Kategoriarkiv: Hundmat

Hundmat

taste

För två månader sedan bytte vi foder när Bella, Vikki och Kelly slutade äta sitt tidigare foder samtidigt, ur två olika säckar. Något var uppenbart galet, och jag var inte så sugen på att testa en ny säck heller då även en kompis hund slutade äta i samma veva ur en tredje säck.

Så jakten på ett nytt foder blev ganska akut och jag har funderat på Taste of the Wild förut och efter en förfrågan på Facebook så föll valet på TotW.
Det är ett spannmålsfritt foder, det tillverkas i USA. Orijen och Acana i Kanada.
Skillnaden är att TotW är några hundralappar billigare, vilket är något jag måste gå efter när jag har den mängden hundar jag har.

MEN jag kan då efter två månader säga att jag är supernöjd med fodret!
Alla som träffat Kelly genom åren vet vilka problem vi haft med hennes mage, hur slemmig hennes avföring varit och hur illa det luktat. Kan nu med glädje meddela att hennes mage inte kollapsat en enda gång sen vi bytte foder, avföringen är fast och har en form samt luktar inte ens i närheten av innan! Det tillsammans med att hon inte hoppat enda måltid heller, utan står och skriker när det är dags för mat. Hon har dessutom gått upp i vikt och börjat bli riktigt fin i kroppen.
Även matkänsliga Bella äter, och har gått ner i vikt och även hon börjat bygga muskler igen och Vikki har fått en mycket finare kroppslinje.

Kelly äter Southwest Canyon för känsliga hundar som behöver hjälp att stärka immunförsvaret. Bella äter Pacific Stream, ett lax basserat foder som är lite mer åt light-hållet och Vikki äter High Prairie som är deras foder för aktiva hundar.

Vi är väldigt nöjda med Fodret!