Kelly Uppdate

Vi fortsätter väl uppdatera medans jag ändå sitter här 😉

Kelly’s Rehab rullar vidare, nu har vi fått lägga vikter i benmanschetterna! Kelly har ju dessutom gått på koppelvila i fyra månader nu, jag gissar att det börjar bli tråkigt att lukta på samma luktar inom 2meters radie från vägen så jag har faktiskt tagit fram det som jag kallar ”PRO-kopplet”.

Kelly

Jag är ingen förespråkare av Flexikoppel, av den enkla anledningen att dom flesta som använder det inte kan hantera det.

Mina kriterier är att innan man använder flexikopplet
– Ska hunden klara av att gå avslappnat i ett vanligt koppel, att börja med ett flexikoppel tycker jag är det värsta man kan göra. Kopplet är nämligen ständigt spänt, så man lär sin valp att dra i kopplet.

Hunden ska även kunna sina kontaktövningar:
– Stannar jag, så ska hunden stanna. Även fast den befinner sig 5meter bort i kopplet.
– Ber jag om hundens uppmärksamhet så ska hunden svara på dom, på 5/8meters avstånd.
– Kallar jag på hunden, då ska hunden komma omedelbart (ex. vid hundmöte) så jag kan korta och LÅSA kopplet.
– Vid möten så skall hunden gå bredvid mig och inte kasta sig fram i kopplet. För går kopplet sönder (ja det händer) så har man inte en chans att ta tag i linan, den kommer bränna sönder dina händer, hundslagsmål kan utbryta osv, ja det kan få förödande konsekvenser!

Kelly uppfyller dessa kriterier, och får därför äran att få en förlängning på sitt koppel!

DSC_3859

Så här går Kelly tillsammans med dom andra, kopplet är inte i låst läge.
Kelly vet att man ska gå tillsammans med sin flock! När flocken springer lös, då får hon nyttja hela kopplet och ”göra som hon vill”.

Och det jag tycker är viktigast är att alltid ha sele tillsammans med flexikopplet, inget ständigt smådrag i halsbandet!

Kelly har också privilegiet att få vara med på saker själv, det är hennes typ av aktivering. Så i fredags fick Kelly följa med oss ut och åka skoter för första gången i sitt liv, lite orolig i början men sen rullade hon ihop sig mellan mig och Malin och tittade framåt.

DSC_3885

Väl ute på isen i skogen så fick hon faktiskt gå lös och skrota runt, tillsammans med dom andra ca 6lösa hundarna som var där. Gick så bra så!
En trött Kelly sov sen snällt hela kvällen 🙂

Kelly och Frasse

DSC_3871 DSC_3872DSC_3887DSC_3874

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *