agility

Lexx

Dagens träning med Lexie gick mycket sämre än väntat.
Jag var lite för optimistisk när jag trodde hon skulle klara en hel klass 1 bana, med facit i hand skulle jag ha delat upp banan i tre delar och kört den i dom, och sen kört hela. Men jag fick ju se vart våra svårigheter ligger, och det var som jag befarade: upploppen.

Inkallningen i starterna klarar hon över hinder, handlingen därefter lämnar en del att önska men hon får jobbet gjort så länge jag inte hamnar i hennes väg och stör henne: för då kommer rivningarna. Men när vi vänder upp på upploppet på 3-4hinder efter att ha kört 15hinder har hon fart och vill hellre svänga än att springa rakt.
Hon är duktig på slalom och kan den om den är i början på banan, när hon kommit efter halva banan har hon fått fart och blivit väldigt lång i kroppen och då sitter inte slalomen lika bra: Öva öva öva!

Svårigheterna med Lexie är att hon har väldigt lätt att gå in i vall, och det har hon haft hela sitt liv. Och det slår igenom i agilityn, för släpper jag henne det minsta så flankerar hon ut och rundar hindrena istället för att hoppa över dom, vallning på gott och ont.

Nu åker jag bort resten av veckan, så vi kommer inte kunna träna agility på hinder. Men vi ska nog kunna nyttja platser på våran semester att öva på, det finns ju gott om träd och stigar i skogen 😉 Sedan blir det hårdträning måndag och tisdag.

Molly däremot gick väldigt bra! Banan gick kanon, men vi måste göra mer hinderträning då slalomen och platta tunneln inte funkar alls efter vila. Så det blir där jag kommer lägga tyngden på hennes träning framöver!

Och pålitliga Bella, idag satte hon slalomingången helt själv och tog sig igenom den med fart och flyt! Duktig Bells!

Efter en hel förmiddag på klubben fick hundarna vila medans jag städade ur bilen och sedan fick dom en lååååång kvällspromenad där jag hade Lexie och Vikki lösa genom hela byn, så himla skönt att kunna passera både cyklar, människor och andra hundar medans jag pratade i mobilen med en vän och dom höll sig på sin kant och tittade inte ens på de vi mötte! Bästa hundar! <3

Vii

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *