Äntligen Helg!

Morgonpasset på jobbet idag, sedan var planen att jag skulle frisera brorsans katt men den var försvunnen. Så jag kidnappade Malin och tog henne med mig på en shoppingvända och sedan en skogspromenad med mina fem älsklingar. Idag fick Thea springa lös i skogen för första gången sen förra veckan, såret har läkt fint och Thea tyckte det var skönt att sträcka ut sig och leka med dom andra igen!

Skogen

På kvällen har vi roat oss med lite träning.

Lexie – Har jobbat vidare på apporten, har börjat sätta kommando på övningen och sedan fick hon även börja plocka upp den från golvet med hjälp av omvänt lockande vilket gick superb! Hon gillar övningar där hon får vara aktiv.

Vikki – Vi har påbörjat överträningen för eliten. Så idag har vi tränat apportering med att lägga blodpudding på apporten och på hennes huvud. Låst huvud i platsliggning är också ett måste i Eliten för att få 10:or, så nu har vi tagit upp träningen med hakan i backen igen.

Vikki

Kelly – Dagen utmaning för Kell’s blev frystarget. Lite smågalen, och utan tålamod så får man klicka fort annars hinnder det blir både tassar och steppdansande med bakdelen. Så per automatik övade vi även på att hon ska stå rakt mot frystargeten och inte röra bakdelen.

Hakan

Så skönt att bo här, där jag bara kan slänga på hundarna en varsin reflexväst och blinkhalsband och gå runt området utan att behöva oroa mig. Det värsta som kan hända är att det kommer ett rådjur, men dom springer inte efter i mer än några sekunder.

Reflex

Via det här kortet ser man för övrigt skillnaden på kvalitén på reflexer. Kelly och Vikki’s reflexväst/sjal är från Granngården, Lexies väst är från Hööks. Ska nog åka upp till Granngården i veckan och se om dom fortfarande har REA på sina reflexvästar och om dom har några kvar.

Nu är det dock läge för sängen.
Imorgon är det vallhundskurs som gäller för mina svart-vita! Ska bli så jäkla kul!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *