Kategoriarkiv: Trix

Träningshjälpen

Facebook är bra!
Frågade i en grupp igår och fick massor av tips på hur jag ska jobba upp intresset för godis! Visst får man sålla bort många idiotförklarningar och andra självklarheter för att plocka fram guldkornen! Ville mer än gärna testa dom igår kväll, men då hade Lexie gått till sängs..

Idag står snickaren i köket, så det blev ingen hundträning under dagstid. Vi har även varit på soptippen och lite sånt, och snart ska jag bege mig till jobbet. Men ikväll efter jobbet så ska vi se om vi inte kan prova lite av dom där tipsen jag fick!

Vikki fick lite uppmärksamhet igår kväll, försökte få henne att bli medveten om sina baktassar genom att backa upp på en pall.. Gick halvbra, Vikki blev supertaggad och spårade ur totalt. Det slutade med att hon satt fint på pallen… Inte riktigt vad jag hade tänkt.. 😉

Vikki!!

 

Agilitykurs

Så här såg det ut när jag vaknade för andra gången imorse. Första gången jag vaknade var när mamma släppte in Thea och Bella på väg till sitt jobb. Finns det någon bättre syn när man vaknar?

Bella

När terrierterroristerna knackade på dörren var det bara att trassla sig ut släppa in dom, borde kanske ge kusin en nyckel också så jag slipper kliva ur sängen? Jag bakade lite scones till frukost, klädde på mig och begav mig mot Malin och Diva. Plockade upp dom och åkte till lomsmyren där vi tog en promenad innan vi klev in i rollen som instruktörer och tog hand om elever och lärare från Noretskolan som har kreativ vecka då betygen är satta och eleverna får göra annat dagarna innan jullov, och då hade några elever valt agility.

Det var ett härligt gäng hundar, vi började med en promenad för att hundarna skulle få lära känna varandra medans dom värmde upp. Det som väckte mest tankar hos mig var hur snälla alla hundar var, dom hade aldrig träffat varandra förut, de flesta av dom hade gjort mer än varit ”familjehundar” men ändå var det inga som helst ”fula beteenden”, alla utom en visade inga stressbeteenden av att kliva in i en ny miljö med nya hundar (det var en lite okastrerad hanhund som var lite flickkär).
Hur kommer detta sig?
När jag börjar nya kurser på klubben är det alltid uppspelt, hundar som skäller på varandra och diverse små stressbeteenden. Kan idag bero på att ungdomar är lugnare och mer avslappande med sina hundar än vad vuxna är? Eleverna lät hundarna hälsa på varandra innan jag kom fram till dom, och dom hälsade väldigt öppet  och snällt mot varandra och likt kurser var det blandade åldrar, raser och kön på hundarna. På mina kurser brukar jag inte låta hundarna hälsa på varandra av den enkla anledningen att alla inte kan läsa sina hundar, och jag inte vill ha slagsmål på planen. Men nu ska jag fundera över detta? Varför gick det så lugnt idag? Så här lugnt brukar det inte vara på första kurstillfällena? Helt klart något att fundera mer på!

My gang

Det var en tjej som fick lov att få skjuts hem till sin hund, en väldigt snäll hund, men lite för stor och lite för lekfull för sin matte. Hon frågade om hon fick låna en hund av mig, vilket gick jättebra! Så hon fick låna lilla Molly, och på rent test så sa jag bara till henne att hon fick ge henne hur mycket godis hon ville och i övrig göra hur hon ville. Molly som kan vara lite skällig (av oerfarenhet) mot andra hundar, men den här tjejen gick runt med Molly och lät henne hälsa på dom andra hundarna utan problem, det var bara den jätteglada labben som hon tyckte var lite läskig. Annars lät jag henne bara sköta Molly helt själv och det gick galant! Även detta får mig att fundera lite mer över hur jag hanterar mina hundar, lite jag kanske skulle kunna ändra på. Våga ge mina egna hundar lite ansvar i interaktionen med andra hundar?

Molly

Det var ett gäng väldigt trötta hundar och förare som åkte hem, och likaså lilla Molly. Hon har aldrig haft så mycket intryck som hon haft idag, hon arbetade för fullt under ”kursens” gång och inte visade minsta tecken på att hon var trött och arbetade för fullt hela tiden, men så fort vi kom innanför dörren hemma rullade hon ihop sig i en boll och har sovit sen dess.

Mycket intryck både för mig och hundarna idag, och att stå och ha kurs i ett halvkallt ridhus har gjort att jag tillbringat kvällen i soffan 😉
Ålade dock mig ur soffan och tränade lite trix med hundarna en stund, väldigt uppskattat 😉

 

Apport!

KellyPlötsligt händer det!

och helt utan protester dessutom!

Duktig Kelly!

Vi roar oss med trixträning på kvällen, och varvar det med nyttoträningar. Vikki och Kelly jobbar på att lära sig ett nytt trix, samma trix dessutom. För Vikki som egentligen bara kan 3st trix är det lätt, men för Kelly som kan något mer varav ett som hon kan tidigare krockar med det nya är det lite svårare 🙂

Bara den lilla grejen att allt Vikki gör ska gå i 120km/h och jag befarar hjärnskador innan det här är klart 🙂