Vila och Återhämtning..

Efter att ha tränat tävlingslydnad nästan varje dag och hållit igång senaste veckorna (och dom dagarna vi inte tränat har jag funderat över hur jag ska träna). Då vi även tävlat i helgen så fick hundarna en totalt vilodag igår, dom fick inte ens springa lösa utan lugna koppelpromenader utan några som helst krav. Allt för att huvudet ska få varva ner, smälta alla intryck och återhämta sig, så att det kunde ladda om på nytt till idag.

Det är inte bara för hundarnas skull vi har dessa återhämtningsdagar, det är viktigt även för mig. Jag måste också få vila hjärncellerna ibland.

Peggy, Willow & Molly

[Skrytvarning ;)]
Valparna hänger på väldigt bra i vårat tempo måste jag få skryta med. Ingen som helst stress över att vi dräller åt höger och vänster, att dom får koppla av i olika miljöer och stundtals tillbringar många timmar hemifrån och i bilen. Dom kopplar utan problem av och lägger sig ner och sover överallt, så idag var ytterligare ett steg i deras utveckling. Wilse fick följa med min mamma hem och ta det lugnt undertiden som Willow fick följa med ut på klubben själv och kvällens kurser. Innan kursen började så klickade jag in henne och påbörjade lite shejpning, beteendet hon valde blev ”sitt”. Påbörjade även lite leksaksavlämningar och ”fri kommando”, väldigt lätta övningar som hänger ihop tillsammans och blir värdefullt i ”hennes ryggsäck”.

Imorgon ska dom få en sväng nere på stan om det inte är allt för dåligt väder, ingen idé att åka ner om det är det är dåligt väder då det inte är några människor ute. Så min världsbästa Mamma får två något trötta valpar till kvällen när jag åker och tävlar :).

IMG_2318i helgen hade vi 10 hundar då Peggy var hos oss. Granntjejen kom med sina kompisar och lekte med hundarna ett tag. Det är sådana här stunder jag känner att mina hundar är ganska väluppfostrade ändå 😉 När dom hälsat klart (utan att hoppa såklart) så kommer dom med en boll och bjuder in till lek eller självmant går och lägger sig någon annanstans. Dom lyssnar på barnens ”loss” och försöker inte slita leksakerna ur händerna på barnen, inga problem att koppla av med främmande barn eller låta sig hanteras.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *