Kategoriarkiv: Uncategorized

Torsdag

Jean är nu tillbaka där hon hör hemma, i fårhagen.
Här med dotter Jess

Here we go again.

Dagarna bara flyger iväg och sen inser jag att ”fan, det är ju redan gått en vecka sen jag uppdaterade bloggen”

Har inte så mycket mer att säga än att vi finslipar lydnaden inför helgens tävling. Men det märks klart och tydligt att det är dags för löp när som helst.. Vikki är lite för intresserad av alla dofter som dyker upp här och där, och jag försöker att inte bli allt för irriterad på detta då jag vet att det kommer göra det hela ännu värre.

Tandvisningen är på gång igen! Vi har kört noll press på henne, all tandvisning har fått gå helt på hennes villkor.

Och just det, i måndags var vi och vallade får! Och det råkade även bli 2 tjurar i fårflocken också 😉
Jag var mer orolig över det än vad hon var, för henne var det bara 2 stora får och jag var livrädd för att bli översprungen av dom där stora sakerna..

Detta är Nathalie’s ord om Vikki i fårhagen: (hämtat från hennes blogg)
”Vikki var som en kanonkula till en början, hon driver så fint när hon är i balans och har super snabba flanker. När jag såg henne igår kunde jag inte hjälpa att jag fick en Flashback från den där gången jag såg henne på agility banan på U-SM, det var verkligen samma intensivitet, power och tok hund som sprang där, ett fel steg hade antagligen ledsagat till en ordenlig fraktur på något ben i den lilla hundens kropp… Men hon måste ha en otrolig kroppskontroll.”

Bella var givetvis också med ner, med kommentaren:
Bella utvecklas verkligen för varje gång, hon är nog en hund som skall vila sig i form, i alla fall i vallningen, hon är lugn och visar mer och mer stil för varje gång, dock älskar hon att driva och inte alls lika roligt att flanka.

Nyss kommit hem från klubben, så vi ligger och tar igen oss i soffan. Bella ligger över mina fötter (med sin beniga haka nertryckt på mina smalben, mindre skönt men ändå). Bella var mer högt än lågt idag, precis som Thea var igår på träningstävlingen.
Mina hundar har en tendens att bli ”klassens clown”, man blir som man umgås säger dom iofs.. 😉
Iza bor också hos oss just nu då hennes familj stuckit till turkiet, så hon fick också ett lydnadspass. Vi påbörjade fokus på tagetstick, och det gick skitbra! Iza hade varit en perfekt hund till någon yngre förmåga som vill lära träna hund och se hur det är, för hon skulle behöva mer uppmärksamhet än hon får idag. Ingen som känner någon ung tjej som vill ha en hund att träna och tävla med? och vara avlastningshem? (Matte har inte riktigt tid att ge Iza den uppmärksamhet hon förtjänar)

Måste även säga att Ajax skötte sig superfint idag! Han tyckte det var jätteskoj att husse fokuserade helt och hållet på honom i 2timmar! Så mycket uppmärksamhet var det ett tag sen han fick, men inte lider han. Han är ju ingen arbetsmaskin som dom andra.

Men nu är det dags att göra en tidig middag så husse får mat i magen innan han ska åka och jobba

Vikki älskade jycke

Vikki och en av tjurarna, lipar gör hon också 😉

Driva får och tjurar går finfint 😉

Galnaste Vikki  här mitt i en flankering

Bella

Avslutade kvällen hos Nathalie med att städa hennes kryddskåp 😉
Min slutsats: Dom gillar Tacokrydda, Curry, Chilipulver och Paprikapulver.

Tänk att det alltid är så mycket roligare att städa hos någon annan, hihi.

En hundig vecka

Denna vecka har jag bott ute på brukshundklubben, har varit där varje dag.
Men vad gör det? Jag trivs där ute, timmarna bara flyger iväg och det finns ingen press på någonting där ute.

Vikki är verkligen världens bästa!
Hon bara ÄLSKAR att köra ”rutan”, igår satt jag och skickade henne säkert 30ggr och det var lika roligt varje gång..
och idag blev det kanske bara 10-15 skick, men hon tyckte det var lika kul för det!

Bella har myror i brallan som vanligt, idag kunde hon inte ”stanna kvar”..

Thea lika galen som alltid, i tisdags pep hon genom fotgåendet (det har hon aldrig gjort förut) och likaså genom fjärren.. Så därför ”råkade” jag anmäla henne till KM i lydnad.

Kelly har inte fått göra så mycket, då Mattias tränar henne och han har jobbat. Lite agility gjorde vi iaf idag.

Eftersom Jean är här har hon fått roa sig på agilityplanen, eftersom hon är total nybörjare på lydnadssidan 😉
Idag fick Eliana filma, och ja jag är mycket medveten om missarna jag gör typ överallt…
Men det kändes bra iaf, det var ju första gången vi körde en hel bana. Tidigare dagar har vi bara kört kombinationer med 3-4hinder.


och imorgon kommer nog min nya dator!!!!!!!
om inte så kommer den ligga någon annanstans hela helgen, så jag hoppas den kom med ”rätt” postbil inatt.. 😉

Blir inte som man tänkt sig..

Dagen blev inte som planerat, skulle ha hämtat hundarna, som är hos mina föräldrar då vi varit på kryssning och firat husse’s mamma som fyllde år och eftersom mina föräldrar inte vill ha nattbesök så blev hundarna kvar där över natten.

Skulle ha hämtat dom det första jag gjorde imorse, men då ringde VVS-gubben och sa att han var på väg så det var bara att stanna hemma, och eftersom vi behöver varmvattenberedaren så får jag vackert sitta här.

Ska åka och handla lite när han är klar hade jag tänkt iallafall.. Djurmagazinet, Dollarstore och Willy:s var tanken, måste fylla på kylskåpet, hundmaten och köpa en låda att ha hundarnas sjuklåda i, har städat hundskåpet också (man hinner göra mycket när man måste vänta) och det är lite drygt att gräva efter grejer i en plastpåse…

Annars har familjen utökats tillfälligt med Jean då matte är ute på äventyr. Glada, lyckliga Jean.
Hon har legat i Vikki’s korg hela morgonen och viftat på svansen, så vi får väl se vad Vikki tycker om det ikväll 🙂

Tanken är att jag ska åka ut på klubben och träna lite ikväll, om inte något annat oväntat inträffar..

Ja, det var dagens rapport från oss 😉

och nu började det regna också………. 🙁
och tyvärr ingen bild i detta inlägg, då wordpress krånglar med mig..

 

 

Tråkiga lydnadstävlingar..

När vi var ner till Sala på U-SM så hade vi jättetrevligt, och när det gick bra för någon av oss som tävlade så klappade vi händer och jublade, så som man gör för att visa att det såg kanonsnyggt ut. Men så får man tydligen inte göra på lydnadstävlingar..

Detta var vad jag precis läste på SHU’s hemsida (sammandrag från U-SM):

Flera som tävlade i de två högre lydnadsklasserna utsattes för stora störningar från några medtävlare och ett par åskådare, detta är helt oacceptabelt och i strid med SKK:s Grundregler paragraf 1:4. Skulle något liknande osportsligt inträffa i framtiden – vilket jag inte tror– kommer det bli konsekvenser direkt i form av anmälan till SKK.

Detta är grundregel 1:4
att i anslutning till prov, utställning eller
tävling inte agera på sådant sätt att det
påverkar andra hundars chanser till rättvis
bedömning och att inte heller uttala sig
nedsättande om andra hundar, funktionärer
eller deltagare.

och nu känner jag, Va fan!
Vi hade kunnat hejja på dom andra också om dom velat det, men nu gjorde vi inte det av den anledningen att vi inte vill störa dom andra tävlande. Visst kanske vi klappade händerna om dom fick en 10a, men det gör man väl på vilken annan lydnadstävling som helst? Iaf dom jag varit på..

Och nu vet jag att en av oss fick skit för att hon taggade sin hund med lite kamplek (knappt hörbara morranden) innan hon skulle in, men då befann hon sig uppskattningsvis 70-80meter ifrån hunden som tävlade. och det ska väl en ELIT-hund klara av? Eller är det så dålig mentalitet på lydnadshundarna?
och en annan av oss fick skit för att hon sprang på grusvägen 10-15meter utanför lydnadsplanen, men hon var inte den enda som sprang där då det var vägen mellan lydnadsplanen och agilityplanen..

Men tydligen lyckades vi göra detta när ”fel människa” var inne på planen..

Kanske dags att göra ett uppehåll på 10minuter mellan varje hund så att man hinner tagga igång sin hund innan man går in, utan risk för att störa den som tävlar innan?
och ha lydnad i ett ljudisolerat rum, där endast den tävlande får vara och den som ropar (obs! denne får inte vara förkyld, för då kan denne nysa och störa hunden! och skulle den nysa mitt i inkallningen måste den nysa på exakt samma ställe för varje tävlande! För att allt ska bli rättvisst)

När jag var ner till Borås på hundutställning (utomhus, dagtid) i början av sommaren fick jag lära mig att man får ABSOLUT inte använda blixten på kameran när man tar kort på hundarna i ringen, för dom kan bli rädda!!
Men snälla…!

Nej, Vart är hundsporten och hundaveln påväg?!

Kan tillägga att lydnadsdomaren tyckte att detta var JÄTTETREVLIGT när vi hejjade på varandra! En av dom roligaste lydnadstävlingarna han dömt!

 

och det tråkiga var att detta var typ det enda som stod om lydnaden! inga grattis till Nathalie som vann (vilket dom gjorde på alla dom andra sammandragen, agility, freestyle, handling och bruks)…

Nu hade jag velat skriva några arga opassande ord för att avreagera mig, men dom håller jag nog för mig själv 😉

Världens Bästa Vikki

Jag verkligen älskar den lilla trefärgade vovven!

Som vi har kämpat med apporteringen, och i förra veckan så bara rykte hon på axlarna och sa ”det här är jätteenkelt!”, sen satt hon där och höll i apportbocken!
och idag hände det igen, från ingenstans så bara satt hon där med apporten medans jag sprang ifrån henne 10meter och kallade in henne i fotposition, och hon kom i fullfart och satte sig fot, UTAN att släppa apportbocken en enda gång!

Flera gånger gjorde hon detta!
Älskade jycke!

Körde ett pass med Thea också, inför träningstävlingen på onsdag. Hon ska få ställa upp bara för att hon tycker det är så jäkla kul! Och även hon hade en sån där Aha!-upplevelse idag när vi tränade fjärren.

Men Vikki, älskade älskade Vikki.

U-SM

Only me again.

Nu tänkte jag det var dags att börja berätta lite om mina äventyr.

Torsdagen den 4 Augusti, direkt efter jobbet så stack jag ner till Nathalie, fast via Amanda för att hämta upp henne och hundarna. Blev hundsnack och hundträning innan vi gick och la oss, på fredags morgonen bar det av till Sala, för Ungdoms SM. 3 galna tjejer och 9 hundar, minst lika galna som sina ägare.

Nathalie, Jag, Tiffany, Jojo, Kelly, Vikki, Iza, Mini, Anja, Tea, Amanda och Jess.

Några hundar fick åka i hundsläpet, för det hade varit nästintill omöjligt att få in alla hundarna, oss och packning i en bil. Det gick jättebra att åka hundsläp! och alla 9 gick igenom veterinärbesiktningen, men vi hade väl kanske inte räknat med så mycket annat heller 😉 På fredagskvälls tittade vi på juniorhandling, Amanda och Tea ställde upp i den, första gången jag sett något sådant. Dom skötte sig jättebra, men det blev ingen vinst tyvärr.

På lördagsmorgonen började vi med platsliggningen i lydnad. Inga problem för Vikki som gärna sover igenom den. Sedan blev det agility för både Vikki och Kelly innan det var dags för resten av programmet i lydnad. Då klass II körde sina moment innan.. Agilityn är väl inte något att prata om direkt, Vikki for runt som den duracellkaninen hon är. Kelly försökte, men det slutade i en disk. Jag tror det berodde på 3 vägran.

Jess, Vikki, Kelly och Jojo
Dom trefärgade och dom blåa 😉

Sedan var det då dags för lydnadmomenten..
Domaren gick fram till Vikki och dök ner över henne utan att ta mig i hand så jag blev lite paff och Vikki blev lite tveksam. Så hon morrade åt domare då han greppade hela hennes nos. Då ställde han sig upp och stirrade på henne samtidigt som han sa ”så där ska man väl inte låta”, så jag kastade ur mig något i stil med att ”man brukar väl ta föraren i hand för att välkomna sig in i flocken?” varpå han då tar mig i hand och sedan dyker ner över Vikki igen!  Detta blev då för mycket för Vikki som gjorde utfall mot honom, vi fick dock göra hela programmet men det blev ju soppa eftersom både jag och Vikki var chockade över det som hänt… Fick höra senare av flera stycken som sett det, och undrade vad domaren höll på med.

Visst, Vikki tycker inte om att främlingar tar i henne, det vet jag om. och dittills har tandvisningen aldrig varit något problem eftersom alla tagit i hand och sagt typ ”hej” och på så sätt sagt till den osäkre hunden att ”matte säger att det är okej”.

Har haft lite svårt att släppa detta, men jag jobbar på det. och att lära Vikki lita på främlingar igen, denna händelse tog hårt på hennes självförtroende. och det hela blir inte bättre av att hon ska löpa närsomhelst heller..

Iza fick 5fel på sitt hoppklass lopp, hon rev ett hinder!

Hur som helst, lördagskvällen blev bättre; vi åt på en pizzeria, och om vi är välkomna åter får vi se 😉
Sedan blev det att titta på freestyle och umgicks med lite nyfunna vänner.

Galna brudar på besök i salastad

Söndagmorgon var det dags för lydnad igen,  nu hade dom vänt på ordningen så att alla ettor han köra klart innan dom skulle vara på agilityplanen. och idag när domaren kom fram så tog han mig i hand och jag andades och var så trevlig och han fick lyfta lite på Vikki’s läpp och nöjde sig med det. Tyvärr stod han sedan kvar och tittade på henne (läs stirrade) i flera sekunder, så Vikki blev ju lite osäker på han igen..

Men lydnadsprogrammet gick bättre. Det kändes inte så bra som domaren tydligen tyckte att det var då vi fick 190poäng.. Sedan blev det agility, Kelly valde jag att diska då hon hoppade av gungan och sånna dumheter ska hon inte tillåtas att hålla på med. Vikki var som vanligt mer vild än tam!
Som Nathlie sa ”Hon kommer springa ihjäl sig”
Iza rev första hindret och sedan var jag så fokuserad på att få ned henne på kontaktfälten så jag lyckades inte styra henne åt rätt hinder, hon sprang alltså mot fler hinder och blev diskad.

Vi fick även se en spektakulär lydnads elit av Nathalie och Tiffany som slutade i att dom vann U-SM och direktkvalificerade sig till Lydnads SM 2012!

Till sist blev det prisutdelning innan vi började en blöt färd hemåt (det började nämligen spöregna när jag och Iza skulle ut på agilityplanen, så vi var alla som dränkta katter).

Trötta och nöjda anlände vi hem, där blev det en helrakning av Amanda’s Anja som drabbats av fukteksem, så nu vet jag hur en helrakad golden retriever ser ut.

Hemma i säng vid 02:00 på natten, ni kan ju gissa hur trött jag var på jobbet under måndagen? 😉
Jag somnade t.o.m i soffan på rasten….

Det var det om sala resan, träffade förstås en hel del människor!  och deras hundar!
Kul att för en gång skull vara på ett ställe med folk i ens egen ålder!

En resa att minnas!

Ett galet gäng
Jess, Snygge, Vikki, Kelly, Tea, Tiffany, Svea, Spot, Jean och Jojo
för övrigt; Tea är mor till Tiffany och Snygge
Jean och Spot är föräldrar till Svea
Jean är mor till Jess
Så det är värsta släktträdet 🙂

Grillning på fredagskvällen, Fläskkarée på engångsgrill 😉

Kamphunden Iza 😉

Vikki tyckte hon blev cool när hon fick låna Jojo’s halsband 😉

Nathalie och Tiffany gör ett kanonsnyggt fritt följ!

Malou och Lix (som är Jess kullsyster)

Konsten i att få en valp avslappnad, eller vad det nu var vi höll på med 😉
Lix

Livstecken

Jag har så mycket att berätta, och ju längre tid det tar för mig att blogga.. Desto mer har jag att berätta..

Det hela börjar med en helt sjukt rolig resa ner till Sala på Ungdoms SM.
3 Tjejer och 10hundar på roadtrip kan inte bli så mycket annat?

Sedan blev det en agilitytävling i söndags på hemmaplan där Vikki lyckades skämma ut mig totalt..

Och sen en massa annat därimellan, och nu planeras det inför nästa lydnadstävling och klubbmästerskap på klubben.

Detta blogginlägg är mest för att säga att vi lever, återkommer senare med historierna om mina äventyr. När datorn vill samarbeta, jag har tydligen lyckats skriva sönder 2 tangenter (shift och backslash). Så det är lite drygt att skriva…

Bästa Gänget,
Jess, Snygge, Vikki, Kelly, Tea, Tiffany, Svea, Spot, Jean och Jojo

Sök

Efter jobbet begav jag mig i all hast hem för att hämta hundarna och möta upp resten i skogen.
Men resan dit blev en ordentlig koncentrationsresa, då Eliana beställt kaffe åt Erik som jag tog med mig från jobbet, och att köra med kokhett kaffe stående i mugghållaren 10cm från smalbenet kräver mjuka inbromsningar, starter och svängar. Något som egentligen inte är min grej, men jag lyckades ta kaffet hela vägen till skogen!
I skogen mötte jag upp Eliana, Erik, Nice och Kristina som redan vallat en ruta.
Alla hundar utom Nice’s Askur är väldigt gröna, tex var detta första gången för Vikki.

Jag har varit lite osäker på om jag ens skulle testa med Vikki då hon inte är dunderförtjust i främlingar. Men Vikki gjorde det igen; hon förvånade mig! Eliana var inga problem att hitta, vi körde pop-up på henne första gången, men efter det så vindade hon in Eliana så fint varje gång och sprang till henne, på fullt djup dessutom.
Skicket på Nice gick nästan lika bra, raggen var lite rest och Nice fick sig en utskällning men när det visade sig att hon hade godis så släppte det.
Hon fattade jäkligt snabbt att ”sök” betyder ”spring ut och hämta människan längst in i skogen”.
Fan va jag älskar den där hunden, hon bara kastar sig in i alla uppgifter man kastar på henne <3
Mer träning och att kampa med främlingar så blir inte detta några problem!

Så nu tar vi sikte på appellen! Jag och Illern!

Äskade hund, vad ska det bli av dig?

Agilityuppvisning

I Måndags blev vi tillfrågade om vi ville ställa upp och visa upp oss på barnens dag för mora köpstad, ett par mail senare framkom det att uppvisningen skulle ske idag. Så igår eftermiddag blev det bestämt.
och pga den väldigt korta varseln så hittade jag ingen annan än mig själv som kunde ställa upp.. Tur man har många hundar ;P

Vi fick hålla till framför ONOFF (som var stängt pga konkursen), mitt på gågatan.
Miljöträning, jajemen!

Det blev en enormt kort bana med 2hopphinder, 8pinnars slalom och en tunnel, där vi blev tvungna att använda mamma som mänskligt hinderstöd, annars hade tunneln legat någonstans nere vid H&M för er som varit i mora ;P

Det gick verkligen superbra! Vi hade fullt med folk som tittade, och det var både barn och hundar en knapp meter från hindrena, ingen av mina hundar ens tittade på dom andra hundarna eller barnen. och imellanåt hade vi barn på hindrena också, som hundarna fick hoppa över 😉

Thea var på topp! Helt jäkla galen!
Hon for runt som en duracellkanin på ecstasy, Hon visade även lite apportering med både metall- och träapport, rutskick, inkallning med ställande, cirkuskonster och även agility med träapport i munnen!
Den ni! Nu vet jag att Thea klarar av att köra slalom i fullfart med en 400grams träapport i munnen 😉

Vikki var även hon galen, men otroligt duktig med den störningen som var! Inte för att Vikki är särskilt störningskänslig, men det är ju inte varje dag man övar agility med 20barn, 1-7år runt hindrena 😉
Kelly skötte sig, hon har aldrig gjort så många perfekta slalom på en dag!
Iza var inte riktigt taggad, hon hade väldigt svårt för att bli lämnad när jag gick ifrån henne. Men det kan bero på att hon upplevde det lite jobbigt med alla närgångna barn (och då har hon ändå 2st hemma, men kanske just därför. Hon vet hur dom är..)
Bella fick också vara med! och hon kan ju om hon vill! Mamma blev väldigt imponerad över att Bella stannade kvar med mig och gjorde det hon bads om! Första 1timmen gick bra, men sedan började solen komma in i våran skugga och då såg inte Bella längre bommarna..

och det var även när solen började komma in i skuggan som jag ansåg att vi skulle ge oss. Både jag och hundarna var trötta och varma. Thea roade sig med att gå runt på gågatan och bli klappad undertiden vi plockade ihop, givetvis går hon inte fram till någon förens dom lockar på henne.

Jag hade hundarna i bur och tog ut dom en och en, det var väldigt uppskattat av folk att se att hundarna visste sina namn och att endast den som blev tilltalad gick ur buren. Och undertiden jag tog en kort glasspaus fick Thea, Kelly och Vikki gå runt lösa innanför mina lilla avspärrning, jag tyckte det kunde vara nyttigt för folk att se att hundar kan vara lydiga.
Vikki ville dock inte gå runt och ha tråkigt, så hon roade sig själv med att springa runt och flytta på apporterna, först bar hon ut dom till ena hörnet på inhägnaden, för att sedan flytta dom till andra änden innan hon kom tillbaka med dom till mig.. Har jag sagt att jag älskar min lilla clown?

Det kom även fram några turister och frågade ”are those dogs for sale?”
Jag bara ”nej, dom är för uppvisning” 😉 Sen ville dom ta kort på hundarna, så jag tog ut allihopa och satte dom på led, turisterna var helt galna med sina kameror, så nu är jag världkändis också *hehe*

Efter uppvisningen var vi ner så hundarna fick bada av sig på ”våran badplats”, även husse simmade iväg med hundarna 😉

Nu blir det nog att gå till sängs och ladda om inför ett lååångpass på jobbet imorgon.

God Natt på er!

Agilityflickor 🙂

Hundhjälp, tilläggas kan att detta är mitt kusinbarn Saga (Som hundarna är mer än vana vid)
Nedan, lite publik 🙂