Game on Puppy – Dag 2 & mina tankar

Dag 2 var minst lika intressant som dag 1, vi jobbade mer praktiskt under gårdagen och diskuterade mer.
Fått med mig mycket nytt i ”mitt bagage” efter helgen, sen är det ju som allt annat: Man måste sålla ut vad som passar en själv bäst.

Jag tror inte på att bygga upp allt med positivt förstärkning, men det beror på att det passar inte mig. Jag har inte tålamodet för att bygga hela våran vardag med positiv förstärkning, för det kräver verkligen att man måste gå all in och jag är inte den typen av människa som orkar det varje dag. JAG tror inte att man kan jobba med det 100% ena dagen och 50% andra dagen, det ger bara en förvirrad hund. En hund som ena dagen får all rätt beteenden belönade och nästa dag bara hälften av beteenden belönade, tycker det säger sig ganska mycket själv hur hunden känner. Därför skiljer jag på träning och uppfostran, i träningen kan jag gärna jobba med positiv förstärkning jämt, men när det kommer till våran vardag så har jag regler som mina hundar måste följa för att våran vardag ska fungera och så är det. Till er som lyckas bygga hela erat hundägande med positiv förstärkning: GRATTIS! BRA JOBBAT!

Its us

Jag lever på att så länge mina hundar frivilligt vill komma och umgås med mig så måste jag ju gör rätt i min hundträning 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *