U-SM

Only me again.

Nu tänkte jag det var dags att börja berätta lite om mina äventyr.

Torsdagen den 4 Augusti, direkt efter jobbet så stack jag ner till Nathalie, fast via Amanda för att hämta upp henne och hundarna. Blev hundsnack och hundträning innan vi gick och la oss, på fredags morgonen bar det av till Sala, för Ungdoms SM. 3 galna tjejer och 9 hundar, minst lika galna som sina ägare.

Nathalie, Jag, Tiffany, Jojo, Kelly, Vikki, Iza, Mini, Anja, Tea, Amanda och Jess.

Några hundar fick åka i hundsläpet, för det hade varit nästintill omöjligt att få in alla hundarna, oss och packning i en bil. Det gick jättebra att åka hundsläp! och alla 9 gick igenom veterinärbesiktningen, men vi hade väl kanske inte räknat med så mycket annat heller 😉 På fredagskvälls tittade vi på juniorhandling, Amanda och Tea ställde upp i den, första gången jag sett något sådant. Dom skötte sig jättebra, men det blev ingen vinst tyvärr.

På lördagsmorgonen började vi med platsliggningen i lydnad. Inga problem för Vikki som gärna sover igenom den. Sedan blev det agility för både Vikki och Kelly innan det var dags för resten av programmet i lydnad. Då klass II körde sina moment innan.. Agilityn är väl inte något att prata om direkt, Vikki for runt som den duracellkaninen hon är. Kelly försökte, men det slutade i en disk. Jag tror det berodde på 3 vägran.

Jess, Vikki, Kelly och Jojo
Dom trefärgade och dom blåa 😉

Sedan var det då dags för lydnadmomenten..
Domaren gick fram till Vikki och dök ner över henne utan att ta mig i hand så jag blev lite paff och Vikki blev lite tveksam. Så hon morrade åt domare då han greppade hela hennes nos. Då ställde han sig upp och stirrade på henne samtidigt som han sa ”så där ska man väl inte låta”, så jag kastade ur mig något i stil med att ”man brukar väl ta föraren i hand för att välkomna sig in i flocken?” varpå han då tar mig i hand och sedan dyker ner över Vikki igen!  Detta blev då för mycket för Vikki som gjorde utfall mot honom, vi fick dock göra hela programmet men det blev ju soppa eftersom både jag och Vikki var chockade över det som hänt… Fick höra senare av flera stycken som sett det, och undrade vad domaren höll på med.

Visst, Vikki tycker inte om att främlingar tar i henne, det vet jag om. och dittills har tandvisningen aldrig varit något problem eftersom alla tagit i hand och sagt typ ”hej” och på så sätt sagt till den osäkre hunden att ”matte säger att det är okej”.

Har haft lite svårt att släppa detta, men jag jobbar på det. och att lära Vikki lita på främlingar igen, denna händelse tog hårt på hennes självförtroende. och det hela blir inte bättre av att hon ska löpa närsomhelst heller..

Iza fick 5fel på sitt hoppklass lopp, hon rev ett hinder!

Hur som helst, lördagskvällen blev bättre; vi åt på en pizzeria, och om vi är välkomna åter får vi se 😉
Sedan blev det att titta på freestyle och umgicks med lite nyfunna vänner.

Galna brudar på besök i salastad

Söndagmorgon var det dags för lydnad igen,  nu hade dom vänt på ordningen så att alla ettor han köra klart innan dom skulle vara på agilityplanen. och idag när domaren kom fram så tog han mig i hand och jag andades och var så trevlig och han fick lyfta lite på Vikki’s läpp och nöjde sig med det. Tyvärr stod han sedan kvar och tittade på henne (läs stirrade) i flera sekunder, så Vikki blev ju lite osäker på han igen..

Men lydnadsprogrammet gick bättre. Det kändes inte så bra som domaren tydligen tyckte att det var då vi fick 190poäng.. Sedan blev det agility, Kelly valde jag att diska då hon hoppade av gungan och sånna dumheter ska hon inte tillåtas att hålla på med. Vikki var som vanligt mer vild än tam!
Som Nathlie sa ”Hon kommer springa ihjäl sig”
Iza rev första hindret och sedan var jag så fokuserad på att få ned henne på kontaktfälten så jag lyckades inte styra henne åt rätt hinder, hon sprang alltså mot fler hinder och blev diskad.

Vi fick även se en spektakulär lydnads elit av Nathalie och Tiffany som slutade i att dom vann U-SM och direktkvalificerade sig till Lydnads SM 2012!

Till sist blev det prisutdelning innan vi började en blöt färd hemåt (det började nämligen spöregna när jag och Iza skulle ut på agilityplanen, så vi var alla som dränkta katter).

Trötta och nöjda anlände vi hem, där blev det en helrakning av Amanda’s Anja som drabbats av fukteksem, så nu vet jag hur en helrakad golden retriever ser ut.

Hemma i säng vid 02:00 på natten, ni kan ju gissa hur trött jag var på jobbet under måndagen? 😉
Jag somnade t.o.m i soffan på rasten….

Det var det om sala resan, träffade förstås en hel del människor!  och deras hundar!
Kul att för en gång skull vara på ett ställe med folk i ens egen ålder!

En resa att minnas!

Ett galet gäng
Jess, Snygge, Vikki, Kelly, Tea, Tiffany, Svea, Spot, Jean och Jojo
för övrigt; Tea är mor till Tiffany och Snygge
Jean och Spot är föräldrar till Svea
Jean är mor till Jess
Så det är värsta släktträdet 🙂

Grillning på fredagskvällen, Fläskkarée på engångsgrill 😉

Kamphunden Iza 😉

Vikki tyckte hon blev cool när hon fick låna Jojo’s halsband 😉

Nathalie och Tiffany gör ett kanonsnyggt fritt följ!

Malou och Lix (som är Jess kullsyster)

Konsten i att få en valp avslappnad, eller vad det nu var vi höll på med 😉
Lix

2 reaktion på “U-SM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *