Agilityuppvisning

I Måndags blev vi tillfrågade om vi ville ställa upp och visa upp oss på barnens dag för mora köpstad, ett par mail senare framkom det att uppvisningen skulle ske idag. Så igår eftermiddag blev det bestämt.
och pga den väldigt korta varseln så hittade jag ingen annan än mig själv som kunde ställa upp.. Tur man har många hundar ;P

Vi fick hålla till framför ONOFF (som var stängt pga konkursen), mitt på gågatan.
Miljöträning, jajemen!

Det blev en enormt kort bana med 2hopphinder, 8pinnars slalom och en tunnel, där vi blev tvungna att använda mamma som mänskligt hinderstöd, annars hade tunneln legat någonstans nere vid H&M för er som varit i mora ;P

Det gick verkligen superbra! Vi hade fullt med folk som tittade, och det var både barn och hundar en knapp meter från hindrena, ingen av mina hundar ens tittade på dom andra hundarna eller barnen. och imellanåt hade vi barn på hindrena också, som hundarna fick hoppa över 😉

Thea var på topp! Helt jäkla galen!
Hon for runt som en duracellkanin på ecstasy, Hon visade även lite apportering med både metall- och träapport, rutskick, inkallning med ställande, cirkuskonster och även agility med träapport i munnen!
Den ni! Nu vet jag att Thea klarar av att köra slalom i fullfart med en 400grams träapport i munnen 😉

Vikki var även hon galen, men otroligt duktig med den störningen som var! Inte för att Vikki är särskilt störningskänslig, men det är ju inte varje dag man övar agility med 20barn, 1-7år runt hindrena 😉
Kelly skötte sig, hon har aldrig gjort så många perfekta slalom på en dag!
Iza var inte riktigt taggad, hon hade väldigt svårt för att bli lämnad när jag gick ifrån henne. Men det kan bero på att hon upplevde det lite jobbigt med alla närgångna barn (och då har hon ändå 2st hemma, men kanske just därför. Hon vet hur dom är..)
Bella fick också vara med! och hon kan ju om hon vill! Mamma blev väldigt imponerad över att Bella stannade kvar med mig och gjorde det hon bads om! Första 1timmen gick bra, men sedan började solen komma in i våran skugga och då såg inte Bella längre bommarna..

och det var även när solen började komma in i skuggan som jag ansåg att vi skulle ge oss. Både jag och hundarna var trötta och varma. Thea roade sig med att gå runt på gågatan och bli klappad undertiden vi plockade ihop, givetvis går hon inte fram till någon förens dom lockar på henne.

Jag hade hundarna i bur och tog ut dom en och en, det var väldigt uppskattat av folk att se att hundarna visste sina namn och att endast den som blev tilltalad gick ur buren. Och undertiden jag tog en kort glasspaus fick Thea, Kelly och Vikki gå runt lösa innanför mina lilla avspärrning, jag tyckte det kunde vara nyttigt för folk att se att hundar kan vara lydiga.
Vikki ville dock inte gå runt och ha tråkigt, så hon roade sig själv med att springa runt och flytta på apporterna, först bar hon ut dom till ena hörnet på inhägnaden, för att sedan flytta dom till andra änden innan hon kom tillbaka med dom till mig.. Har jag sagt att jag älskar min lilla clown?

Det kom även fram några turister och frågade ”are those dogs for sale?”
Jag bara ”nej, dom är för uppvisning” 😉 Sen ville dom ta kort på hundarna, så jag tog ut allihopa och satte dom på led, turisterna var helt galna med sina kameror, så nu är jag världkändis också *hehe*

Efter uppvisningen var vi ner så hundarna fick bada av sig på ”våran badplats”, även husse simmade iväg med hundarna 😉

Nu blir det nog att gå till sängs och ladda om inför ett lååångpass på jobbet imorgon.

God Natt på er!

Agilityflickor 🙂

Hundhjälp, tilläggas kan att detta är mitt kusinbarn Saga (Som hundarna är mer än vana vid)
Nedan, lite publik 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *