Vikki

Vikki 1,5år

LP1, LP2, LP3, GK VALLPR, RLDN, RLDF, RLDA, SE RallyCH, FD1, FD2, HTM1, HTM2, SPH1, SPH2,
Balderups Hunny
’Vikki’

Lydnadsklass Elit (Klass 3)
Godkänd Högre Spår
Rallylydnads Champion
Freestyle Klass 3, 2 Cert
Htm Klass 3
Startad Agility/Hoppklass
Godkänt MH
Godkänd Vallhund
Godkänt Doftprov, Eukalyptus

Född
2009-12-01
Ras

Border collie (REGV1022/2010)

e. Rama (REGV 1018/2003)
u. Balderup’s Zilva (REGV 1029/2003)
Storlek 49cm, 18kg
Hälsa HD: A/A
AD: U.a
Ögon: Ua (Juni 2015)
Ägare
Lisa Bjöns

Var börjar man berätta om hunden som man älskat från första stund?
Hunden där allt känns rätt från första början, jag har aldrig tvekat över Vikki. Jag har aldrig ångrat att hon fick bli min. Inte en sekund!

Vikki är född i skåne, men jag hämtade henne en mörk vinterkväll i Äppelbo hos min väldigt goda vän Nathalie på Kennel TheLook, tanken var från början att Vikki skulle bli fodertik i hennes kennel, men efter några år så gjorde omständigheter att jag köpte lös henne från Nathalie.

Vikki <3

Vikki har alltid varit en väldigt rolig och enkel hund att ha med sig. Hon har en väldigt bra naturlig passivitet, och har alltid haft även om hon stundtals varit helt galen i sin ungdom. Vikki var en väldigt blyg valp, och tillsammans med stenhårda Ajax som inte backade för något var det inte den optimala kombinationen att ha med sig ut på samma promenad, jag ställde till det för mig själv där och skapade en reservation för främmande människor. En reservation som jag jobbat med i många år, och idag är hon precis på den nivån jag vill ha henne: dvs neutral i kontakt med främmande människor, och inte engagera sig i människor vi möter. Men med kända människor är det däremot en annan historia, människor hon älskar: dom älskar hon till döden.

Vikki har lärt mig enormt mycket om reservation för främlingar, och jag är väldigt nöjd med hur jag tränat kring den reservationen.

vikki o Sara

När det kommer till arbete så är Vikki min typ av hund, hon ger aldrig upp och hennes glädje är odödlig. Vi har tillsammans tränat nästan alla hundsporter, och Vikki har snällt ställt upp på alla utan att tveka. Från full fart till fokus har aldrig varit några problem, hon har varit väldigt duktig på att skifta sin intensitet. Hon är en född allroundhund med mycket fart och tryck i tassarna.

Vikki

Vikki är min första riktiga tävlingshund så med henne har jag testat och experimenterat massor, därför har vi en del dåliga beteenden i träningen som jag lärt in fel, men jag har lärt mig av dom misstagen och försöker att inte upprepa dom. Jag är oerhört tacksam över att Vikki är en så förlåtande träningskompis som hon är, för många fel har jag gjort och hon har haft väldigt lätt att komma över dom och gå vidare för att lära sig på ett annat sätt.

Vikki är ingen däremot ingen vek hund, hon är hård (något som speglar sig väldigt mycket i vallningen) men hennes enorma ”Will To Please” gör henne förarmjuk då hon älskar samarbete med sin förare över allt annat!

Hon är en sån typ av hund som aldrig ger upp, för hon vill inte misslyckas och försöker alltid lösa problemet själv när jag blir handfallen.Vikki

När det kommer till belöningar så är hon väldigt lättbelönad träningskamrat.  Godis, leksaker eller bara det sociala samspelet ligger lika högt hos henne, och hon varierar gärna sina belöningar då hon aldrig låser sig på  sin belöning.

  vikki

I vallningen är Vikki en hund med väldigt mycket fart och tryck under tassarna, att flankera är inte det roligaste som finns. Hon vill bara komma till andra sidan så fort som möjligt. Hon älskar att driva och fösa, och springa! Och här skulle hon heller aldrig vara elak, att bita ett djur finns inte på hennes värld.

Vikki är min högra hand i allt, när vi introducerar nya hundar i flocken är det Vikki som sköter ”presentationen av regler i vårat hushåll” och hon som håller ordning och reda på alla. Vikki skulle ALDRIG vara dum mot en hund, hon är bara väldigt tydlig i sitt språk.

Ett liv utan Vikki är för mig otänkbart, hon är alltid med mig där jag går..

Det är vi