A Little bit of sunshine

 

Badhundar

Eftersom de va helt okej väder idag så fick hundarna ta årets första riktiga bad, 24 Juni!
Blev bara ett kort dopp, för att inte kyla ner Thea allt för mycket och för att inte Lexie skulle få i sig alldeles för mycket vatten.

Dom tyckte det var kul i alla fall 🙂

Lexie

Busungar

och mina badkurkor, som heller håller till i vassen:
BadkrukorAnnars har vi tillbringat kvällarna ute på klubben, Vikki och jag hårdtränar lydnaden där vi just nu nöter fokus och position i fotgåendet och kedjar lite olika moment. Går väldigt bra så länge vi inte är i närheten av agilityhindren, det är hennes svaghet som vi verkligen måste fortsätta nöta på ifall hindrena står bredvid lydnadsplanen.

Lexie tränar agility för fullt inför en debut senare i sommar.
Vi har börjat köra längre och längre kombinationer som vi baklängeskedjar och det går väldigt bra, hon är lite vid i svängarna med det beror på att jag är så långsam i mina rörelser. Det är tur hon är snabb, för hon tar igen dom vida svängarna på sin fart.

Igår jobbade vi på framåt suget ut ur tunnlarna, då hon gärna tittar efter mig när hon kommer ut ur tunnlarna och missar hindrena som står där (fullt förståeligt). Så jag har baklängeskedjat framåtsug ur tunnlar, och snälla lilla Lexie fattade direkt vad jag ville ha ut av det, och det blev väldigt bra. Kunde till och med använda en liggande boll som slutbelöning, och det är stort för den svårbelönade Lexie!

Kommer bli en rolig tävlingshund i agility den där, det är jag övertygad om!

LeXXie

Kelly har fått följa med ut och tränar lite, tyvärr tror jag inte att Kelly kommer att komma ut på agilityplanen nå mer. Muskelspänningarna i hennes enda bakben vägrar att släppa och det märks att hon är stel när hon hållit igång för länge. Det är tråkigt, men så länge hon kan vara en aktiv sällskapshund så får det nog bli så.
Men ifall hon överbevisar oss så ska hon bannemej ha kontaktfältsbeteende när hon kommer ut! För det är precis det vi nöter just nu, och hon gillar det (kan bero på att det är det enda hon tränar?).

Men nu är det tack och god natt och imorgon är min minisemester slut, åter till arbetet och en lång jobbvecka!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *