Kategoriarkiv: Bella

RLD N & RLD F

Även lördagen tillbringade vi på klubben, hemmatävling i rallylydnad stod på agendan.

Med mig hade jag Vikki, Bella och Lexie. Jag tänker inte gå in närmare på deras respektive program men kort och gott kan vi säga så här:
Lexie – Var taggad, men inte riktigt på det vi skulle. Det blev en del skall, och en del peptalk och när jag gick av planen fick jag svar varför. Då Lexie löpte blev hon placerad sist på båda banorna, och hon som gått ut före mig hade helt glömt bort mig och gått till agilityplanen. Så medans jag gick så hörde Lexie att någon befann sig på ”hennes” agilityplan! Nu skyller jag inte på min medtävlande, vi har pratat och hon har bett om ursäkt och jag tar med mig att om vi ska tävla mer rallylydnad måste jag träna med lite störning från agilityplanen.
Lexie fick ett kvalificerat resultat på 92p och därmed titeln RLD N.
14249167_10153969437946234_615814314_n
Bella – Debuten i fortsättningsklass. Bella är för tillfälligt väldigt skendräktig och lite degig i huvudet, men hon försöker i alla fall. Bella’s stora problem är ”snurra” då hon måste snurra åt sin blinda sida och ”sitt-stå” då hon mer än gärna sitter kvar i fotposition. Men vi fick iaf 92p på den ena banan och ett kvalificerat resultat med oss hem. Nu måste jag få Bella att våga lita på sig själv och snurra åt vänster till nästa gång 🙂
Vikki – Min Bästa Vikki. Hon som alltid ställer upp på alla uppgifter jag kastar till henne, hon var så taggad och en fröjd att gå med. Första banan hade gett oss full pott om inte jag varit seg med mitt ”hopp”-kommando, Vikki hann inte vrida ut från fotposition och se hindret innan vi passerat. Andra banan blev 94poäng och delad klassvinst med våran klubb- och träningskamrat Blessie, domaren önskade lite mer ”rallylydnad” från våran sida och att jag skulle berömma henne mer.. Men Vikki viftar på svansen genom hela programmet för hon vet vilken belöning vi har i slutet, så det känns bra för oss!
Vikki blev RLD F i lördags 😀

14273399_10153969437976234_139852036_o

 

Fullt upp som vanligt :)

och innan man vet ordet av det har hela veckan nästan gått.

Då jag jobbat både kväll och dag denna vecka har hundarnas träning blivit lite sporadisk denna vecka. Tisdag och onsdag kväll lyckades jag iaf klämma in lite agilityträning för att värma upp hundarna inför gårdagens KM i Agility, och igår var jag ute hela förmiddagen på klubben med alla tio hundarna och körde igenom lite rallylydnad, lydnad och agility. Thea var värst av dom alla, hon sprang iväg med konerna, snodde godispåsarna, kastade apportbocken i huvudet på mig, drog iväg med leksakerna m.m. Jag blir alldeles tårögd när min 13åriga tant med alla sina skador och värk samt noll hörsel beter sig som en ouppfostrad hundvalp <3

Bästa

Ja, så igår då. Det var KM i Agility.
Jag och My hade samsats om mina hundar, så jag fick Molly och Bella så tog hon Iza och Lexie.
Jag är väldigt nöjd med min och Molly’s insats trots at det blev dubbel disk. Hon hade fart och attityd i slalomen där hon hamnat i en liten svacka senaste tiden och gjorde många fina delar på den något svåra banan.
Bella tog sig runt i båda banorna trots att min handling lämnade många önskemål om förbättringar, det var nästan pinsamt hur dålig jag var. Glömde både byten och kommandon. Men det slutade iaf med att jag och Bella blev Klubbmästare i Large!

My var grym med Lexie och hade nog slagit oss om inte Lexie gått ur sista porten i slalomen 😉
Hon var lika grym med Iza och dom blev Klubbmästare i Small.
Bella

 

RLD N

Mina kära hundar.

I helgen som var befann jag mig på Rallylydnadstävling med Vikki och Bella.
På lördagen var vi på Edsbyns BK, första gången jag var dit och det blir garanterat fler gånger!
Det väntades två starter per hund i Rallylydnad Nybörjare. Bella gick all-in och drog till med 94p i båda klasserna, och en tredjeplats i båda.
Vikki och jag hade lite annat att jobba på, hon är så enormt samarbetsvillig så jag har ett litet krutpaket bredvid mig som inte riktigt kund förstå meningen med kopplet, i hennes ögon var det en leksak som hon ville ha och sen hade hennes matte vissa problem med en tempoväxling. Men det blev iaf 88poäng i båda, och iomed hennes två tidigare resultat så blev hon RLD N.

IMG_5163 - kopia

Söndagen tillbringades på Gävle BK, en väldigt trevlig klubb med stora ytor.
Dagen började med Bella i nybörjare, och ja det blev lite småmissar mest pga orutin med Bella fick godkänt och blev därmed också hon RLD N. Gävle var snälla och flyttade upp Vikki till fortsättning så kvällen innan läste jag på reglerna, och på morgonen gjorde jag dom momenten jag var osäker på. Vikki gick in och nu hade vi ju inget koppel att störa oss på så hon drog till med två godkända rundor även hon.

IMG_5200 - kopia

Undertiden vi tävlade Rallylydnad så befann sig Iza, Molly och Lexie i Frövi med My. För deras del stod agility på tävlingsschemat och jag har fått filmerna på Lexie och kan bara säga ”Wow!! Inga pinnar, men vilket samarbete och vilken hund hon är!

Jag har varit på utbildning i Stockholm med jobbet måndag-onsdag och hundarna har fått vila och återhämta sig, förutom Lexie då som blev kvar hos My där hon fått hänga med på deras liv och träningar. Idag har jag varit hemma och njutit av lugnet som är här i ”skogen”, imorgon väntas träning med hundarna! Som jag längtat!

14115581_1834789826751859_8995694165851981325_o

Sjukdom är ingen ursäkt

Vaknade upp igår med världens förkylning, inte direkt vad jag planerat på min lediga dag. Men jag avklarade en hundpromenad och klippte klorna på hundarna i väntan på att alvedonen och nässprayen skulle ta sin verkan.

Stämde träff med My på kvällen, hon ville köra lite agility och jag ställde snällt upp. Mitt motto är att försöka driva ut sjukdomarna istället för att ligga på soffan och tycka synd om mig själv, och det har funkat hittills i mitt liv. Innan agilityn fick jag hit en hund som enligt uppgift skulle ha stora problem med kloklippning och veterinärstationen hade gått bet på honom, det tog drygt 5min så hade jag klippt hans klor. Inte för att skryta, men hur svårt kan det vara? 😉

DSC_1388

Agilityträningen igår blev väldigt bra, My fick köra igenom hundarna och jag fick se lite mer vad jag behöver träna på inför deras tävlingar. My blir alldeles bortskämd *hehe*.

Förkylningen hängde kvar även idag när jag vaknade, men hade övergått i andra stadiet så jag beslutade att det var ingen idé att jobba så förkyld. På morgonpromenaden blev vi påhoppade av en lös hund, och jag fick taggarna på utsidan så nu hoppas jag den familjen lärt sig något och försöker sköta sig i framtiden. Men det gjorde ju inte Willow’s osäkerhet mot andra hundar och hastiga rörelser bättre.. Så jag valde att åka ner på stan efter lunch och öva lite hundmöten, tack och lov var det bara snälla, väluppfostrade hundar ute som var helt perfekta att träna på! Hon gick igång väldigt mycket på dom första hundarna, men på slutet kunde hon gå förbi utan att bryta kontakten med mig.

IMG_4925

Har gjort några övningar ur hoppteknikskursen, kände väldigt bra när man fått djupare information över vad övningarna går ut på och lite förslag på problemlösningar, så idag har vi gjort det som kallas ”basic grids” och kroppstyrka. På slutet fick hon springa en lättare raksträcka (ja, My jag har tränat på din läxa) och jag tyckte hon fick en mycket bättre teknik på bakbenen redan efter dom två små passen jag klämde in idag! 😀

Lite Rallylydnadsträning med Vikki, Bella och Thea fick jag också till. Med mobilen i ena handen medans jag läste skyltarna, alla sätt är väl bra sätt 🙂

Men nu är det tack och god natt så hoppas jag förkylningen är överens med mig imorgon så jag kan jobba..

ViVi

 

Vad hände?

På vägen hem från onsdagskvällens agilitytävling hade jag bara en tanke i huvudet: ”Vad hände?”.

Lexx

Kom dit och värmde upp Lexie som skulle vara först ut av mina hundar, med startnummer tre gick vi sedan in på planen. La henne ner, rättade till den där framtassen som hon gärna lägger under sig (tack My för det tipset!) och sen körde vi, när vi kom till tredje hindret från slutet var vi fortfarande felfria och jag vet att jag han tänka ”Är det möjligt? och hur gör jag nu?” För tredje hindret från slutet var slalomen och jag hade planerat in ett bakombyte på slalomen för att kunna styra henne på linje i mål, det var första gången vi körde ett bakombyte/slalom på tävling och jag hann också tänka att jag omöjligt skulle få henne på rätt linje i mål om jag inte gjorde bakombytet ”så friskt vågat hälften vunnet!” och det funkade!
Min Lexie sladdar i mål felfri! Alltså vilken hund jag har!
På en tid som det skulle visa sig när klassen var slut resulterade i en vinst och hennes första pinne!

Bella

Efter att ha belönat Lexie gick jag och värmde upp Bella som var bland dom sista ut. En liten tjuvstart genom att hon reste sig, något jag sett hon börjat med senaste tävlingarna så jag valde att gå tillbaka och sätta ner henne igen. Där satt hon sedan fint tills hon fick sin startsignal.
Och även där blev jag förvånad när även Bella tog sig i mål som felfri! Dock var jag övertygad om att någon annan hade snabbare tid än oss då Bella inte är den snabbaste hunden och speciellt inte med sina 1,5kg extra.. Men det skulle även visa sig att hennes tid räckte till en 4e plats och hennes sista pinne i agilityklass 1, så Bella är numera en klass2-hund på riktigt!

Mollys agilitylopp började lika fint det, gick som på räls tills den där slalomen då Molly drar på nummerskylten som står så fint uppställd mitt i hennes linje, i hennes ögon kunde det säkert vara en godisskål. Så där drog hon på sig en vägran, skickade tillbaka henne in i slalomen. Molly missade dock sista porten, men eftersom hon drog iväg så jävla fint på hindret efter valde jag att ta den disken och belöna hennes fart och hopphindersug istället.
Så nästa vecka ska vi nöta störningar också 😉 Molly är en ung hund, hon hann bara med två tävlingar förra hösten när hon blev ”agilitymyndig” och i år har hon gjort fyra tävlingar och plockat fyra pinnar, hon saknar en hel del rutin men den kommer med träning och tävling så jag är inte orolig över att hon kommer bli en kanonhund!

Wilsemannen

Nu tors-söndag jobbar jag långpass så det blir inga större träningar för hundarna, dom får återhämta sig lite för det behöver matte också göra. Ikväll fick dom träna på att gå promenad med andra hundar då vi träffade på grannen och tog följe, det blev sån där nyttig träning som man också måste göra, speciellt för valparna då så dom växer upp. Wilse fick gå lös när alla andra var kopplade och skötte sig kanon! Kom när jag ropade och var inte heller ”störig” på hennes hundar, så han får en guldstjärna ikväll.

Men på Måndag blir det heldag med hundträning! Längtar!

Avslutar med att citera Emma Willblad:
”Utan Träning. Ingen Framgång!”

Träning

6 Månader

Grattis Willow, Wilse, Peggy och Whippe på 6månadersdagen!
Då är det bara 4 månader kvar tills ni får starta i lydnad och 12månader tills ni får starta i agility.. Ett gäng väldigt roliga valpar är det, som ärvt sidor av både sin mor och far. Energiska, samarbetsvilliga, lättlärda och helt galna ,precis som jag vill ha dom!

Wilse

Idag har jag jobbat större delen av dagen, och direkt jag kom hem slängde jag i mig lite middag och tog Lexie, Willow, Bella och Molly med mig ut på klubben och tränade agility. Lär ju passa på att träna så mycket utomhusaktiviteter det bara går nu innan snön kommer och stänger in oss 😉

Bella har tyvärr dragit på sig ett extra kilo så hon är lite tung, inte den optimala uppladdningen inför onsdagens tävling. Men hon får banta så många gram det går tills på onsdag, och hon ska bara springa ett lopp. Vi nötte lite fokus på kontaktfälten idag, dom kräver inte lika mycket av hennes kropp, även om hon fick några hinder också.

Lexie blev det fokus på U-svängar och att lyfta tassarna i dessa, hon jobbade på bra. Sen gjorde vi bara en enklare genom körare av balanshindrena och någon Jaakko-sväng.

Med Molly blev det bara självförtroende-övningar och fokus-övningar, så idag öste hon på som bara den. Utan självförtroende ingen fart 🙂

Sist ut blev Willow. Hon är en egoist som gärna behåller sina leksaker, så vi nöter på byteslekar i alla dess former, hon har en del låsningar som också måste låsas upp, men det tror jag vi löser när vi blir proffs på byteslekar!

Wilse och Vikki fick vara hemma och gå en lugn promenad med husse. Jag har världens bästa sambo, först maten på bordet när jag kom hem och sen ut och gå med dom hundarna jag inte tränade idag.

Willow

Men nu lär jag väl inta sängen och ladda inför morgondagen, hel ledig och den ska vigas åt hundträning och städning. Mina två favoritsysslor, eller iaf en av dom 🙂

 

 

 

Nu Jäklar!

Det blev visst ytterligare ett inlägg!

Idag har jag varit ledig hela dagen och tagit den i precis min egen takt och gjort precis det lusten fallit på. Tillbringade ett par timmar ute på klubben bland annat, och tränat större delen av flocken.

Lexie – Vi tränade på den uppställda banan som fanns, bland annat jobbade vi på att hon inte får fortsätta springa när hon river ett hinder som hon inte borde riva, och det hjälper faktiskt. Jag känner Lexie mycket väl vid det här laget, och vet att får hon fortsätta springa efter att hon rivit ett hinder så river hon många fler för ”det är snabbaste vägen fram”. Rätt eller fel? Det beror helt på vilken typ av hund man har, det skulle tex. absolut inte funka på Bella, hon har långt ifrån den motivationen och drivet som Lexie har, så hon skulle tycka att ”då kan du göra det bättre” och gå därifrån.
Molly – Självsäkerhet i Slalom blev hennes pass. Satte på bågarna och bara öste från alla riktningar och kastade boll som en besatt galning, några vändor till på det här sättet så har vi nog jobbat upp en rejäl motivation och fart i slalomen, hon är självständig och missar sällan en ingång men saknar självförtroendet som krävs för farten.
Bella – Solen lågt högt så vi jobbade enbart på hennes kontaktfält på balansen, RC på Bella’s vis 🙂
Willow – Belöningsträning. Byte och återlämnande av leksaker. Hon tyckte det var en jättekul lek, och det gick mycket bättre än jag först trott!
Wilse – Vi skulle göra samma övningar som med Willow, men han har inte samma leksaksintresse som henne, så det slutade med att vi enbart tränade på kamplusten och på slutet kom han ingång riktigt bra. Avslutade med positionsträning, där är han sin mamma’s pojke 🙂

Vikki fick ett pass lydnad i skogen på kvällspromenaden, fritt följ och z-ätat och valparna fick ytterligare ett träningpass i forma av massor med inkallningsträning. Jag hade tänkt hinna med ett pass target-träning också, men tiden tog slut 🙂 Så vi skjuter på det till imorgon.

Nu skall jag sova, tidig arbetsdag imorgon.

IMG_4241

Long Time..

Oj, har det redan gått nästan tre veckor sen jag bloggade sist?

Tyvärr kommer det nog att se ut så ett tag framöver, mina arbetsdagar är väldigt långa då jag har ca 12mil enkel resa till jobbet i Borlänge och innan jag åker eller efter att jag kommit hem så måste jag hinna träna hundarna också. För tillfället är det ingen daglig träning för alla, men jag försöker!

Molly

Vad har hänt sen sist då?
Molly har blivit uppflyttad till hoppklass 2 efter att ha plockat två pinnar i söndags! I agilityklassen blir hon lite störd av balanshindren, då hon gillar när det flyter på och hon har inte hittat flytet på dom hindren ännu men vi tränar så kommer det!
Vikki har tävlat Elit lydnad. Inga poäng att skryta om, men jag blev några erfarenheter rikare och är supernöjd över helheten på vårat genomförande. Det är svårt att lyckas på den nivån av en sport där man är ensam när man tränar och det inte finns någon i den direkta närheten med erfarenhet som dom kan dela med sig av. Sedan har Vikki’s skada från vallningen inte läkt ordentligt så nu går hon på rehab hos Sandra på DogWorks.
Lexie har tävlat agility, inga resultat där heller men tävlandet gör att jag ser var hennes svagheter ligger, så jag kan åka hem och träna på dom.
Bella var så nära sin sista pinne i agilityklass 1, men jag drabbades av blodsockerfall och orkade inte trycka henne runt ett av dom sista hindren så det var helt mitt fel! Bella går nu på vila en dryg månad innan vi försöker igen.
Thea , min älskade Thea har fyllt 13år! Vi hade ett roligt kalas 🙂
Iza och Kelly, har mest bara hakat på. Iza jobbar bara på att hålla sig i form och Kelly är idag ganska nöjd med ett liv utan krav och träning.
Willow och Wilse lägger jag mycket tid på deras allmänlydnad. Willow har sen överfallet stora problem med hastiga rörelser runtomkring henne på promenader och träningar, så det jobbar vi så mycket jag kan med och inomhus där hon är trygg har vi börjat med lite grunder i lydnaden för att bygga på våran relation. Då Willow reagerar på rörelser så reagerar också Wilse, men har reagerar på ett annat sätt, han reagerar för att stötta sin syster och hjälpa henne bort med det som skrämmer henne så jag har dom isär så mycket jag bara kan för att dom ska skapa sig egna erfarenheter av allt som händer runtomkring.

Härnäst så fortsätter jag träna alla lediga stunder jag får, och hur två av mina hundars framtid ser ut ska jag berätta om i ett nytt blogginlägg snart!

Tårtkalas Thea 13år

När det som inte får hända, händer…

Efter att ha firat midsommar hela dagen igår så tyckte jag det var dags att ge hundarna lite uppmärksamhet idag, så jag åkte ut på klubben och umgicks en stund med husvagnsfolket och passade på att träna valparna en stund var. Sedan blev det lite lätt träning med Bella, Lexie och Molly.

Bella var märkbart påverkad av gårdagens värme och den som var på väg fram i förmiddags. Så vi körde ett kortare pass lydnad först och sedan lite lätt agility med lätt linjearbete och slalom.
Molly jobbade på jättebra med säkerhet i slalom, linjearbete och även lite lättare ”svängövningar” för att tighta in henne i svängarna. Efteråt blev det även ett pass lydnad med henne också, fotgående och ställande under gång. Hon är en så jäkla härlig hund!
Med Lexie tränade jag att hon ska ta slalomingången på första försöket och sedan stanna kvar i slalomen när jag springer ifrån henne, gör byten eller bara ramlar omkull 😉 Jag valde att använda bågarna i börjar och slutet för att hjälpa henne lyckas med uppgiften. Hon jobbade jättebra och utförde uppgiften som jag hade hoppats!

DSC_0387

Efter en sväng till affären så tänkte jag att jag passar på att stanna till på det lilla tivolit som är i stan och träna lite ljud och rörelse med valparna. Tog först ut Willow och hade väl bara hunnit 10meter från bilen och knappt närmat mig tivolit när det kommer en lös schäfertik springande och flyger på Willow. Jag hann inte se den komma då jag höll på att plocka upp lite godis och Willow hann ännu mindre se den då hon gick och tittade på mig. Den tacklade omkull henne i gruset och mitt enda fokus var att få upp henne då schäfern hade allt annat än vänliga signaler med sitt utförande.

Jag får upp henne i famnen och vänder ryggen åt hunden, ägarna och annat folk medans hon skriker av chock och låter henne skrika av sig utan att säga ett ord eller ge henne uppmärksamhet. Någonstans fann jag det lugnet inom mig att bara håll om henne, inte skrika åt varken hunden, ägaren eller bygga på hennes chock genom att börja ex. trösta henne, titta igenom henne efter sår eller liknande. Mamman till barnfamiljen som kom samtidigt kom fram till mig och frågade om det gick bra, all heder åt henne! När Willow lugnat ner sig och slutat hyperventilera så vände jag mig om och möter ägaren:
”Hon slet sig, hon såg nog inte ens att det var en valp förens hon redan kommit fram”
Vid det här laget hade kvinnans son/yngre pojkvän satt sig på hunden som dom kastat omkull på sidan några meter ifrån, där låg den och hyperventilerade och var upprörd. Hon frågade om det gått bra och jag svarade att jag ska kolla om en stund när vi kommit ur situationen, och sen började jag gå därifrån varpå kvinnan säger åt mig att ta henne och gå fram och låta henne nosa på schäfern undertiden den ligger där nertryckt. Jag svarade nej och att jag vill låta henne komma därifrån och glömma det som hänt, då säger kvinnan åt mig att jag kommer förstöra min hund och att den kommer bli rädd för andra hundar om den inte får komma fram och nosa på schäfern. Jag säger vänligt men bestämt att jag inte vill göra det, jag vill bara gå därifrån och leka upp Willow och låtsas som om ingenting har hänt. Kvinnan fortsätter hävda att jag kommer få problem med min hund hela hennes liv…?  Jag nämner att jag är instruktör och vet hur jag ska träna mina hundar varpå hon kastar ur sig ”Ja, då borde du veta bättre!”.
”ursäkta. Men om du håller koll på din hund och tränar på ditt sätt så tränar jag mina hundar på mitt sätt och åker och träffar lite snälla schäfrar som jag kan lita på” sa jag fortsatt vänligt men bestämt och gick därifrån..

Jag släppte ner Willow några meter längre fram och tog fram en hel näve godis och berömde alla kontaktsökande hon gjorde med mig med allt och lite till, svansen kom fram mellan benen ganska omgående och hon bjöd både på beteenden och hoppade upp på olika underlag och liknande. Hon hälsade även på en man självmant och jag lät henne vara lite ouppfostrad i det läget. Det blev bara en kort vända på några minuter då det gick åt väldigt mycket energi när hon blev påhoppad och jag ville inte att hon skulle bli trött och misslyckas i det läget. Gick samma väg tillbaka, och hon gjorde en båge precis där hon blev påflugen (då det luktade kiss och tömda analsäckar där). Hade jag haft mer godis och personerna med schäfern hade gått därifrån så hade jag gått ett par gånger fram och tillbaka där, men då schäfern fortfarande var kvar inom synhåll så valde jag att gå till bilen och äta lite mer godis.

Jag kan vara ganska glad att jag valde att ha Bella kvar i bilen, hade tänkt ta med henne ut som stöd ifall hon skulle tycka något var lite obehagligt. Hade jag haft henne med ut så hade vi nog slutat hos veterinären, då Bella hatar schäfrar och hon tvekar inte att svara på en inbjudan till slagsmål.

Är även lite tacksam för att jag valde att ta ut Willow först, visst hon har redan lite problem med hundmöten sen en tidigare incident och vi håller på och jobbar med det, och inte trygga Wilse, för två osäkra valpar är inte kul! Jag tänker inte måla fan på väggen, för om jag sänder ut negativa tankar och osäkerhet kommer vi säkert få problem med andra hundar. Så det är positiva tankar som gäller och redan imorgon åker vi ut på klubben och tittar på söktävlingar och lite lydiga schäfrar.

Hon har dock varit lugn hela eftermiddagen, inga överdriva beteenden eller annat. Dom har fått tugga märgben, leka och bara vara.

IMG_3829

ps. tog aldrig ut Wilse. dels då även jag blev trött i huvudet och dels för att jag inte vågade riskera att dom tappade kontrollen igen…

 

 

 

Agilitytävlingen

Har inte hunnit med att blogg om helgens tävlande, så nu är det väl hög tid.

Helgen gick bättre än jag trott faktiskt, jag överraskade mig själv och hundarna överraskade mig.

LÖRDAG
Bella, Molly och Lexie i 2st Aglityklass1/hund.
Bella: Jag har ju sagt tidigare att jag inte ska tävla Bella Juni-Augusti pga solen och hennes synskada, men hon har gått så jäkla bra hela veckan så jag valde att chansa och det gick ju bra! Mina tankar och träning kring kontaktfälten gav resultat, Bella hade en helt annat attityd på agilityplanen i helgen, med mycket mer fart och fokus framåt genom hela banan.
Döm av min förvåning när Bella efter alla dessa år med 5:or på kontaktfältet går ut och sätter allihopa och plockar hem två pinnar i agilityklass 1!

Bella. Foto: Nathalie

Lexie:  Hon började bra, i första loppet gjorde hon precis det vi hade tränat på: att söka hinder efter tunnel tyvärr var det inte det hindret hon skulle ta, men jag är supernöjd över att våran träning funkade! Kontaktfälten satt på båda banorna, däremot strul vid slalomen men när jag ser filmerna så inser jag ju att jag inte gör på samma sätt som vi tränar! (Dumma förare!)
Dessutom tog hon gungan två gånger! Första gången hoppade hon iväg på vägen ner så jag valde att ta om den för att hon skulle stanna medans den slog ner, vilket hon då också gjorde.

Molly: Gick ut bra, lite ovan vid tävling är hon. Vägrade sedan ut sig vid en kort tunnel under balansnedfarten, det är inget vi tränat på. Andra loppet hade vi en mycket bättre känsla, snygg slalom och sen kom gungan. Hon är inte helt bekväm med gungan, och har på träning gått upp tills den börjat röra sig och där stannat tills den slagit över och det var även det jag trodde att hon skulle göra även på tävlingen. Men hon hade tagit 10hinder innan och hade en enorm fart uppe varpå hon springer full fart upp och flyger av innan den slagit i marken (5fel), det gick för fort för att jag skulle ha hunnit tänka efter och säga ”stanna”, så det är bara att träna mer gunga. 10fel blev det i det loppet, och jag är väldigt nöjd över det. Insåg också där att framförbyten är inget för Molly, jag hamnar i vägen för henne, Blindbyten passar henne mycket bättre!

Lexie. Foto Sara

SÖNDAG
Då Bella har Hopp1-diplom så fick hon stanna hemma och unghundarna följa med.

Lexie: Vi hade ett mycket bättre samarbete under söndagen, vi föll på S-svängen i första klassen. Lexie och jag har inte riktigt hunnit träna det, och hon är äckligt snabb och jag kunde inte bestämma mig hur jag skulle göra med min handling just där så det blev lite plockepinn.
Andra loppet gick skitbra! Vi var felfria halva loppet och sedan hann jag inte med mina planerade byte och det blev tre rivningar och jag missade slalomingången (återigen, dumma matte). Men trots det hade hon snabbast tid! Flera sekunder snabbare dessutom!
Med rätt träning och handling blir hon en grymt häftig agilityhund!

Molly: Första loppet, så härlig känsla. Då hade vi hittat varandra. Tyvärr en vägran, på samma ställe som Lexie. Jag måste öva på just den svängen så jag har en fungerande handling!
Andra loppet, WOW! Blindbyten genom hela banan, härlig fart och ja: Det gav oss en överlägsen Klassvinst med 9sekunder snabbare än andra bästa tid! Fina Fina Molly!

13320746_1110800675629434_6204656261813560595_o
En veckas hårdträning och jag kommer hem med 3st pinnar och skitfina resultat i mina ögon, vilka underbara hundar jag har!

Nu har hundarna fått vila och varva ner lite för att återhämta sig, ett stort tack till FitDog som hjälpt mina hundar ge det där lilla extra i helgen.

Filmerna kommer!
Dom håller på och överförs, så dom kommer i ett separat inlägg senare.