Agilitytävling

Idag klev jag upp alldeles för tidigt för att vara ledig söndag, bara för att åka och TITTA på en agilitytävling.
Jag har för första gången åkt till en agilitytävling och bara tittat, jag har inte ens rört ett agilityhinder idag!

Åkte dit för att titta på Iza, en taggad tant Iza.
Oerhört tacksam över att My vill köra Iza så hon får göra det hon tycker absolut mest om, att köra agility. Hade tänkt titta på första hopploppet i klass 1 också för att se hur det går för våra klubbkamrater innan jag åkte hem, men innan jag visste ordet av så hade jag tittat på alla dagens lopp och klockan hade passerat 16 🙂

En oerhört trevlig dag blev det, hade alla mina hundar med mig. Molly tyckte situationen var jobbig första minuterna men sen tittade hon glatt på hundarna som körde, Lexie blev som en atombomb och både skrek och snurrade i ett försök att ta sig ut på planen, så jag fick vackert stå där med henne tills hon lugnat ner sig så pass att jag kunde lämna körhallen med en lugn hund. Tog med mig Kelly in, beredd på att hon skulle bli deprimerad över att inte få köra. Men det gick bra, jag hade ju inte packat med några burar, godis eller annat som för henne kopplas till agility så det kände som hon förstod att hon inte skulle tävla. Hon hade fullt upp med att tigga godis, mackor och folk lunchar, huvudet for ner i ett antal väskor i jakten på ätbart. Ja, de e tur hon är söt iaf.

Kelly o Malin myser lördag kväll

När tävlingen var slut passade jag på att hugga tag i Sandra och be henne kolla lite snabbt på Kelly om vi är på rätt väg. En snabb koll av Sandra skvallrade att det var bättre i frampartiet och i höger bak. Men vänster bak var fortfarande en mindre katastrof. Så det är där vi får lägga all våran kraft, en gissning jag har är att Kelly dragits med en mindre skada i vänster bak en längre tid, och när hon hoppade ur bilen före jul så var det vänster bak hon la all tyngd på när hon landade och inte orkade hålla ihop kroppen på den där isfläcken.. Men som sagt, det är min gissning iaf.
Vi har iaf fått OK att börja med viktmanschetter nu! Så äntligen kan vi göra något mer!

Mitt agilitybehov har blivit stillat idag, det kändes inte särskilt fel att bara sitta och titta en hel dag. Det var bara på slutet jag kände att jag ångrade att jag inte frågade om jag fick åka föråkare på sista hopploppet med Vikki, men jag och min inre röst hade en diskussion om att det vore en jävligt dum idé att starta en totalt otränad hund bara för att jag är tävlingsidiot. Kändes inte som jag och Lexie har någon brådska ut, en grundtränad hund kommer så mycket längre fortare!

Skogspromenad Tisdag 24/3 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *