Torsdag

Jean är nu tillbaka där hon hör hemma, i fårhagen.
Här med dotter Jess

Here we go again.

Dagarna bara flyger iväg och sen inser jag att ”fan, det är ju redan gått en vecka sen jag uppdaterade bloggen”

Har inte så mycket mer att säga än att vi finslipar lydnaden inför helgens tävling. Men det märks klart och tydligt att det är dags för löp när som helst.. Vikki är lite för intresserad av alla dofter som dyker upp här och där, och jag försöker att inte bli allt för irriterad på detta då jag vet att det kommer göra det hela ännu värre.

Tandvisningen är på gång igen! Vi har kört noll press på henne, all tandvisning har fått gå helt på hennes villkor.

Och just det, i måndags var vi och vallade får! Och det råkade även bli 2 tjurar i fårflocken också 😉
Jag var mer orolig över det än vad hon var, för henne var det bara 2 stora får och jag var livrädd för att bli översprungen av dom där stora sakerna..

Detta är Nathalie’s ord om Vikki i fårhagen: (hämtat från hennes blogg)
”Vikki var som en kanonkula till en början, hon driver så fint när hon är i balans och har super snabba flanker. När jag såg henne igår kunde jag inte hjälpa att jag fick en Flashback från den där gången jag såg henne på agility banan på U-SM, det var verkligen samma intensivitet, power och tok hund som sprang där, ett fel steg hade antagligen ledsagat till en ordenlig fraktur på något ben i den lilla hundens kropp… Men hon måste ha en otrolig kroppskontroll.”

Bella var givetvis också med ner, med kommentaren:
Bella utvecklas verkligen för varje gång, hon är nog en hund som skall vila sig i form, i alla fall i vallningen, hon är lugn och visar mer och mer stil för varje gång, dock älskar hon att driva och inte alls lika roligt att flanka.

Nyss kommit hem från klubben, så vi ligger och tar igen oss i soffan. Bella ligger över mina fötter (med sin beniga haka nertryckt på mina smalben, mindre skönt men ändå). Bella var mer högt än lågt idag, precis som Thea var igår på träningstävlingen.
Mina hundar har en tendens att bli ”klassens clown”, man blir som man umgås säger dom iofs.. 😉
Iza bor också hos oss just nu då hennes familj stuckit till turkiet, så hon fick också ett lydnadspass. Vi påbörjade fokus på tagetstick, och det gick skitbra! Iza hade varit en perfekt hund till någon yngre förmåga som vill lära träna hund och se hur det är, för hon skulle behöva mer uppmärksamhet än hon får idag. Ingen som känner någon ung tjej som vill ha en hund att träna och tävla med? och vara avlastningshem? (Matte har inte riktigt tid att ge Iza den uppmärksamhet hon förtjänar)

Måste även säga att Ajax skötte sig superfint idag! Han tyckte det var jätteskoj att husse fokuserade helt och hållet på honom i 2timmar! Så mycket uppmärksamhet var det ett tag sen han fick, men inte lider han. Han är ju ingen arbetsmaskin som dom andra.

Men nu är det dags att göra en tidig middag så husse får mat i magen innan han ska åka och jobba

Vikki älskade jycke

Vikki och en av tjurarna, lipar gör hon också 😉

Driva får och tjurar går finfint 😉

Galnaste Vikki  här mitt i en flankering

Bella

Avslutade kvällen hos Nathalie med att städa hennes kryddskåp 😉
Min slutsats: Dom gillar Tacokrydda, Curry, Chilipulver och Paprikapulver.

Tänk att det alltid är så mycket roligare att städa hos någon annan, hihi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *