Kategoriarkiv: Vardag

Livstecken

Här hos oss rullar livet på.

Företaget har fått ta en paus i väntan på att vår ”mänskliga bäbisvalp” anländer om några få veckor. Har lagt mycket tid på hundarna nu, då jag är realist och inser att dom kommer troligen få stå lite åt sidan en tid när bäbisen har anlänt. Tack och lov har jag lagt mycket tid genom deras liv på att det finns perioder då vi inte är så aktiva, så jag hoppas givetvis att detta inte ska vara något undantag.

Willow är den som fått mest tid i tävlingssituationer under sommaren, vill bli ett team med henne och hitta våra vägar innan jag ger mig ut med hennes bror. Hanhund som han är så kräver han helt andra förberedelser än sin syster, så i vinter är förhoppningen att vi ska kunna komma ut på tävlingsplanerna mer och hitta ett team i oss.  Vikki har också fått tävla en del, och jag har insett våra brister och det är där vi valt att lägga krutet nu, och kommer lägga det i höst.

Mycket träning går ju att göra inomhus, och med endast några minuters träning om dagen kan man komma långt om man vill! Så jag hoppas hinna med det emellan blöjbyten och powernaps. Kära Kelly är nog den som kommer bli gladast av dom alla, finns ingen hund som älskar doften av bäbis så mycket som hon gör. Hon har gjort stora analyser av alla begagnade babytillbehör som jag kommit hem med. Kelly som nyss återhämtat sig från vad som troligtvis var en elak maginflammation, men nu är lika galen som innan.

Molly har varit ute på några tävlingar med Victoria, något som jag är oerhört tacksam över. Till nästa år hoppas jag kunna få ut Molly på lite andra tävlingar, så som ex. lydnad.

Thea hänger fortfarande med oss, vi är glada för varje dag vi får med henne. Att ha tagit sig fram i över 14år med sin kropp är en bedrift! Men hon är lika glad varje dag, ställer till med hyss och tigger alldeles för mycket godis (men hon är värd varenda en).

och givetvis sänder jag stora Grattis till Whiper ”Whippe” som blivit uppflyttad till lägre spår och gjort en fint MH! Tack Victoria för att du förvaltar Whippe så bra!

Tills vi hörs igen!

I’m so Alive!

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva här, men jag känner mig lite skyldig att meddela någon ev. person som kommer in här att jag fortfarande lever 🙂

Jag har sedan nyåret blivit involverad i styrelsen på Mora BK igen, inget som direkt var planerat med jag blev på något vis tvungen att engagera mig om vi skulle ha en anläggning kvar att träna på och en klubb kvar att tävla för.

Jag har även startat ett eget företag och börjat utbilda mig till Hundfrisör, något som legat i mitt intresse en längre tid och tills slut tog jag tag i det och sökte till utbildningen, som jag nu kommer gå resten av året.

Tillsammans med detta har jag ju mitt jobb att sköta, hundar att träna och en familj att umgås med. Men hittills har jag lyckats planera och prioritera mitt liv ganska bra 🙂 Även om denna hemsida blivit helt och hållet lidande, men så fick det bli.

Jag har planer på att göra om hemsidan helt och hållet, men det får vänta tills jag har tid, inspiration och energi över 🙂

Tills vi ses igen!
(Så går det även bra att följa oss på Instagram -> #Crazyhappydogpack)

ps. Hela gänget med fyrbenta mår fint också!

Me and Will

God Jul & Gott Nytt År!

glad-jul
Det är dock lite tungt att ta ett julkort där inte hela flocken är samlad.
Jag har bra dagar och sämre dagar, jag saknar min lilla sprallemaja Lexie.
Men jag vet att hon har det superbra hos Jessika. Inget är ännu helt bestämt om Lexie, eller jo det är bestämt att Lexie kommer inte hem igen på livstid. Hon trivs så mycket bättre i en mindre flock. Ska få träffa henne i helgen i alla fall <3

December

Ja då var december här, för oss betyder det att årets sista tävlingar är gjorda och vi går över till att planera nästa års tävlingar, mål och annat vi vill hinna med.

Det är nu hundarna får tävlingsvila och återhämta sig från det, men för att bibehålla viss kvalité på våran träning måste den underhållas året runt, så även under mörka december! Jag har inrett ett rum i källaren där jag och hundarna kan leka, nu blir det mycket trick, kroppskontroll, signalkontroll och detaljer. Dessutom har tikarna börjat löpa, men jag låter inte mina hundar vara ifred för det, jag tycker att dom ska fungera trots hormonpåslag och det har funkat för mig. För jag har inga tikar som har problem av sin skendräktighet (visst kan dom bli lite sega eller så, men inget som stör oss). Visst så tänker jag på att dom löper, så jag tränar inte in något nytt avancerat som tex. skulle jag aldrig lära in vittringen på en löptik, och sen kommer belöningarna lite mer frekvent för att hålla humöret uppe!

Wilse

Wilse och löptikarna då?
Jo, hittills går det bra! Han bryr sig knappt, kanske att han nosar lite extra på någon fläck där dom sovit men han går undan när man säger åt honom. Nu har ingen gått in i höglöp iofs. För att säkerställa att inget händer när vi jobbar så kommer han att få följa med husse till jobbet när höglöpen drar igång! 🙂

Nyss blev det ett pass lydnad med Willow där vi jobbade på att hon ska bli mer öppen i huvudet och inte låsa sig i skiften och belöningar. Varvade med ”runda konen” och fotpositioner, hon är en rolig liten arbetsmyra! 😀

Så nu kan jag åka och jobba och planera morgondagens träning!

Willow

”Grabben”

Livet hittills med hanhund går över förväntan, Wilse har ärvt sin mors vilja att vara till lags något jag är väldligt tacksam över!

Från början har jag haft en väldigt tydlig målbild med vad jag inte vill ha! Mycket tack vare mina tidigare hanhundar, jag har lärt mig av mina ”misstag”. Tuff som var en väldigt översexuell hanhund, Buster en väldigt skvättig kille och Ajax ett monster för att uttrycka det milt. Både Mattias och mina föräldrar är med på ”våra regler” och följer dom, för dom vill också att det ska funka här hemma med 8 tikar och 1 hanhund.

För att undvika den översexuella, skvättande, hanhundsaggressiva hunden så har Wilse hittills:
– inte fått ägna överdrivet intresse på att nosa flickorna i baken, han får dit och ”kolla läget” men sen ska han gå bort.
– Han får heller ej stanna och nosa på fläckar när vi är ute och går, han får nosa när han går i full långt koppel men inte ”fastna” på fläckar. När han är lös har jag hela tiden full koll på honom, för samma regel gäller där, han får inte nosa mer än flickorna gör.
– Skvätta är ett big no-no. Jag struntar i om ”det tillhör hundens naturliga beteende” och allt det där. Jag tycker det är otrevligt med hanhundar som ska springa och skvätta överallt så att det luktar kiss överallt, dessutom har jag sett ett samband mellan skvättiga hanhundar och hundar med ”hanhundsproblematik”. Lilla Wilse lyfter inte ens på benet ännu 🙂 Samma sak gäller ”krafsandet” efter att han kissat, det gör vi inte!
– Att nosa när vi tränar är också strängt förbjudet, jag tillåter ingenting!

Det är säkert något mer jag gör som jag glömt.
Men jag tänker hela tiden på det han gör, och om jag ska tillåta det eller inte, vad det kommer ge för framtida konsekvenser och jag är nöjd med vad jag åstadkommit hittills, för han är en väldigt trevlig kille som älskar andra hundar och att samarbeta.

img_6439

 

Hos oss rullar dagarna på.

Är väldigt nöjd med mitt schema, jag jobbar inte mer än 3 dagar i sträck, och där imellan är jag ledig 2-3dagar något som passar mitt liv alldeles utmärkt! Massor av tid att träna hund, och jag hinner inte ”jobba mig less”. Kanonbra! Igår hann jag med hela tre pass hundträning, på förmiddagen var det agilityträning, på kvällen rallylydnad och i soffan senare under kvällen/natten avklarade vi apporteringsövningar i reklampauserna.

Vikki och jag tränar Rallylydnad och jag håller på och bygger på en plan inför nya momenten för nästa år, samt även momenten för högre bruks (typ kryp, skall och framåtsändande genom grupp).

Willow och Wilse börjar få riktigt fina grunder i lydnaden nu, testade på skoj en kortare kommendering med Wilse på linförigheten i tisdags och han gick som en dröm! Medans Willow idag har kunnat gå in i klubbstugan med ett antal främmande hundar utan att skälla på dom eller ge dom större uppmärksamheter, dom börjar bli små vuxna hundar nu.

Idag har vi även haft sällskap av Trubbel i våran ”lilla flock”, Thea blev överlycklig över att få umgås med ”sin Trubbel”, finns nog ingen hund som hon älskar så mycket som Trubbel <3.

Nej, nu får det vara slut på kvällens ord.
God Natt och kom ihåg: ”utan träning, ingen framgång!”

Bella

Inväntar 2017

Dags för lite ”ordbajsande” igen då som en vän kallade det när man bara skriver för att få lätta på det man känner, tänker eller bara vill ha ur sig.

Läste nya brukshunden här om dagen och det var nog det mest intressanta numret jag läst på längre, bland annat hade dom en fördjupning om Ipo Nordic style, lät väldigt intressant och jag blev sugen på att testa det iaf en gång nästa år. Sen blir även Mondoring en officiell sport nästa år, och det är något jag varit sugen på att testa länge! Nu får vi inte tävla skyddsdelen pga att SBK inte har avelsansvar över Border Collien, men vi får tävla lydnadsdelen och hoppdelen och jag kan nöja mig med det 🙂 Så nu är det bara för Vikki att bli frisk så vi kan sätta igång träningen ordentligt! Min kära älskade Vikki som ställer upp på allt med hela sin själ och lycka! Hennes smått galna barn får nöja sig med lydnaden iaf första halvåret, sen får vi se vad dom ska få hitta på 😉

crazy

Så nu återstår bara att invänta nästa års tävlingskalender så man kan sätta igång och planera jobb, tävlingar och fritid! Och satsa på ett grymt 2017!

I väntan på det så läser jag alla regelverk för samtliga hundsporter, nyss avverkade jag reglerna för NoseWork så nu ska vi se vad vi mer kan hitta för regler.

 

Tiden den bara flyger…

Ja, den gör verkligen det just nu.

Mina dagar går ut på att antingen jobba som besatt, jag älskar mitt nya jobb! Det utmanar mig, och ger mig den stimulansen jag behöver för att hålla modet uppe.

När jag inte jobbar så är det hundarna, familjen/vännerna och hemmet som gäller. och ja, det är typ i den ordningen det kommer 😉 Jag får trösta mitt tvåbenta umgänge med att det snart är vinter och kallt ute och lusten till hundträning minskar ganska drastiskt (kanske). Valparna har börjat mogna nå enormt senaste tiden, dom bara suger åt sig all träning som två tvättsvampar.

Willow spårar

Jag har börjat träna med en lydnadsgrupp på klubben, vilket känns väldigt kul! Nu kan jag få mer hjälp med störningsträning och hjälpredor och eftersom Vikki och jag avvaktar med lydnaden till nästa års regler finns trycka och klara så går jag med Willow och sätter grunderna i henne på allvar. Tidigare i veckan så började jag träna följsamhet och fokus och först ville jag bara ha människor på planen som jag kunde gå runt, men när det syntes att det inte var någon störning för henne fick dom börja gå, prata och försöka bryta hennes koncentration. Men snacka om grym hund, hon var som klistrad på mig under dom minuter vi höll på! Hon fick även testa på inkallning med störning, inte heller det några problem samt sin livs första budföring till en för henne ganska främmande person och det gjorde hon med sånt enormt tryck och fokus så jag fick rysningar!

Idag har Willow även varit med till orsa, då hon fortfarande har en del problem med andra hundar sen sina påhoppningar så tar jag alla chanser jag får att utsätta henne för andra hundar. Så idag hade vi 20 hundar i varierande ålder, storlek och temperament som vi kunde träna på, och det gick även det över min förväntan, hon gjorde inte många hysteriska utfall utan valde mig många gånger framför att kasta sig ut och skälla, då blir man lycklig! Sen att hon råkar ha bästa fokusen och följsamheten med sina 7,5månad jämfört med alla andra där känns också väldigt bra, det tänker jag inte ljuga om 😉

Även Wilse är med, men han har inte riktigt samma behov som sin syster i träningen, så han får ge lite av sin tid till henne. Han har ju bara positiva erfarenheter av andra hundar, och vill helst bara leka med dom så när fått berättat för sig att vi ska träna tillsammans han och jag, då följer han som ett frimärke även han men han har inte riktigt samma tryck och spänst under tassarna 😉

Lexie spenderar all tid hon får hos My, snart har hon väl lärt sig springa hem till My själv.. 😉
Men just ikväll är hon hemma och myser med oss <3

Wilse

 

 

Söndag

Valparna

ldag har jag och dessa små dårar varit till Orsa och tränat med gänget där.
Då jag för första gången på väldigt länge var nästan först på plats så tog jag ut Vikki först och körde fritt följ där jag testade tipsen jag fick av Nathalie när jag var ner sist. Vikki var väldigt taggad och fokuserad! Det blev ett väldigt bra pass!

Därefter var det smådårarnas tur. Det är tre helt skilda individer med helt skilda styrkor och svagheter. Willow har som jag nämnt förut problem med andra hundar och hastiga rörelser sen överfallen, men hon är en jäkla arbetsmyra som verkligen vill komma över sina problem. Wilse är coolaste grabben i stan, han vill i motsats till sin syster väldigt gärna hälsa på alla dom andra hundarna och bli kompis med dom och inte riktigt lika snabbtänkt som sin syster men han är verkligen inte dum bara mer eftertänksam. Sen har vi Peggy, som är ett mellanting mellan sina syskon. Fokuserad som Wilse med alert som Willow, och har inte riktigt bestämt sig vad hon tycker om andra hundar och rörelser.

Galningar

På kvällen var planen att åka ut på klubben och träna lite agility med Lexie, men på vägen ut fick jag kontakt med My och hon lockar ut mig på Sollerön istället. Där blev det vallning av getter med både Vikki, Lexie och Wilse. Vikki var lite het på gröten idag och ville inte riktigt ta mina kommandon, nederbörden och det kuperade hagen utmanade också idag. Lexie blir bättre och bättre, men har lite problem med tröga djur som vänder upp mot henne så det är bara att jobba vidare på det! Wilse var duktig när han lugnar ner sig, men behöver nog träffa lite mer lättfotade djur för att tända mer.

Så nu har vi haft en lugn kväll, känns bra inför morgondagen då jag ska jobba hela dagen.
Sista ruschen nu på jobbet i Borlänge!

Willow

Sjukdom är ingen ursäkt

Vaknade upp igår med världens förkylning, inte direkt vad jag planerat på min lediga dag. Men jag avklarade en hundpromenad och klippte klorna på hundarna i väntan på att alvedonen och nässprayen skulle ta sin verkan.

Stämde träff med My på kvällen, hon ville köra lite agility och jag ställde snällt upp. Mitt motto är att försöka driva ut sjukdomarna istället för att ligga på soffan och tycka synd om mig själv, och det har funkat hittills i mitt liv. Innan agilityn fick jag hit en hund som enligt uppgift skulle ha stora problem med kloklippning och veterinärstationen hade gått bet på honom, det tog drygt 5min så hade jag klippt hans klor. Inte för att skryta, men hur svårt kan det vara? 😉

DSC_1388

Agilityträningen igår blev väldigt bra, My fick köra igenom hundarna och jag fick se lite mer vad jag behöver träna på inför deras tävlingar. My blir alldeles bortskämd *hehe*.

Förkylningen hängde kvar även idag när jag vaknade, men hade övergått i andra stadiet så jag beslutade att det var ingen idé att jobba så förkyld. På morgonpromenaden blev vi påhoppade av en lös hund, och jag fick taggarna på utsidan så nu hoppas jag den familjen lärt sig något och försöker sköta sig i framtiden. Men det gjorde ju inte Willow’s osäkerhet mot andra hundar och hastiga rörelser bättre.. Så jag valde att åka ner på stan efter lunch och öva lite hundmöten, tack och lov var det bara snälla, väluppfostrade hundar ute som var helt perfekta att träna på! Hon gick igång väldigt mycket på dom första hundarna, men på slutet kunde hon gå förbi utan att bryta kontakten med mig.

IMG_4925

Har gjort några övningar ur hoppteknikskursen, kände väldigt bra när man fått djupare information över vad övningarna går ut på och lite förslag på problemlösningar, så idag har vi gjort det som kallas ”basic grids” och kroppstyrka. På slutet fick hon springa en lättare raksträcka (ja, My jag har tränat på din läxa) och jag tyckte hon fick en mycket bättre teknik på bakbenen redan efter dom två små passen jag klämde in idag! 😀

Lite Rallylydnadsträning med Vikki, Bella och Thea fick jag också till. Med mobilen i ena handen medans jag läste skyltarna, alla sätt är väl bra sätt 🙂

Men nu är det tack och god natt så hoppas jag förkylningen är överens med mig imorgon så jag kan jobba..

ViVi