Kategoriarkiv: Film

Agilitytorsdag

Igår kväll innan jag gick och la mig hade jag världens plan på vad jag skulle träna i morse, hade till och med hittat en bana med film på Youtube och planen var att jag och Lexie skulle träna framförbyten och att hålla ut.

Men väl ute på klubben i morse var motivationen till den som bortblåst. Att bygga om hela banan och flytta tunga, fastspända tunnlar när jag var nästintill själv kändes inte särskilt lockande just då. Så jag byggde av det som redan stod uppställd, så för Lexie’s del blev det blindbyten. Min svaghet, då det i princip innebär att jag måste ligga före henne och lita på att hon gör det hon ska…

Men när jag fått in tekniken så satt kändes det helt okej, vi övade även på lite ”runda” och klämde också in något roligt byte. Hon är en väldigt rolig hund, med jag ska inte ljuga, ibland känns det som jag borde ge henne till någon som är smidigare än mig och kan ta ut hennes fulla potential. Men vi ska väl lära oss båda att samarbeta på den andres villkor så småning om.


Jag måste bli bättre på att länga avståndet mellan hindrena! Det bästa för oss båda är att använda 5-6meter istället för 4-5meter. Den där sista metern gör faktiskt skillnad!

Lyckades även med ett staket idag! Lite småstolt faktiskt!

Molly fick köra slalom, det var ett tag sedan sist och om vi ska kunna tävla om 1månad lär vi lägga lite energi på den!

Utöver dom så blev det lite fritt följ och inkallning med Vikki. Inte mycket att säga där, känns lite som vi fastnat i en rutin, skulle behöva en Fritt Följ-kurs för att hitta lite nya utmaningar för oss båda.

Bella var supertaggad på agility, jättefina blindbyten (det är hennes grej, och hon är inte i närheten av lika snabb som Lexie så jag känner mig säkrare med henne). Och vilka slalom hon gjort idag! Kanonsnygga! Känns bra inför tävlingen.

Efter jobbet ikväll så började jag och Lexie träna på ”Mellan”, jag har lite svårt att riktnings bestämma henne på agilityplanen då hon gärna låser sig på hinder. Så för att ex kunna göra ordentliga starter och sätta henne rakt är det bra om jag slipper bråka med henne och flytta runt henne fysiskt så hon ska få en rak linje i starten om hon låser sig på ett hinder som inte är första hindret. Och om jag lär henne ”Mellan”, dvs stå/sitta/ligga mellan mina ben med riktning framåt så får jag enklare att rikta henne och slipper bråka med henne.


Hon har svårare att gå in ”mellan” från vänster sida då hon lärt sig att där sitter man ”fot”, men när hon började släppa den låsningen så gick det lättare!

Men nu är det god natt!

Höstsolen skiner på oss

Idag har jag och hundarna hållit på och fixat här hemma. Vi har spikat fast saker, tvättat och städat. Eller ja, det var nog mer jag, den enda hjälpen jag fick av dom var att försöka springa iväg med dammsugaren..

Tog en paus och gick ut och tränade lite på gården med dom. Jobbade vidare på fria följet med Molly, hon har ett väldigt fint fokus och kontaktsökande. Kanske lite långt ifrån mig i position just nu, men det är acceptabelt så här i början, så länge jag har det i tankarna och inte tillåter den positionen allt för länge så kommer det inte vara något problem.

Precis som med all hundträning så kommer det mycket belöningar i början. Jag kräver heller inte att hon sätter sig i början, utan bara att hon står kvar och behåller fokus på mig. Sättandet kan vi ta senare, position och stadga är viktigare just nu. Men skulle hon självmant sätta sig så får hon givetvis belöning för det!

Tog även ut Lexie en sväng och körde lite fotgående med henne, hon har dock väldigt svårt att träna hemma på gården, det ligger alldeles för mycket laddning i att springa runt och ”bara vara hund”. Men idag lyckade vi faktiskt bättre än vanligt, hon blev i alla fall inte låg. Men hade väldigt svårt för stadgan.

Tog en sväng med Vikki också medans jag var i farten, har problem med att hon släpper i helt om, både med kroppen och fokus. Det var något vi jobbade med förra veckan, och underbar som Vikki är köper hon allt direkt och idag följde hon med mig runt.

abs
Jag gillar inte riktigt hur hon kastar med frambenen, det gör att hon går ojämnt. Men det är en bieffekt av att hon trängde väldigt när hon var yngre, tillsammans med att jag lärde in en felaktig placering av huvudet, något som vi jobbat med och det är därför hon ibland slänger med huvudet. Gillar inte heller att hon ser ut som lutande tornet i pisa i halterna. Men någonstans känner jag att jag kan inte peta i alla detaljerna i all evighet, jag jobbar hellre med helheten i första hand när det kommer till henne. Men vid lust och tid pillar vi med detaljerna.
Och hon har ju Fokusen och Glädjen!

Nu ska jag krypa mot sängen och planera morgondagens träning, imorgon åker vi ut på klubben och tränar med störning av torsdagsgruppen.

 

Underbara Söndag

Idag blev en sån där riktigt underbar dag!

Var ute i natt med några av mina vänner och hade en sån där jättetrevlig kväll med bil, musik och drickbart. Kom hem sent i natt för att sedan stiga upp tidigt i morse och träna agility (okej, kanske inte riktigt så tidigt). Och det blev en härlig dag i solskenet, med trevliga vänner och utbyte av erfarenheter. Jag och Lexie hade dagen till ära lite svårt med hindersug och blindbyten, så vid nästa tillfälle så ska vi jobba lite mer med det.

Jag måste komma ihåg att Lexie är ung, och även om hon är enormt duktig på nya uppgifter hon tar sig ann så måste vi se till att befästa dom som hon lärt sig innan. Senaste tiden har vi också tränat mycket slalom, och hon har blivit enormt duktig på att korta upp sig i ingångarna.

Även Molly fick köra en sväng, hur duktig som helst!
(Iza lekte med My)

Väl hemma så sken solen fortfarande, jag var pigg och på gång. Så jag gick ut på ängen framför mina föräldrar och knatade upp tre spår också.

Kelly fick ett ca 500meter långt spår, med mjuka vinklar och 4 + Slut.
Lite jobbigt med ett helt annat underlag, men hon ger inte upp! Tar alla vinklar, markerar alla pinnar. Slutet var dock försvunnet, det låg inte alls på utmärkt plats (där V:et är pga att vi letar). Så jag gissar att kanske Molly smet och snodde det 😉
Lärdom: Har alltid någon typ av leksak (eller extra slut) med ut som hon kan ”belöna” sig med. (Glömde starta appen när jag gick spåret)
Kellys spårBella kan jag inte minnas när hon fick spåra sist, det var några månader sen. Så hon fick ett ca 200meter långt svår med mjuka vinklar och 4 dosor med godis, och hon mindes då hur man gjorde. Hon låg på fint i selen och alla dosor med in.
.Ljus är där jag gick, mörk är Bellas väg. Kluddet är av att jag tog ner snitsel och trasslade ut linan innan påsläpp.Spår BellaFör Vikkis del blev det ett S-spår ca 100meter med fokus på att hålla spårkärnan och markera pinnarna då hon typ spårade samtidigt som Bella sist, och hennes svaghet har varit att hon far ut med alldeles för mycket fart i spåret och slarvar i vinklar. Men idag så gick det kanonbra, farten var lagom, vilket den kan bli om hunden är osäker också

Och till sist hade vi ju min kära tant, den enda som inte fått göra något.
Eftersom jag inte hade någon lämplig spårmark över för henne så fick vi hitta på något annat, och ett uppletande funkar ju alltid!

Thea

Uppletande av föremål, en sån där lagom aktivering som man kan göra överallt, närsomhelst! Så länge hunden kan någorlunda avlämning av föremål så är det en av dom perfekta aktiveringarna, den kräver inte så mycket mer av en själv än att man kan gömma/kasta ut lite leksaker i skogen, på ängen, inne i ett garage osv.

och så härligt att se hur Thea arbetar. Detta är gläjde:

Detta var en sån där dag, en sån där påfyllnad av energidepåerna samtidigt som jag tömt hundarnas . Och nu är det dags att inta sängen, snart börjar en ny dag med nya äventyr!

Helt normal måndag!

Idag har vi avklarat ett pass agility med My och hennes hundar, vi utbytte lite tankar och funderingar och testade en del och ”mobbade” varandra. Sånt är trevligt, positiv energi! Precis vad jag behöver efter denna bergodalbana jag upplevt senaste månaden!

Vikki

My experimenterade med Running Contacts på Lexie och A-hindret, något vi absolut ska jobba vidare på! Vi har ju hela vintern på oss nu 🙂 Jag prövade även lite med Bella, men hon är så pass gammal och ”förstörd” så för henne kommer det ta längre tid att ”rätta till det”.
Och jag fick utnyttja mina lydnadskunskaper och jobba med motivationen på Ådi och hans slalom, för med rätt motivation kommer fart! Så kul att se resultatet det gav! Jävligt rolig hund det där, jag gillar speciella hundar, dom som sätter ens kunskaper på prov och där man måste analysera.

Övade även på förra veckans svårighet för Lexie.
Nämligen slalom – däck, och däck – slalom.
Väldigt svårt för en hund som har nosen 2cm ovanför marken när hon kör slalom att sedan tänka högt direkt efter, men det krävdes två repetitioner idag sedan satt det som smäck! Jag tycker det är trevligt att se att hon kan tänka bortanför slalomen medans hon kör den, då när hon såg att däcket stod bortanför så började hon höja huvudet dom två sista portarna för att förbereda sig på att höja kroppen.

Tant Thea var också med och fick köra en slalom för första gången på någon månad, ni kan nog gissa hur glad hon blev. Jo verkligen superglad!

Sittande i soffan på kvällen fick jag lust att spåra, och aktivera Kelly. Så jag tog några spårapporter och travade ut i mörkret, och med en liggtid på 45minuter och 4 + Slut á ca 200meter över olika miljöer, en nedförsbacke och en cykelväg (och även en kompost) så blev det ett lite utmanade spår åt fröken grå 🙂
Och i skenet av pannlampan tog vi oss sen runt, hon klarade det galant! Enda problemet hon hade var skiftet mellan ängsgräset och den kortklippta gräsmattan (tur grannen gått och lagt sig) där slog hon lite. Men alla apporter in!

Nu sover alla hundarna, så nu kan jag och min feber också sova 🙂

Nattspårning

Träning, Lek och Tankar

Igår var jag upp till Orsa en sväng och umgicks med allmänlydadsgänget.
Dom är upp till 40personer som träffas och tränar grupplydnad en gång i veckan för en instruktör, och det är perfekt störningsträning även för oss som tävlar lydnad.
Gick med Vikki för att träna just det, störningen i det fria följet.

Allmänlydnad

Eftersom Vikki börjat tappa fokus under fria följet så har jag backat bandet ganska drastiskt, hon vet att hon ska gå ”fot” och har koll på positionen, men jag vill ha mer fokus från hennes sida för att hon inte ska sätta sig snett eller sent.

När jag pratar om att backa bandet så innebär det att nu får hon godis många fler gånger, och vid oväntade tillfällen, imellanåt får hon 2-3godisar per meter så länge hon håller fokus och position. Även när jag gör halter så ska hon ha fokus kvar, och det innebär massor med godis.

Vikki FF

Vikki vet vad det går ut på, men någonstans längst vägen har vi hamnat lite i en ond cirkel där jag accepterat att hon tappat fokus bara för att hon bibehåller position. Och det har sedan lett till att hon missat mina halter och vändningar med någon halv sekund, och den lilla halva sekunden tar någon meter att styra upp på nästa sträcka.

Så nu är vi tillbaka på valpnivå 🙂 Men eftersom Vikki kunnat detta så kommer det gå fort innan det funkar igen.

Vikki

Bella fick följa med, hon har hamnat lite i bakgrunden senaste veckan pga att Thea kräver all uppmärksamhet så hon fick komma ut och aktivera sig lite. Och hon blev så glad! Bella har fokuset, men inte positionen. Jaja, man kan inte få allt.

BellaBästa Bella

Tog ut Lexie för att hon ska få lära sig umgås mer med främmande hundar, det är något hon inte är stormförtjust i och hon tycker det är jobbigt. Det är inte så att jag vill att hon ska lära sig HÄLSA på främmande hundar, utan att hon ska bli bättre på att lära sig slappna av runt främmande hundar och veta att jag tar hand om kontakterna med dom.

Jag fick skicka iväg ett par storpudlar och någon liten envis terrier, annars gick det väldigt bra. Och det kommer bli så mycket bättre när hon får vara med ännu mer.

Lexx

Hon kan går riktigt fint i Fria Följet den lilla sprallhunden, men det är inte det hon vill hålla på med.

Eftersom dom fikar i närheten av en lekpark så gick jag in i den med Lexie, finns mycket roliga leksaker där som man kan roa hunden med. Blandannat hade dom runda kuddar uppe på en pinne som vickade lite när man gick på dom, väldigt nyttigt för att lära hunden att bli trygg på ostabila underlag. Det tog inte långt tid förens Lexie studsade runt som en besatt liten idiot på dom.

Hoppetossa

I bakgrunden syns ojänmna stockar i olika höjder som man kan gå på, Lexie klarade av dom lika bra, väldigt nyttig kroppskontroll!

Balansplatta

och sist en stor platta som vickade när man gick på den, och slog ner lite likt en gunga. Och eftersom Lexie inte är stormförtjust i gungan när den slår ner så tyckte jag detta var ett utmärkt sätt att träna gungbeteendet utan att använda den riktiga gungan!

Lexie mitt lilla damp, lär nog åka och leka i mer lekparker med henne 🙂

Agility Lördag

Just nu är det agility för hela slanten!
Inför Lexie’s debut nästa vecka. I lördags tog jag med mig hundarna ut på klubben, målet då var kontaktfältsträning med ”valparna” och lite allmän träning med dom andra.

Vikki

Lexie
Skulle testa hur hon reagerade på att få springa fri fart över balansen, man vet ju aldrig hon kan ju vara en naturlig RC-hund. Tog av avfarten och la den på marken och gjorde ett par skick, när hon gick över den första gången var det lugnt men när hon insåg vad det gick ut på så gick det fort, för fort vilket gjorde att hon hoppade precis innan kontaktfältet. Satte upp den igen och försökte, men det var samma visa där. Så jag stoppade undan henne och tog ut Molly medans jag funderade vidare.

Se slog det mig, Lexie är en naturlig ”stop”-hund så jag kopplade henne och gick med henne över och när hon satte ner framtassarna på gräset så sa jag ”stanna” varpå hon tvärtnitade och inväntade sitt ”okej” som innebär att hon får bryta beteendet och springa efter sin boll.

2+2 med target kommer aldrig funka på Lexie, hon är inte den typen av hund som kan tänka på det sättet. Hon klarar inte av att koppla ihop många små beteendet till ett långt, hon saknar koncentration  och brist på intresse för godisbelöningar.

Så nu ska vi testa och se om detta är något som kan funka, verkar lovande iallafall.

Molly
Till skillnad mot Lexie så har Molly både koncentration och godisintresse.
Hon blev en 2+2 hund, då jag känner att jag saknar kunskap om RC. Och jag måste få säga att hon är väldigt duktig 🙂

Iza
Vi bara körde på lite blandat, några byten och någon slalom och jag måste verkligen berömma My! Jäklar vilket jobb hon gjort med Iza, hon är så jäkla följsam och bara flyter på! Sen var tant helt besatt i sin leksak för dagen, husvagnsägarna som bodde där måste haft jättekul när dom tittade på mig när jag försökte fånga den 11åriga terriern som for runt runt på planen med sin leksak i munnen och vägrade ge tillbaka den!
Kan ju bara hoppas jag är lika pigg när jag är i hennes ålder.

Bella
Blev lite byten med flyt och några slalom, jobbar även på att hon ska älska sin leksak. Bella är ingen hund som tar leksaker som belöning, hon vill ha köttbullar! Vilket också innebär att hon tittar mycket efter händer när hon jobbar, även när man har dom i godisskål som externbelöningar för hon vet att godis kommer ur händerna (hon är ju inte dum). Köpte en typ av dummie för nybörjarhundar på zooplus för några veckor sedan, och det är den jag jobbar in på henne och jag tycker att jag fått ett helt annat flyt på hennes rörelser nu när hon siktar framåt för det är dit hon vet att belöningen kommer att komma.

Bella

Det är som en rund väska med dragkedja, och däri stoppar man godiset av valfritt format. Väskan är stoppad och väldigt tålig tycker jag, har kampat med den tillsammans med Bella och hon är ganska brutal när hon vill ha sina godisar, hon har försökt att själv få ur godisarna med misslyckats hittills. Insidan är av tvättbart material också.

Sedanhem och aktivera Thea, vi gjorde lite uppletande på bollar ute på ängen och hon älskar uppletande.

Thea <3

TheaVikki

Moments just pass me by..

Ibland bara blir det så här.
Bloggen hamnar i skymundan för att livet tar plats.

Har varit en tuff tid senaste tiden, både på jobbet och privat. Lyckades få ett totalt mental breakdown som jag nu jobbar mig tillbaka från, det är tur man har världens bästa vänner och familj som ställer upp i vått och torrt, med alltifrån att se till att jag äter till att rasta mina hundar och idag har världens bästa Sara varit här och staplat klart min ved i smyg medans jag var och handlade. Det är i såna här kriser som man vet vilka som är ens sanna vänner <3

Hundträningen har då av förståeliga själv varit nära noll.
Den enda som klagade var väl Lexie, hon har väldigt mkt spring i benen även om ingen annan skulle se henne missnöjd utan det är bara jag som känner henne innan och utan som ser det.

Lex

Vi var ut en sväng i helgen och körde lite, tog med mig kusinens extradotter och hade en nybörjarträning. Hon vill träna agility så jag tänkte se om hon och Bella kanske kunde bli någonting, då Bella inte har samma fart och glöd som jag vill ha. Men eftersom Bella vill arbeta och tävla ibland och vill bli aktiverad i sin takt så är det mitt ansvar som hundägare att se till att hon får sina behov och önskemål uppfyllda trots att vi inte kommer vara något vinnande team. Jag älskar Bella och Bella älskar att träna, men hon har inget överdrivet behov av det utan är tillfreds med ”familjehundsaktivering” och långa promenader och cykelturer. Så vi får se om Hanna och Bella gillar varandra, oavsett så kommer Bella följa med på höstens agilitytävlingar med ”valparna”.

Övade lite upplopp med Lexie medans vi var där, att hon ska göra någon sväng eller komma ur en tunnel och sedan ösa fullt på en rak linje mot mål. Åh gud vad jag älskar den där lilla hunden, hon köper allt. Lexie blir dessutom bara hetare och hetare på sin boll, vilket jag märkte i lördags då jag kom hem med tre nya bett på händerna 😉 Jag gillar den glöden! Intensiteten!


Ursäkta den dåliga filmningen, Hanna var inte van 😉

Vi hann också med lite svängar, jakkobyten och att fullfölja slalomen då hon inte är helt hundra på sista porten. Den officiella debuten närmar sig med stormsteg!

Ikväll var det Vikki som fick köra lite fritt följ, och ingångar på plan. Kan lova att jag hade en oerhört het, men sansad, hund med mig. Bästa Vikki <3

Kelly har flytt hem till mamma inatt, eller ja. Pappa ville ha kvar henne så dom kunde gå en tempopromenad i skogen imorgon, jag fick min kära tant Thea i utbyte som för tillfället är lite halt efter att hon snubblade över en boll… (Galenpanna) Så inatt blir det trångt i sängen då även Iza och Molly är här <3

Agilitytävling

Så var årets första agilitytävling med mina egna hundar avklarad!
Nu var det en inofficielltävling, men ändå lixom.

Jag har dessutom jobbhelg, men har världens bästa jobb! När jag jobbar lördag så jobbar jag 7.30-19.30, tur dom inte är varje vecka men jag är ju van att jobba helg då jag inte gjort annat. Men åter till mitt bra jobb, jag fick klartecken av min chef att ta in en person för att täcka upp för mig medans jag smet iväg och auktoriserade Malin som tävlingsledare i agility medans jag sprang med mina hundar 🙂

Min mamma är också världens bästa mamma, hon värmde upp mina hundar och skjutsade ut dom till klubben så jag kunde åka raka vägen dit från jobbet (Japp, var in och jobbade en dryg timme för att fixa det som inte min backup klarade av).

Det blev totalt 13lopp.
Bella – solen sken sitt starkaste, inte optimalt för Bella och hennes syn. Tillsammans med att vi är lite ringrostiga tillsammans på agilityplanen så blev det lite plockepinn i agilityloppet, räckte dock till en 5e plats. I Hopploppet gick det bättre, då hade vi kommit på hur vi funkar tillsammans så det blev faktiskt en klassvinst där! Duktig Bellis.
Sen hade Mora BK även sitt första tunnelrace, Bella är en säker hund. Men inte någon snabb hund, det räckte till en 9onde plats.

Diva – Fick låna Malin’s lilla Diva. Agilityloppet blev det en 2a plats med en del tidsfel, men sen fick Diva andra planer i huvudet resten av dagen. Hon är en svår hund den lilla 😉

Vikki – Vikki är ingen agilityhund till vardags, men hade jag haft ambitionen så hade hon blivit en kanonagilityhund! Men ibland får Elit-lydnadshunden leka av sig, och idag var en sådan dag. Hopploppet var bitvis bra, och bitvis.. Vikki 😉 Tunnelracet däremot, det vill Vikki att det ska bli en officiell hundsport, hon hade verkligen hur kul som helst! och där kom en fokuserad Vikki fram! En liten liten liten miss kostade oss den där 1/10-sekunden som gav oss en 2a plats (Vikki 32,25s, vinnaren hade 32,15s)

Lexie – Min älskade lilla svarta kanonkula! Att debutera på en öppenklass är inte optimalt när man har ett svart streck som inte har någon riktig handling, så vid hopploppet var jag nöjd om Lexie skulle ta hinder 3. Men hon förvånar mig den lilla, för hon tar hinder 3! (som inte var enkelt för en grön hund). Sedan väljer hon hinder 5 istället för tunnel 4 då det låg på ”hennes linje”. Men resten av banan flyter på väldigt fint tycker jag med tanke på att hon mest kört raksträckor och hindersäkerhet, slalomingången satt som en smäck!
Tunnelracet då, jo lilla Lexie hade vid det här laget förstått vad vi var där för, och var oerhört het vid starten. Såg att hon skulle tjuva närsomhelst, så istället för att invänta en tjuvstart så startade jag henne innan jag hunnit till min tilltänka position, vilket slutade med att Lex for iväg som ett streck rakt fram och in i fel tunnel 😉 Men sen hade hon kul.
Så nu blir det till att öva ordentliga starter, no matter what! Jag fullkomligt älskar den här hunden!

Iza – Att gammal är äldst råder det ingen tvekan om.  Iza slog på med vinsten i alla 3 lopp. Även om hon undrade i tunnelracet om jag fullkomligt tappat förståendet 😉 (Det var fler av dom rutinerade hundarna som undrade samma sak tror jag).
Iza är helt enkelt Bäst. Oslagbar.

Så efter en halvsnabb lunch på en torr tråkig gammal paj som jag hittade i frysen så kom min fortfarande lika snälla och världsbästa mamma och hämtade upp hundarna och tog dom med sig hem igen medans jag rullade tillbaka till jobbet och jobbade resten av mitt pass.

 Vikki’s tunnelrace

Det här med tunnelrace då?
Jag måste säga att jag verkligen gillade idén, det var första gången jag gjorde något sådant och inte sista gången. Alla hundar med någon typ av tunnelsug fullkomligt älskade det, och för dom som inte hade det i början så fann dom det på slutet!
Perfekt för nybörjar hundar som behöver positiv tävlingserfarenhet, då det första man nästan alltid lär sina hundar är att springa i tunnlarna. Passar även dom rutinerade hundarna då man oftast tränat en massa svåra byten, hoppande och svängande och risken finns att man tappar lite av hundens lust och fart där om dom inte är helt besatta av agilityn. Då är tunnelrace perfekt för dessa att få upp lite glädje igen, eller för att utmana den rutinerade agilityhunden då dom inte är vana vid alla dessa tunnlar, hur ofta tar man 17 tunnelingångar på ett lopp? 🙂
Man kanske kan tro att hundarna ”tappar det totalt” och går sin ägare ur händerna på detta rusande, men jag såg inte en enda hund som visade någon sådan tendens. Som sagt, tvärtom. Bara positiva erfarenheter!

Men nu är det dags för mig att krypa ner mot sängen, det har varit en extremt lång och lite udda dag.

Bella

 

 

 

Agility

AllaHade en härlig förmiddagspromenad med alla sju hundarna på förmiddagen, vi gick runt hela skogen i ett helt lagom tempo och helt ensamma. Alla var lösa utom Kelly, som fortfarande går på rehab, jag tror inte jag ropade på dom en enda gång och det är precis så det ska vara! Hundarna ska hålla koll på mig! Solen sken och jag sög åt mig av energin den gav, helt perfekt!

TräsktrollSkogen

TiloTilo

På eftermiddagen mötte jag upp Jessika på klubben för lite agilityträning med unghundarna. Blev en liten kombination, och Lexie var kanonduktig! Hon är ju en väldigt snabb liten vessla, och jag är en långsam osmidig elefant och det största problemet vi har är att vi måste lära oss samarbeta på agilityplanen. Lilla Molly var också jätteduktig, hon fick också köra samma kombination.

En liten film på Lexie kan vi bjuda på, och som vanligt blir det missar när man ska filma 😉 Men strunt samma. Två månader med ännu mer träning så ska nog jag, Lexie och Molly debutera på agilityplanen! Watch Out, Here We Come!

Vallhund

Idag tog vi oss ut till ankorna och körde ett pass på förmiddagen,
att gå ur balans blir bara bättre och bättre, och att dirigera på avstånd. Fasen så kul det är med vallning!

Filmade lite i början av passet, sen satte jag på henne linan och hjälpte henne med linan att komma rätt när jag kallade ner henne från ”klockan 12”.
Ni får ursäkta att man blir lite sjösjuk. Men det är inte lätt att filma medans man går, tittar på hunden, kommenderar hunden och berömmer hunden 🙂 Kanske ska ta GoPro kameran med mig ut imorgon?


Till morgondagens pass ska vi enbart jobba på att gå ”ner från klockan 12”, har en idé som jag ska prova! Får se hur den funkar.

Blev en lunch på Bulldog Café med flickorna, och en vända upp och ner längst gågatan där alla hundarna blev förälskade i en farbror på permobil som åkte runt med en frolicpåse i korgen, ja alla utom Lexie då, hon la sig ner och suckade. Sedan åkte vi hem och roade Kelly med ett pass uppletande, var många år sen jag roade henne med det så hon var jäkligt ringrostig, hon hittade efter många om och men alla föremål. Ska be husse om hjälp och fräscha upp minnet, det är ju faktiskt en lagom aktivitet för en sjukskriven Kelly!

Uppletande Kelly Uppletande Kelly