Kategoriarkiv: Köp

Tjii fick jag!

Det går inte riktigt som man tänker sig, typ jämt.
och igår var inget undantag.

Jag satte mig i soffan, tog i datorn och den bara ”poff” blev svart och inget liv i den.
Det tog mig ungefär 15-20minuter innan jag fick liv i den, och den luktade bränd elektronik ett par gånger. När jag väl fått igång den och allt så tog jag tag i den och ”poff” igen med ännu värre bränd elektronik-doft. Tog mig ytterligare ett par minuter innan jag fick igång den, den här gången lät jag den stå kvar plant medans jag påbörjade operation säkerhetskopiering. Har fört över bilderna jag hade kvar på datorn till min externa hårddisk, det var viktigast! Sedan slog jag av den och drog ur all ström ur väggen och gick till sängs.

Så, jag som inte skulle ha några nya avbetalningar förens det var dags för en ny mobil fick se mig besegrad och köpa en ny dator idag.
Så nu sitter jag här med den och håller på och ställer in den efter mina önskemål, det är windows8 men det går förvånansvärt bra!

Så av förståeliga skäl blir det nu dåligt med bilder i bloggen och filmer tills jag fått ordning på alla mina program, och fört över dom mindre viktiga dokumenten från min gamla dator (förutsatt att den vill samarbeta och göra det).

 

Äntligen Helg!

Morgonpasset på jobbet idag, sedan var planen att jag skulle frisera brorsans katt men den var försvunnen. Så jag kidnappade Malin och tog henne med mig på en shoppingvända och sedan en skogspromenad med mina fem älsklingar. Idag fick Thea springa lös i skogen för första gången sen förra veckan, såret har läkt fint och Thea tyckte det var skönt att sträcka ut sig och leka med dom andra igen!

Skogen

På kvällen har vi roat oss med lite träning.

Lexie – Har jobbat vidare på apporten, har börjat sätta kommando på övningen och sedan fick hon även börja plocka upp den från golvet med hjälp av omvänt lockande vilket gick superb! Hon gillar övningar där hon får vara aktiv.

Vikki – Vi har påbörjat överträningen för eliten. Så idag har vi tränat apportering med att lägga blodpudding på apporten och på hennes huvud. Låst huvud i platsliggning är också ett måste i Eliten för att få 10:or, så nu har vi tagit upp träningen med hakan i backen igen.

Vikki

Kelly – Dagen utmaning för Kell’s blev frystarget. Lite smågalen, och utan tålamod så får man klicka fort annars hinnder det blir både tassar och steppdansande med bakdelen. Så per automatik övade vi även på att hon ska stå rakt mot frystargeten och inte röra bakdelen.

Hakan

Så skönt att bo här, där jag bara kan slänga på hundarna en varsin reflexväst och blinkhalsband och gå runt området utan att behöva oroa mig. Det värsta som kan hända är att det kommer ett rådjur, men dom springer inte efter i mer än några sekunder.

Reflex

Via det här kortet ser man för övrigt skillnaden på kvalitén på reflexer. Kelly och Vikki’s reflexväst/sjal är från Granngården, Lexies väst är från Hööks. Ska nog åka upp till Granngården i veckan och se om dom fortfarande har REA på sina reflexvästar och om dom har några kvar.

Nu är det dock läge för sängen.
Imorgon är det vallhundskurs som gäller för mina svart-vita! Ska bli så jäkla kul!

 

SjukTisdag..

Jag hatar att vara sjuk. Jag är aldrig sjuk.
Men när jag blir sjuk, då blir jag riktigt sjuk. Och jag hatar det!
Jag klarar inte av att ligga på soffan och tycka synd om mig själv, fast det är det jag egentligen vill göra, men jag kan inte komma till ro!

Kände när jag gick och la mig igår att det skulle bli en tuff dag idag, vilket det också blev. Men jag befann mig på jobbet 07.00 imorse, hade möte, skrev ett prov (för att försöka bli Ställföreträdande butikschef) och jobbade, men ju mer jag jobbade insåg jag att orken började tryta.. Så vid 14 såg jag mig besegrad och gick hem.

Jättefint väder ute, hade velat ta hundarna på promenad med kameran. MEN jag lyckades sätta mig i soffan en stund, innan jag blev uttråkad och ställde mig och gjorde rent fritösen i 45minuter..

Hämtade mitt paket, Back On Track-täckena hade kommit från DogAccess!
Det blev ett 46cm åt Lexie, så jäkla glad att jag inte tog 43cm för det hade blivit för litet! (Provade ett nättäcke 43cm på henne, och det satt bra). Och eftersom det var Halva Priset så köpte jag ett 49cm åt Vikki. Thea fick det jag köpte till Vikki för nått år sen, och när jag får tillbaka det efter Thea (om många år hoppas jag) så kommer det nog bli ett slit och släng-täcke för Thea använder det Varje dag, och sliter på det (och ärligt talat, blått är inte Vikki’s färg).

Back on Track

Det trevliga var att det i annonsen stod ”gammal modell”, men detta är ju den nya!
(Jag var beredd på dom med röd text) Trevligt att kunna ställa in täckena lite mer (vilket dom inte är på bilderna, har inte ens bensnörena på, därav lite höga bak)

Back on Track

Nu ska jag inta sängen, och hoppas jag klarar av att jobba imorgon. Är alldeles för snål för att ligga hemma och dra mig!

Ooopppss..

Jag satt och surfade på rasten på jobbet idag. Det blev en dyr rast..
Dogaccess hade halva priset på Back On Track-täcken. Och jag har ju inget till Lexie, så jag klickade hem ett till henne. Och ett till Vikki.. (Det jag köpte till henne för något år sen fick Thea, då Thea behövde det mer).. Så nu får Vikki ett eget, och det innebär att nu har alla mina hundar ett varsitt Back On Track-täcke! (och Iza har tre…)

Det var mitt köpstopp det.
I helgen ska jag gå igenom min garderob och kolla över vilka hundgrejer jag absolut inte behöver, för jag har alldeles för mycket grejer där inne som jag inte använt senaste året. Så det blir väl en lite Blogg-loppis sen 😉

Back On Track

Ps. My, jag kollade faktiskt till Ådi. Tyvärr var hans storlekar slut..

Hundmässan 2014

Iza

Helgen är slut!
Jag och Iza hade inga superresultat med oss hem, dubbeldisk närmare sagt.

Men det har varit skitkul! Tittat på flertalet duktiga hundar och deras förare, och lärt mig en del. Agilitysuget har kommit tillbaka igen, och att köra klass 3 var både spännande, utmanade och kul! Det var premiär för mig i helgen på klass 3, och jag valde att göra detta på en internationell där svårigheterna är snäppet högre.

Har nu fått några karameller att suga på, och saker att fundera på.

Annars har jag shoppat, tittat på en massa andra hundar, träffat folk, snackat med försäljare och bara gått runt och njutit av själva upplevelsen att vara på hundmässa. Stort tack till Amanda för sällskapet i helgen, och skjutsen ut till Älvsjö från min syster!

Bilderna har Iza’s matte’s faster’s man tagit 😉 – Hängde ni med där?
Pressfotograf är han, Urban Brådhe. Måste försöka lura med honom på lite agilitytävlingar, alltid kul att ha ’riktiga’ bilder på sig själv och hundarna som någon annan tagit. Blir lite annan prägel på bilderna då.

Men nu är det dags att ta Lexie och Vikki och gå till sängs och pussa på dom tills jag somnar, har varit en lång hel med alldeles för lite sömn!

Jag och Iza

Shame on me!

Antingen händer det alldeles för mycket för att jag ska ha tid att skriva.
Eller så händer det ingenting alls!

I helgen tog vi en roadtrip till Göteborg för att genomföra årets sista vallhundsprov, jag hade också hoppats på att det skulle bli det sista. Men så blev det inte, för Vikki ville annat.. 🙂 Men med 55mil hem hinner man diskutera mycket hur man ska gå vidare, nu har ju Malin sett hur ett VP ska gå till, så nu vet hon hur hon ska hjälpa mig. Största bristen för tillfället är lydnaden, ja ni hörde rätt, Elitlydnadshunden har problem med lydnaden.. Men nu så har vi en plan, och nu ska vi köra på den och jag ska även beställa hem en visselpipa så att Vikki inte kan skylla på att hon inte hör mig 😉

Medans vi ändå var där nere så passade vi på att hälsa på husse’s syster, och ta en trip på Ullared.. Helt galet! Men för en som jobbar inom handeln så är det ganska imponerande hur det funkar, arbetsskadad? japp!
Blev lite småköp, hade nog blivit mer om det inte varit för att det var så djävulskt mycket folk där, det går inte att föreställa sig att det kan vara så mycket folk på samma plats samtidigt! Men nästa gång jag åker dit så blir det under lågsäsong, för jag kommer ha kasslermärken på rumpan (efter alla kundvagnar som kört på en) till efter nyår..

Lexie har också fått vara med till Göteborg och fått egen tid på nya platser, inga problem alls, tvärtom, hon tyckte det var ganska skoj. Måste verkligen bli bättre på att ge henne mer egen tid på nya platser..

Kelly fick vara hemma hos mina föräldrar, och sent på fredagskvällen fick jag ett SMS av mamma att jag skulle ringa henne.. Hjärtat slår då ett par extra slag medans man hör signalerna ringa i telefonen, mamma svarade och Kelly hade fått ett EP-anfall till.. Den här gången hade hon kissat ner sig, men innan mamma hunnit reagera och kommit ur sängen och allt sånt så var anfallet till stor del över. Har sett ett litet mönster i henne’s anfall, märks om hon får fler anfall om det stämmer, isf måste jag börja fundera över lösningarna på det problemet..

Vi  avslutar med en bild eller två..

Kelly

Bella

Vikki

Lexie, Molly o Vikki