Kategoriarkiv: Dog-Works

Vikki update

I början av sommaren skadade Vikki sig då hon fastnade när hon skulle hoppa över en grind nere hos Nathalie, och det är en skada vi dragits med sedan dess. Med anledning av denna hade vi inte så mycket till val än att ta en paus från lydnaden, och därmed så försvann våran planering om att bli lydnadschampions i år. Vikki’s muskelskada hindrar henne nämligen från att prestera på topp i dom explosiva rörelserna som finns i elitlydnadsmomenten, och att det inte är schyst att träna en skadad hund behöver jag väl inte ens nämna?

Skadan är även en av orsakerna till att vi började med rallylydnad, då den inte är lika påfrestande för hennes skadade muskler, för någon totalvila existerar inte hos oss. Man måste bara anpassa sig och ändra fokus ibland 🙂
Och Vikki har faktiskt haft jätteskoj på rallylydnaden, det tänker jag inte säga emot. Hon är en sån typ av hund som alltid presterar det lilla extra på tävling då hon fullkomligt älskar att tävla, oavsett gren.

Idag har vi varit på återbesök hos Sandra på Dog-Works efter några veckors hemma behandling och vi fick beröm. Vi har skött oss jättebra och från fem svullna, spända och tokinflammerade muskler, en skadad tå och en spänd/överbelastad rygg är vi nu nere på två spända muskler, tån är frisk och dessutom är rörligheten i ryggen tillbaka! Så idag har vi fått lite övningar som vi ska jobba med till nästa gång, och även fortsätta med våra behandlingar givetvis! Och när hon är tipp-topp igen så kommer vi börja träna dom nya momenten, så vi är tillbaka starkare än någonsin nästa år! 😀

Min Bästa Vän Vikki <3

Vikkan

 

Thea

Idag har jag och Thea varit till Sandra på DogWorks i Falun för en genomgång av tantens hälsostatus. Att Thea inte är pigg i kroppen är ingen hemlighet, men så länge hjärtat vill så hänger kroppen på! Har haft på känn att armbågen varit den som orsakat senaste tidens problem, och så rätt jag hade! Efter alla år med Thea har jag blivit väldigt duktig på att komma på varifrån smärtorna kommer, inget ont som inte har något gott med sig.

Sandra gick igenom Thea och tyckte att ryggen har aldrig varit så mjuk som den var idag, jag är övertygad om att Nutrolin Joint’en är medverkande till det, för någon annan ändring har vi inte gjort under alla år. Sen var det armbågen då, den är instabil och orsakar en överbelastad bog och snedbelastning som orsakar muskelspänningar i diagonala bakbenet. Med lite nya tips, råd och hjälpmedel så fortsätter vi underlätta Thea’s vardag.

Våran Bästa Tant Thea <3
TheaBild från förra veckans spårning

 

Roadtrip

Idag har vi varit ute och rullat med bilen, fick med mig Malin och Diva ut.

Vi åkte till Falun och lämnade in IzaVettris. Hon hade inte åkt på något allvarligare än en dålig tand som behövde komma ut.
Iza stirrade ut en affisch med en katt på och fick sedan lugnande innan vi lämnade henne där och åkte vidare, eftersom vi ändå skulle till Falun så hade jag bokat in en tid hos Sandra på Dogworks, så vi skulle ha något att göra medans dom opererade Iza.

Först ut blev tant Thea, hon var mycket bättre i ryggen idag.
Sen hade hon dragit på sig en ny sträckning, men jag är inte förvånad, inte lätt att vara 1år gammal i huvudet med den kroppen. Men vi gör det vi kan för att underlätta så att Thea kan leva så nära det går att vara det livet hon vill leva!

Därefter valde jag att idag lägga Vikki på bordet.
Jag har haft på känn att hon varit lite stel i en muskel, och jag hade rätt. Så lite stretchning och isning så har vi snart löst det!
Annars inga problem med henne.

Vi avslutade med Kelly, som idag la sig på bordet med en helt annan attityd mot sist. Idag kunde hon slappna av, skakade knappt och såg faktiskt ut som hon tyckte om det. Sandra kunde konstatera att mitt hårda arbete jag lagt ner verkligen lönat sig, det var nämligen stor skillnad mot för 3 veckor sen!

Kelly

Vi hämtade upp en väldigt trött Iza hos veterinären. Hon fick väldigt mycket beröm av personalen, dom tyckte hon var väldigt trevlig och fräsch 11åring! Fin i kroppen, hullet och rent allmänt, djurskötaren som lämnade ut henne trodde dom skrivit fel födelsedatum i journalen och ville dubbelkolla att hon verkligen var 11år 🙂 Ännu mer förvånad (och glad) när jag berättade att hon fortfarande tävlade agility.

Iza

Med denna tröttmössa inrullad i en filt åkte vi och åt lite lunch och uträttade lite andra ärenden innan vi begav oss hemåt.

TACK Malin för sällskapet idag!
Jag ser redan fram emot nästa roadtrip!

 

 

Days go by

Är fortfarande sjuk. Men nu börjar jag bli människa iaf!
Igår trotsade jag min förkylning och tog en promenad med Malin och Diva, skitsnack och annat snack. Väl åter hemma hos Malin en kortvända senare, då Kelly inte får gå långpromenader, insåg vi att det var lunchdags. Så vi rullade ner på Bulldog Café där vi fortsatte vårat skitsnack 🙂

Malin o VikkiVikki myser med Malin på det där sättet som bara Vikki kan <3
Malin är ju en av hennes Top5-människor dessutom.

och Kelly undrade var hennes fika var…
Kelly
Idag skulle jag bara en kortvända på jobbet, men väl där så fick jag veta att varuleveransen kört i diket under natten så varorna skulle bli försenade. Så jag fick åka hem och gå med hundarna innan jag återvände och jobbade ett par timmar till 🙂

Fick med mig Malin, Saga och hundarna ut på promenaden

Saga o HundarnaHundvana barn, eller barnvana hundar?
Hur var det nu igen?

IzaIza tog det smarta sättet genom snön 🙂

SnöängelInte lätt att göra snöänglar med snögalna hundar 🙂

MollySnömonstret Molly

Thea
Och på eftermiddagen har vi roat oss med pilatesbollar och balansbollar.
Samt även avklarat det där tråkiga ”klippa klor” och tassar.

Imorgon väntas ett besök på Vettris i Falun och Sandra på Dogworks!

 

Friskvård

Klappar mig själv på axeln, ikväll gjorde vi den sjunde behandlingen på Kelly!
varje kväll, 7dagar i rad har jag isat henens muskler och varje morgon har jag stretchat henne!
Hon går även på sina korta promenader, med täcke på och inga överdrivna aktiviter!
Nu ska jag bara kunna göra detta i ett par veckor till, Men nu när jag satt det i system så hoppas jag att det kommer funka.
Det är ju för Kelly’s skull jag gör det! (Även om hon fortfarande tycker det är tortyr)

Igår var vi ut på klubben och träffade Sofie och My, en promenad och lite lydnadsträning!
Körde mest bara igenom dom momenten som inte kräver tillbehör med Vikki, och lite fotgående med Lexie med nya störningen (i form av My/Sofie med deras hundar). Hon var väldigt duktig!

På kvällen blev det ett pass på pilatesbollen för Vikki o Lexie. För Lexie var det första gången, planen var att hon skulle stå med frambenen på den och bekanta sig med bollen. Men Lexie ville annat, och utan förvarning så satt hon på bollen! Men de var inga konstigheter för henne, på den sitter man, och står, och ligger.

IMG_20150119_213123

DSC_3108

 

Innan säsongen ens börjat så står jag med två skadade hundar..

Precis som titeln låter. Det blir ingen agility för mig i vår.

Har varit till Sandra på Dogworks idag med Kelly, Bella och Thea.
Kelly och Bella har blivit halta under jul/nyår och Thea är Thea, så det var dags för en genomgång.
Dom har fått vila, och jag har försökt isa. Men det är svårt när man inte vet vart skadan sitter, så det har Sandra hjälpt mig med idag.

Jag spar på detaljerna var deras problem sitter, men båda hundarna är satta på koppelvila och ordinerade stretching och isande av muskler, därefter ska det rehaba´s och byggas muskler. Detta är något som kommer att ta tid! Speciellt på Kelly, som jag idag är tveksam till om hon ens kommer att vara tävlingsklar till midsommar..

Så här står jag nu, men två skadade hundar och två unghundar som måste grundtränas innan dom ens ska tävlas.. Så med det sagt så blir det ingen agility för mig i vår, jag får lägga mitt krut på att träna lydnad och vallning med Vikki och Lexie istället samtidigt som jag tar hand om mina skadade och tränar Molly.

Lite tråkigt. Men mina hundars hälsa går i första hand! Sen får vi helt enkelt se vad som händer längst vägen..

Så nu får jag öppna kalendern och stryka över alla agilitytävlingar i kalendern och hitta lydnadstävlingar istället (Till Vikki’s glädje)

Thea o SandraPå vibbenThea och Bella på Vibben

kelly

 

Tack!

Det är tur man har snälla vänner som ställer upp!

Medans jag jobbat och slitit idag så har Malin hämtat upp tant Thea och tagit henne med sig hela vägen till Falun och sett till att hon fått en genomgång med massage.

thea

Hos bästa Sandra på Dog-works,
Jag har ännu inte fått utvärderingen av Sandra, men jag hoppas jag får den imorgon. Men enligt Malin så är Thea lite stel här och där, men jag hade inte räknat med annat heller.
Mentalt är Thea typ 3månader gammal, men kroppen är faktiskt 11år.

Det känns bra i hjärtat när man ser hur mycket piggare hon blir efter en behandling, hon är alltid pigg, men hon blir lite extra glad och lycklig när muskelknutorna är masserade. Hon lever lixom upp lite extra 🙂