Molly – En hund på framfart!

MollySen sist har vi även börjat på nybörjarkurs i agility, jag och Molly.

Molly är det bortglömda barnet, hon har lixom bara hängt med på allt och egentligen aldrig lärt sig något. Hon har bara lekt och växt upp, fått en god uppfostran utan något direkt träning bakom den. Molly kan vara lös på gården hemma, hon springer inte ut på vägen trots att det går både hundar, barn och annat passerar. Hon går runt i tillsammans med dom lösa hönsen och ankorna och ibland äter hon deras mat, hon kommer när man ropar och älskar att leka, hon är den perfekta familjehunden helt enkelt!

Molly och hennes boll

Men sen är det så att Molly har en framtid, hon ska ju bli agilitystjärna! Och då måste vi ju börja någonstans, så vi anmälde oss till en nybörjarkurs.

Och gud vilken rolig hund hon är den där lilla, hon älskar att träna och är väldigt framåt och testar saker hela tiden! Presenterade targetplattan för henne för 2 veckor sedan på kursen, Molly kastade sig direkt över den och gjorde precis som hon skulle. Sedan glömde jag bort den till kursgången efter, då presenterade jag den igen och hon kom precis ihåg vad hon skulle göra med den. La den sedan längst ner på både A-hindret och gungan (som fick agera balansnedfart) , och Molly fattade direkt att man ska sätta tassarna och nosen på den och snällt stå kvar på den tills matte säger ”okej” och man får springa till godisskålen längre fram.

Platta tunneln och Däcket var inte heller det några problem, platta tunneln var verkligen jätteskoj tyckte hon! Men då är hon ju faktiskt en grythund också.

MollyHon har dock inte riktigt förstått meningen med slalomen ännu, det blev lite tokigt första gången hon klev in i den då hon fick för sig att mittenskenan var en targetplatta och när hon hoppade på den så skakade hela slalomen till och det blev lite tokigt.

Så är det med snabbtänkta hundar, för lika fort som dom lär sig rätt så lär dom sig också fel. Hon har inte riktigt fått förståelse för ingångarna, men resten av slalomen förstår hon bättre.

Nu är det bara att träna vidare så ska våran lilla Molly bli en riktigt stjärna!

Molly

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *