Pick your battles…

Det gäller att välja ”sina strider” som man säger.
Är jag inte på humör för dagen, då ska jag gärna undvika att träna eller på annat sätt hamna i konflikt med mina hundar.

Som idag, känner mig lite småjäsig i huvudet, lite lättirriterad och konstig i ryggen. Då är det inte läge att gå in i en konflikt med Molly ang hur man går i kopplet.
Molly är en ung hund med mycket energi och idéer som stundtals får lite svårt att hålla fokus på uppgiften, i det här läget är det bättre att sätta på henne en sele hon vet att hon får dra i och koppla henne i midjebälte så slipper vi bli osams.
När jag sedan släpper dom på ”hopp och lek”-kommando så är inte hon den hunden jag kopplar lös först och tränar henne på att vänta tills alla sitter snällt och är löskopplade, fast hon behöver det mest av dom alla. Idag är en sån dag då jag lyfter henne under armen medans jag gör klart dom andra och sedan släpper jag ner henne ur famnen på ett hopp och lek nästan direkt.

Träna på våra svagheter får vi göra en annan dag!

Om du inte är på humör ska du inte heller gå in i strider du kommer att förlora!

Mollysan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *