Kategoriarkiv: Hundsaker

Agility Lördag

Just nu är det agility för hela slanten!
Inför Lexie’s debut nästa vecka. I lördags tog jag med mig hundarna ut på klubben, målet då var kontaktfältsträning med ”valparna” och lite allmän träning med dom andra.

Vikki

Lexie
Skulle testa hur hon reagerade på att få springa fri fart över balansen, man vet ju aldrig hon kan ju vara en naturlig RC-hund. Tog av avfarten och la den på marken och gjorde ett par skick, när hon gick över den första gången var det lugnt men när hon insåg vad det gick ut på så gick det fort, för fort vilket gjorde att hon hoppade precis innan kontaktfältet. Satte upp den igen och försökte, men det var samma visa där. Så jag stoppade undan henne och tog ut Molly medans jag funderade vidare.

Se slog det mig, Lexie är en naturlig ”stop”-hund så jag kopplade henne och gick med henne över och när hon satte ner framtassarna på gräset så sa jag ”stanna” varpå hon tvärtnitade och inväntade sitt ”okej” som innebär att hon får bryta beteendet och springa efter sin boll.

2+2 med target kommer aldrig funka på Lexie, hon är inte den typen av hund som kan tänka på det sättet. Hon klarar inte av att koppla ihop många små beteendet till ett långt, hon saknar koncentration  och brist på intresse för godisbelöningar.

Så nu ska vi testa och se om detta är något som kan funka, verkar lovande iallafall.

Molly
Till skillnad mot Lexie så har Molly både koncentration och godisintresse.
Hon blev en 2+2 hund, då jag känner att jag saknar kunskap om RC. Och jag måste få säga att hon är väldigt duktig 🙂

Iza
Vi bara körde på lite blandat, några byten och någon slalom och jag måste verkligen berömma My! Jäklar vilket jobb hon gjort med Iza, hon är så jäkla följsam och bara flyter på! Sen var tant helt besatt i sin leksak för dagen, husvagnsägarna som bodde där måste haft jättekul när dom tittade på mig när jag försökte fånga den 11åriga terriern som for runt runt på planen med sin leksak i munnen och vägrade ge tillbaka den!
Kan ju bara hoppas jag är lika pigg när jag är i hennes ålder.

Bella
Blev lite byten med flyt och några slalom, jobbar även på att hon ska älska sin leksak. Bella är ingen hund som tar leksaker som belöning, hon vill ha köttbullar! Vilket också innebär att hon tittar mycket efter händer när hon jobbar, även när man har dom i godisskål som externbelöningar för hon vet att godis kommer ur händerna (hon är ju inte dum). Köpte en typ av dummie för nybörjarhundar på zooplus för några veckor sedan, och det är den jag jobbar in på henne och jag tycker att jag fått ett helt annat flyt på hennes rörelser nu när hon siktar framåt för det är dit hon vet att belöningen kommer att komma.

Bella

Det är som en rund väska med dragkedja, och däri stoppar man godiset av valfritt format. Väskan är stoppad och väldigt tålig tycker jag, har kampat med den tillsammans med Bella och hon är ganska brutal när hon vill ha sina godisar, hon har försökt att själv få ur godisarna med misslyckats hittills. Insidan är av tvättbart material också.

Sedanhem och aktivera Thea, vi gjorde lite uppletande på bollar ute på ängen och hon älskar uppletande.

Thea <3

TheaVikki

Äntligen Helg!

Morgonpasset på jobbet idag, sedan var planen att jag skulle frisera brorsans katt men den var försvunnen. Så jag kidnappade Malin och tog henne med mig på en shoppingvända och sedan en skogspromenad med mina fem älsklingar. Idag fick Thea springa lös i skogen för första gången sen förra veckan, såret har läkt fint och Thea tyckte det var skönt att sträcka ut sig och leka med dom andra igen!

Skogen

På kvällen har vi roat oss med lite träning.

Lexie – Har jobbat vidare på apporten, har börjat sätta kommando på övningen och sedan fick hon även börja plocka upp den från golvet med hjälp av omvänt lockande vilket gick superb! Hon gillar övningar där hon får vara aktiv.

Vikki – Vi har påbörjat överträningen för eliten. Så idag har vi tränat apportering med att lägga blodpudding på apporten och på hennes huvud. Låst huvud i platsliggning är också ett måste i Eliten för att få 10:or, så nu har vi tagit upp träningen med hakan i backen igen.

Vikki

Kelly – Dagen utmaning för Kell’s blev frystarget. Lite smågalen, och utan tålamod så får man klicka fort annars hinnder det blir både tassar och steppdansande med bakdelen. Så per automatik övade vi även på att hon ska stå rakt mot frystargeten och inte röra bakdelen.

Hakan

Så skönt att bo här, där jag bara kan slänga på hundarna en varsin reflexväst och blinkhalsband och gå runt området utan att behöva oroa mig. Det värsta som kan hända är att det kommer ett rådjur, men dom springer inte efter i mer än några sekunder.

Reflex

Via det här kortet ser man för övrigt skillnaden på kvalitén på reflexer. Kelly och Vikki’s reflexväst/sjal är från Granngården, Lexies väst är från Hööks. Ska nog åka upp till Granngården i veckan och se om dom fortfarande har REA på sina reflexvästar och om dom har några kvar.

Nu är det dock läge för sängen.
Imorgon är det vallhundskurs som gäller för mina svart-vita! Ska bli så jäkla kul!

 

SjukTisdag..

Jag hatar att vara sjuk. Jag är aldrig sjuk.
Men när jag blir sjuk, då blir jag riktigt sjuk. Och jag hatar det!
Jag klarar inte av att ligga på soffan och tycka synd om mig själv, fast det är det jag egentligen vill göra, men jag kan inte komma till ro!

Kände när jag gick och la mig igår att det skulle bli en tuff dag idag, vilket det också blev. Men jag befann mig på jobbet 07.00 imorse, hade möte, skrev ett prov (för att försöka bli Ställföreträdande butikschef) och jobbade, men ju mer jag jobbade insåg jag att orken började tryta.. Så vid 14 såg jag mig besegrad och gick hem.

Jättefint väder ute, hade velat ta hundarna på promenad med kameran. MEN jag lyckades sätta mig i soffan en stund, innan jag blev uttråkad och ställde mig och gjorde rent fritösen i 45minuter..

Hämtade mitt paket, Back On Track-täckena hade kommit från DogAccess!
Det blev ett 46cm åt Lexie, så jäkla glad att jag inte tog 43cm för det hade blivit för litet! (Provade ett nättäcke 43cm på henne, och det satt bra). Och eftersom det var Halva Priset så köpte jag ett 49cm åt Vikki. Thea fick det jag köpte till Vikki för nått år sen, och när jag får tillbaka det efter Thea (om många år hoppas jag) så kommer det nog bli ett slit och släng-täcke för Thea använder det Varje dag, och sliter på det (och ärligt talat, blått är inte Vikki’s färg).

Back on Track

Det trevliga var att det i annonsen stod ”gammal modell”, men detta är ju den nya!
(Jag var beredd på dom med röd text) Trevligt att kunna ställa in täckena lite mer (vilket dom inte är på bilderna, har inte ens bensnörena på, därav lite höga bak)

Back on Track

Nu ska jag inta sängen, och hoppas jag klarar av att jobba imorgon. Är alldeles för snål för att ligga hemma och dra mig!

Städning

Äh. Städade lite ikväll istället.
Lite reservsaker som jag köpt för att ha i bilen/hos mamma.

Kom med Bud.

IMG_9705

Hansbotäcke, fodrat. 50cm.
Litet i storleken, och för tunna hundar. Vikki har haft det som reservtäcke. Inte använt många gånger..

IMG_9697Dogman vintertäcken30cm. Varmt och behagligt.
Köpt begagnat, passar inte Iza/Molly, något litet i storlek.

IMG_9698Nonstop, nomesele strl5.
Vikki har haft den, men den är lite i största laget för henne. Sitter bra runt halsen.

   IMG_9700

Vanlig halsband. ca 45-55cm.
Det röda är nästan oanvänt.

IMG_9704

Två halsband efter Ajax.
Halvstrypet ca 55cm, Läderhalsbandet 50-60cm.
Båda använda men i bra skick.

 

Ooopppss..

Jag satt och surfade på rasten på jobbet idag. Det blev en dyr rast..
Dogaccess hade halva priset på Back On Track-täcken. Och jag har ju inget till Lexie, så jag klickade hem ett till henne. Och ett till Vikki.. (Det jag köpte till henne för något år sen fick Thea, då Thea behövde det mer).. Så nu får Vikki ett eget, och det innebär att nu har alla mina hundar ett varsitt Back On Track-täcke! (och Iza har tre…)

Det var mitt köpstopp det.
I helgen ska jag gå igenom min garderob och kolla över vilka hundgrejer jag absolut inte behöver, för jag har alldeles för mycket grejer där inne som jag inte använt senaste året. Så det blir väl en lite Blogg-loppis sen 😉

Back On Track

Ps. My, jag kollade faktiskt till Ådi. Tyvärr var hans storlekar slut..

Hundmässan 2014

Iza

Helgen är slut!
Jag och Iza hade inga superresultat med oss hem, dubbeldisk närmare sagt.

Men det har varit skitkul! Tittat på flertalet duktiga hundar och deras förare, och lärt mig en del. Agilitysuget har kommit tillbaka igen, och att köra klass 3 var både spännande, utmanade och kul! Det var premiär för mig i helgen på klass 3, och jag valde att göra detta på en internationell där svårigheterna är snäppet högre.

Har nu fått några karameller att suga på, och saker att fundera på.

Annars har jag shoppat, tittat på en massa andra hundar, träffat folk, snackat med försäljare och bara gått runt och njutit av själva upplevelsen att vara på hundmässa. Stort tack till Amanda för sällskapet i helgen, och skjutsen ut till Älvsjö från min syster!

Bilderna har Iza’s matte’s faster’s man tagit 😉 – Hängde ni med där?
Pressfotograf är han, Urban Brådhe. Måste försöka lura med honom på lite agilitytävlingar, alltid kul att ha ’riktiga’ bilder på sig själv och hundarna som någon annan tagit. Blir lite annan prägel på bilderna då.

Men nu är det dags att ta Lexie och Vikki och gå till sängs och pussa på dom tills jag somnar, har varit en lång hel med alldeles för lite sömn!

Jag och Iza