Lördagar

I lördags var jag och Malin ut på klubben och tränade lite lydnad.
För Vikki’s del blev det rutan och dirigeringsapportering.

Att Vikki älskar att springa är ju inget jag behöver tjata om, så farten är inget problem i alla fall. Däremot fuskade hon en hel del med konskicken i lördags, så vi får backa och nöta mer kon-skick och att hon inte alltid får fortsätta när allt står uppställt.

Jag tränar alldeles för mycket själv, för så fort jag får lite hjälp ute på planen så blir det uppenbart var våra problem ligger! Dels så blir hon alldeles för het när någon kommenderar oss genom fria följet, och när någon annan lägger ut apporterna/vittringspinnarna så tittar hon på första och sen dagdrömmer hon sig bort och det blir DK för att få henne att vakna till liv igen.
Så i lördags jobbade jag lite med att hon ska ”tända” på tävlingsledarens ”kommendera”, Höll henne i halsbandet och taggade henne framåt när Malin pratade och sedan fick hon springa full fart fram till konen. Man får dock vara vaksam på att hon inte börjar tjuvstarta bara för det.


Som sagt, en del att öva på.
Här är ett annat återkommande problem, hon vill gärna visa upp sina apporter för den som kommenderar!
Sen har vi rullandet av apporten vi återlämnande.

Rutan då, vårat problem har varit att hon inte hittat rutan, men senaste tiden har hon gjort det. Törs dock inte riktigt säga att den är befäst ännu. På detta filmklipp så hamnar hon utanför, men det lägger jag ingen tyngd i då hon stannar när jag kommenderar ”stanna” men det var glashalt där rutan stod så det var omöjligt att tvärstanna.

Påbörjade även störningsträningen av kommendering på Lexie, och på slutet blev det faktiskt väldigt bra! Lillan har fortfarande mycket att jobba på, men det kommer bli bra i slutändan! Största problemet är egentligen att hon släpar..

Nötte ”Rutan” med Bella, och i lördags kändes det verkligen som det började lossna! Äntligen! Hade ju behövt ut och tävla henne i lydnaden igen, för hon älskar ju verkligen att träna och tävla lydnad! och Malin aktiverade en smått galen Kelly, och försökte lära Iza att gå ”fot”, och ja Tant Thea fick också leka 🙂


(ursäkta mina hårda commandon, men tant var både lycklig och döv) 😉

Kvällen avslutades med att umgås med mina kära vänner! Jag har verkligen världens bästa vänner, dom tvåbenta menar jag då 😉

Bella o Kelly

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *