Iza

Iza

*Pensionerad från tävling Nov-16 pga. ålder*
Agilityklass 3
Hoppklass 3

Född
2004-08-04
Ras
Jack Russel Terrier (oreg)
e.
???
u.
Wilma
Storlek
32cm, 6kg
Hälsa
Fulltandat överbett
Sprucken analsäck (Aug. -07)
Utslagna tänder
Patellaluxation
Ägare
Malin Frisk

Iza är min kusins hund, men jag har känt henne sen hon var valp och sedan 2007 har jag haft hand om henns tävlande då min kusin fick barn både en och två gånger och tiden för att träna och tävla henne har inte funnits.

Iza är en otroligt rolig agilityhund, hon kan stå och sova i starten men när man säger ”hopp” så exploderar hon, med en hastighet på över 4m/sekund brukar hon springa vilket innebär att hon är i samma hastighet som dom snabba sheltie’s:arna.
Agility är det BÄSTA Iza vet och hon skulle utan att tveka offra en kroppsdel bara hon fick springa.

Tyvärr är Iza väldigt ljudberörd, och i början när vi körde agility kunde hon lämna planen och sticka till bilen om hon inte tyckte om högtalarna, eller om det var något annat som small. Nuförtiden är hon inte det minsta ljudberörd när hon är på agilityplanen, det kan åska rakt ovanför henne och kör järnet.

Hon är också väldigt enkel att köra agility med, lättstyrd som få. Detta beror mycket på min kusin’s graviditet, hon har nämligen tränat Iza att köra väldigt mycket självständigt och fortsätta framåt hela tiden tills man ropar något annat.

Iza är väldigt lugn och ”osynlig” inomhus, svårt att tro att det bor en hund i det huset.

Bästa Terrier’n