Veterinär och Träning

Har man inge bättre för sig(?), så kan man ju alltid ränna runt på veterinärstationerna i halva dalarna.
Och idag var en sån dag, och det var Thea’s tur.

Thea har så länge jag kan minnas haft en liten knöl i armhålan, inget som besvärat varken henne eller oss. Men senaste månaderna har den börjat växa, och nu hade vi kommit till det stadiet att selen börjat klämma på den så vi och veterinär ansåg att det var lika bra att ta bort den. Eftersom Thea är till åren kommen, och hela sitt liv har varit väldigt lättsövd och gått ner djupt så är ju sövning något jag helst undvikit så jag var lite nervös för idag. Men tack och lov gick allting bra, jag lyckades tillochmed prata in mig på operationen och fick vara med, samt att jag lyckades få veterinären och dissekera knölen med mig 🙂

Det var bara en vävnadsknuta, totalt ofarlig.

SlumrarSömntutan

Väl hemma sken solen, så alla hundarna (utom Thea) tillbringade lunchen ute på gården i solen. Bella var helnöjd och låg och sov i en snödriva medans ’valparna’ röjde järnet, Iza satt och sov på altanen och dom andra två bara var.

På kvällen har jag och Lexie tränat lite till.
Vi började med Ställande under Gång, för att vara andra passet är jag väldigt nöjd! Hon förstår att hon ska stå, och stå kvar. Sedan ett pass med fritt följ, lite svårt med halterna idag och sen hade jag velat ha lite mer driv framåt och lite mindre fokus (Ja, ni läste rätt. Hon har för mycket fokus, hon låser sig gärna i fokuset). Passade även på att göra ett apporteringspass, det var ett par månader sen (skäms på mig!). Men tack och lov kom hon ihåg, ett par mindre repetitioner med omvänt lockande sen satt hon fint och höll i den 10sekunder!

Jag är alldeles för lat för att filma 🙂
Måste bli bättre på det..

Hon är ganska rolig den där lilla Elvispen 😉

Lexie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *