En liten knöl…

Thea, våran Thea.

Thea

Jag har för vana att kolla alla juver på mina tikar ca 1gång/månad, på dom äldre lite oftare. Jag vill vara uppmärksam på förändringar för att ta eventuella sjukdomar i tid, och för några veckor sedan hittade mamma en liten knöl i ett juver på Thea. Redan dagen efter hade jag bokat en tid hos veterinären för koll, jag visste ju redan vad det var men veterinären ville ändå kolla innan det beslutades om operation. Min gissning är att veterinären reagerade på hennes ålder, och ville träffa henne för att se hur långt gånget det var och i vilket skick hunden var.

Veterinären behövde inte många sekunder för att bekräfta min diagnos, en juvertumör. Sedan började hon prata om hur jag ville göra, fick tre alternativ:
– Låta den vara och låta åldern ta ut sin rätt.
– Låta den vara, och operera tidigt i höst om det fortfarande var aktuellt.
– Ta den nu, mitt i rötmånaden med risk för komplikationer.

Jag behövde inte ens fundera över det, alternativ 3. Visst Thea är gammal, men Thea är Thea och Thea är pigg, så bort skulle knölen! Jag fick en tid förra onsdagen, på hennes födelsedag. Jag berättade för veterinären att hon är känslig för lugnande och narkos, och hon lyssnade på mig och Thea fick mindre än rekommenderad dos.

Det känns hemskt att lämna hundarna hos veterinären och åka därifrån, tänk om hon ”kraschar” och jag inte är där, tänk om hon inte vill vakna ur narkosen, tänk om.. Ja det är många tankar som snurrar i huvudet medans man åker runt och fördriver tiden. Jag var ut på den lokala klubben och tränade lite agility i spöregnet med Vikki och Lexie, shoppade lite, var in på min gamla skola och lunchade med personalen som jobbade. Sen fick jag äntligen åka tillbaka!

I dörren möter jag veterinären,
”Hej, Redo att hämta utbrytarproffset på uppvaket?”
Japp, det är min Thea det. Inte skulle hon ha någon tratt eller! De hade hon plockat av sig 3ggr på uppvaket innan dom knöt fast den i selen 😉

Allt hade gått kanonbra, och tack till Agria som täckte större delen av kostnaderna (Hur man kan ha sina hundar oförsäkrade är för mig en gåta). Nu har Thea ett långt sår på ena sidan och vila tills det läkt, vi får vara glada att det regnar nu så hon slipper plågas i värmen, då hon inte kommer att få bada heller förens det läkt.

Det viktigaste är att Thea mår bra och fortsätter med alla sina hyss!

Bästa

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *