Kategoriarkiv: Massage

Höstsolen skiner på oss

Idag har jag och hundarna hållit på och fixat här hemma. Vi har spikat fast saker, tvättat och städat. Eller ja, det var nog mer jag, den enda hjälpen jag fick av dom var att försöka springa iväg med dammsugaren..

Tog en paus och gick ut och tränade lite på gården med dom. Jobbade vidare på fria följet med Molly, hon har ett väldigt fint fokus och kontaktsökande. Kanske lite långt ifrån mig i position just nu, men det är acceptabelt så här i början, så länge jag har det i tankarna och inte tillåter den positionen allt för länge så kommer det inte vara något problem.

Precis som med all hundträning så kommer det mycket belöningar i början. Jag kräver heller inte att hon sätter sig i början, utan bara att hon står kvar och behåller fokus på mig. Sättandet kan vi ta senare, position och stadga är viktigare just nu. Men skulle hon självmant sätta sig så får hon givetvis belöning för det!

Tog även ut Lexie en sväng och körde lite fotgående med henne, hon har dock väldigt svårt att träna hemma på gården, det ligger alldeles för mycket laddning i att springa runt och ”bara vara hund”. Men idag lyckade vi faktiskt bättre än vanligt, hon blev i alla fall inte låg. Men hade väldigt svårt för stadgan.

Tog en sväng med Vikki också medans jag var i farten, har problem med att hon släpper i helt om, både med kroppen och fokus. Det var något vi jobbade med förra veckan, och underbar som Vikki är köper hon allt direkt och idag följde hon med mig runt.

abs
Jag gillar inte riktigt hur hon kastar med frambenen, det gör att hon går ojämnt. Men det är en bieffekt av att hon trängde väldigt när hon var yngre, tillsammans med att jag lärde in en felaktig placering av huvudet, något som vi jobbat med och det är därför hon ibland slänger med huvudet. Gillar inte heller att hon ser ut som lutande tornet i pisa i halterna. Men någonstans känner jag att jag kan inte peta i alla detaljerna i all evighet, jag jobbar hellre med helheten i första hand när det kommer till henne. Men vid lust och tid pillar vi med detaljerna.
Och hon har ju Fokusen och Glädjen!

Nu ska jag krypa mot sängen och planera morgondagens träning, imorgon åker vi ut på klubben och tränar med störning av torsdagsgruppen.

 

Roadtrip

Idag har vi varit ute och rullat med bilen, fick med mig Malin och Diva ut.

Vi åkte till Falun och lämnade in IzaVettris. Hon hade inte åkt på något allvarligare än en dålig tand som behövde komma ut.
Iza stirrade ut en affisch med en katt på och fick sedan lugnande innan vi lämnade henne där och åkte vidare, eftersom vi ändå skulle till Falun så hade jag bokat in en tid hos Sandra på Dogworks, så vi skulle ha något att göra medans dom opererade Iza.

Först ut blev tant Thea, hon var mycket bättre i ryggen idag.
Sen hade hon dragit på sig en ny sträckning, men jag är inte förvånad, inte lätt att vara 1år gammal i huvudet med den kroppen. Men vi gör det vi kan för att underlätta så att Thea kan leva så nära det går att vara det livet hon vill leva!

Därefter valde jag att idag lägga Vikki på bordet.
Jag har haft på känn att hon varit lite stel i en muskel, och jag hade rätt. Så lite stretchning och isning så har vi snart löst det!
Annars inga problem med henne.

Vi avslutade med Kelly, som idag la sig på bordet med en helt annan attityd mot sist. Idag kunde hon slappna av, skakade knappt och såg faktiskt ut som hon tyckte om det. Sandra kunde konstatera att mitt hårda arbete jag lagt ner verkligen lönat sig, det var nämligen stor skillnad mot för 3 veckor sen!

Kelly

Vi hämtade upp en väldigt trött Iza hos veterinären. Hon fick väldigt mycket beröm av personalen, dom tyckte hon var väldigt trevlig och fräsch 11åring! Fin i kroppen, hullet och rent allmänt, djurskötaren som lämnade ut henne trodde dom skrivit fel födelsedatum i journalen och ville dubbelkolla att hon verkligen var 11år 🙂 Ännu mer förvånad (och glad) när jag berättade att hon fortfarande tävlade agility.

Iza

Med denna tröttmössa inrullad i en filt åkte vi och åt lite lunch och uträttade lite andra ärenden innan vi begav oss hemåt.

TACK Malin för sällskapet idag!
Jag ser redan fram emot nästa roadtrip!

 

 

Innan säsongen ens börjat så står jag med två skadade hundar..

Precis som titeln låter. Det blir ingen agility för mig i vår.

Har varit till Sandra på Dogworks idag med Kelly, Bella och Thea.
Kelly och Bella har blivit halta under jul/nyår och Thea är Thea, så det var dags för en genomgång.
Dom har fått vila, och jag har försökt isa. Men det är svårt när man inte vet vart skadan sitter, så det har Sandra hjälpt mig med idag.

Jag spar på detaljerna var deras problem sitter, men båda hundarna är satta på koppelvila och ordinerade stretching och isande av muskler, därefter ska det rehaba´s och byggas muskler. Detta är något som kommer att ta tid! Speciellt på Kelly, som jag idag är tveksam till om hon ens kommer att vara tävlingsklar till midsommar..

Så här står jag nu, men två skadade hundar och två unghundar som måste grundtränas innan dom ens ska tävlas.. Så med det sagt så blir det ingen agility för mig i vår, jag får lägga mitt krut på att träna lydnad och vallning med Vikki och Lexie istället samtidigt som jag tar hand om mina skadade och tränar Molly.

Lite tråkigt. Men mina hundars hälsa går i första hand! Sen får vi helt enkelt se vad som händer längst vägen..

Så nu får jag öppna kalendern och stryka över alla agilitytävlingar i kalendern och hitta lydnadstävlingar istället (Till Vikki’s glädje)

Thea o SandraPå vibbenThea och Bella på Vibben

kelly

 

Tack!

Det är tur man har snälla vänner som ställer upp!

Medans jag jobbat och slitit idag så har Malin hämtat upp tant Thea och tagit henne med sig hela vägen till Falun och sett till att hon fått en genomgång med massage.

thea

Hos bästa Sandra på Dog-works,
Jag har ännu inte fått utvärderingen av Sandra, men jag hoppas jag får den imorgon. Men enligt Malin så är Thea lite stel här och där, men jag hade inte räknat med annat heller.
Mentalt är Thea typ 3månader gammal, men kroppen är faktiskt 11år.

Det känns bra i hjärtat när man ser hur mycket piggare hon blir efter en behandling, hon är alltid pigg, men hon blir lite extra glad och lycklig när muskelknutorna är masserade. Hon lever lixom upp lite extra 🙂